Praha-Bazar
- jehlicnatestromky
Praha-Bazar
Zdravim,
chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte kde jsou po Praze nějaký bazary RC...Myslim nějaký, kde budou hotový použitý letadla a hlavně nějaká ta elektronika....Zatim vim jen o hangaru v Letnanech, ale jnak nemuzu na netu nic najít, tak kdyby jste někdo něco znal???
chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte kde jsou po Praze nějaký bazary RC...Myslim nějaký, kde budou hotový použitý letadla a hlavně nějaká ta elektronika....Zatim vim jen o hangaru v Letnanech, ale jnak nemuzu na netu nic najít, tak kdyby jste někdo něco znal???
Ahoj,
zkus www.sczmodel.cz v Uhříněvsi. Třeba tam najdeš co hledáš.
zkus www.sczmodel.cz v Uhříněvsi. Třeba tam najdeš co hledáš.
Bazary v klasické kamenne podobě chcipají na ubyte ci spise na internetový modelbazar. Krasne je to videt na Hangaru 1 tj letnanech - moc letadel v bazaru ci zbozi tam oproti cca roku nazpatek neuvidis - spise se prodavaji nove stavebnice z ciny.
Blízko od Letnan byl jeste Junior Model ( U balabenky ) ale tam nikdy nic nebylo co by stalo za rec. Posledni bazar, kde se nejake zbozi toci je Praze Uhrinevsi - SCZ model
Blízko od Letnan byl jeste Junior Model ( U balabenky ) ale tam nikdy nic nebylo co by stalo za rec. Posledni bazar, kde se nejake zbozi toci je Praze Uhrinevsi - SCZ model
MakoBear píše:1)Bazary v klasické kamenne podobě chcipají na ubyte ci spise na internetový modelbazar.
2)
Blízko od Letnan byl jeste Junior Model ( U balabenky ) ale tam nikdy nic nebylo co by stalo za rec.
TO: MakoBear... v tom prvním bodě máš naprostou pravdu! (bohužel) pac je pravdou, že kamenný bazary dneska ustupujou, ale je to svím způsobem škoda, i přsto, že mnohé bylo dražší, tak to mělo svoje kouzlo! Kouzlo osobního výběru
A s tím druhým bodem si dovolim s tebou nesouhlasit.... pac podle mého názoru Juniormodel byl jeden z nejlepších obchodů, co jsem znal! (hlavně, když byl ještě nahoře na proseku!) sice to tam bylo malý, ale zboží se tam točilo až moc rychle!!! Pac měl úžasně nízký ceny... a navíc výbornej přístup k zákazníkům! Nechci, aby to tady vypadalo jak nějaká zkrytá reklama ale pan Martina, který tam býval (a snad stále je - dlouho jsem tam nebyl) vždycky se vším velmi ochotně a dobře poradil!!
Ale samozřejmě je tohle to věc názoru....
Naposledy upravil(a) 8Dandee dne úte 24.03.2009 21:30, celkem upraveno 1 x.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
8Dandee píše: podle mého názoru Juniormodel byl jeden z nejlepších obchodů, co jsem znal! (hlavně, když byl ještě nahoře na proseku!) sice to tam bylo malý, ale zboží se tam točilo až moc rychle!!! Pac měl úžasně nízký ceny... a navíc výbornej přístup k zákazníků! Nechci, aby to tady vypadalo jak nějaká zkrytá reklama ale pan Martina, který tam býval (a snad stále je - dlouho jsem tam nebyl) vždycky se vším velmi ochotně a dobře poradil!!
Naprosto souhlasim, ten clovek byl (snad jeste je, 2 roky jsem tam nebyl) neuveritelne ochotnej, kupoval jsem tam par veci, reklamoval nabijecku (bezeslova mi dal z ruky do ruky novou Ultramatku, s tim ze zbytek zaridi), vzdycky maximalni ochota!
Je skoda ze kamenne bazary ustupuji, bylo to skvely dobrodruzstvi, proplejtat se mezi modelama a odolavat pokuseni si je koupit vsechny
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
S juniormodelem mám bohužel jiné zkušenosti, ale ne osobně ale přes internet. Podíval jsm se na jejich stránky a uviděl jsem tam elektrovětroně s motorem a servy za pěknou cenu tak jsem si ho objednal a do týdne mi došel balík, celý natěšený ho rozbaluju a došo mi uplně jiné letadlo..... Psal jsem mail ale žádná odpověď, psal jsem tam 2x a pořád nic tak jsem to radši neřešil, s letadlem jsem pak nakonec udělal jeden start a od te doby až doteď leželo doma. Ale potom jsem tam uviděl další letadlo, které se mi líbilo objednal jsem ho a došlo tentokrát skutečně to, které jsem chtěl. Tak nevim kde se stala chyba.... jestli mi jen nechtěli odpovídat na mail že mi poslali špatné letadlo tak je to celkem smutné.....
Abu píše:Naprosto souhlasim, ten clovek byl (snad jeste je, 2 roky jsem tam nebyl) neuveritelne ochotnej, kupoval jsem tam par veci.....
Tjn, taky doufám, že to tam snad ještě funguje, tak už jsem tam asi rok nebyl, tak taky nevim, ale doufám, že to tam snad ještě funguje...
A TO Choze: To mě příjde zvláštní, ale tak určitě je to možný... ono taky ta komunikace na dálku, když to neni vysloveně internetovej obchod, ba kamenej, je taky těžká, ale je to fakt zvláštní. Ale tak každý máme samozřejmě svoje zkušenosti!
Ohledne Benesova - Benešov není Praha
Zde na internetu velký pohyb není i kdyz ve skutecnosti mozna nespis ano - zbozi z tohoto bazaru lze videt i na internetové modelbazaru a na modelarských akcích. Jinak zde nenajdes zadnou kamennou prodejnu s poutacem , jde o ten druhy autobazar vedle silnice na Tabor - pokud nevis - trochu hledas , tj ten mensi, ne ten s tim autem jako poutacem. Vse je ponekud pracovne poskladane v jedne stavebni bunce. Obcas se tam neco najde , koupil jsem tam pekneho Fokkera
Ohledně Juniormodelu - nemam nic proti panu Martinovi, i kdyz si myslim ze v období prosecké prodejny to bylo o necem uplne jinem. Po prestehovani na Balabenku nemyslim ze v prodejne byl nejaky zavratný sortiment - ochotu nezpochybnuji - ale bazar ve srovnani s SCZ a drive Hangarem 1 to nebyl nijak zavratny. Pripominalo mi to Euromodels v Korunni - take sympatický nadsenec , ktery ponekud zapasil s trzni realitou .
Ohledne bazaru obecne - nejvic letadel jsem koupil v SCZ (4) a v zavesu byl Hangar. (3)Nyní je mym favoritem SCZ. V Hangaru toho moc k vybirani neni a stavebnice z ciny pokud bych chtel koupim levneji jinde. Klasicky kamenny modelbazar ma tu vyhodu, ze tam to ero vidis, pres inzerat je obcas prekvapeni o tom , ze zde pusobi ruzni "chytraci" kteri si potom pres inzeraty vymenuji invenktivy nemluve
Ohledně Juniormodelu - nemam nic proti panu Martinovi, i kdyz si myslim ze v období prosecké prodejny to bylo o necem uplne jinem. Po prestehovani na Balabenku nemyslim ze v prodejne byl nejaky zavratný sortiment - ochotu nezpochybnuji - ale bazar ve srovnani s SCZ a drive Hangarem 1 to nebyl nijak zavratny. Pripominalo mi to Euromodels v Korunni - take sympatický nadsenec , ktery ponekud zapasil s trzni realitou .
Ohledne bazaru obecne - nejvic letadel jsem koupil v SCZ (4) a v zavesu byl Hangar. (3)Nyní je mym favoritem SCZ. V Hangaru toho moc k vybirani neni a stavebnice z ciny pokud bych chtel koupim levneji jinde. Klasicky kamenny modelbazar ma tu vyhodu, ze tam to ero vidis, pres inzerat je obcas prekvapeni o tom , ze zde pusobi ruzni "chytraci" kteri si potom pres inzeraty vymenuji invenktivy nemluve
8Dandee píše:Abu píše:Naprosto souhlasim, ten clovek byl (snad jeste je, 2 roky jsem tam nebyl) neuveritelne ochotnej, kupoval jsem tam par veci.....
Tjn, taky doufám, že to tam snad ještě funguje, tak už jsem tam asi rok nebyl, tak taky nevim, ale doufám, že to tam snad ještě funguje...![]()
No chlapi -obecne- sahneme si do svedomi - pan byl sice skvely ale "nejak" jsme tam rok, dva nebyli, tj nekupovali, tj nedali mu sanci prezit
Jednou uz tady byla debata o cine a trhu u nas. Ja si myslim, ze bychom vsichni meli podporovat sve drobne prodejce nadsence a ne vse kupovat primo z ciny pres net . Z ceho potom maji ti Martinove, Polenove apod byt potom zivi a platit najem , nakupovat zbozi na sklad apod....
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Ja si myslim, ze bychom vsichni meli podporovat sve drobne prodejce nadsence a ne vse kupovat primo z ciny pres net . Z ceho potom maji ti Martinove, Polenove apod byt potom zivi a platit najem , nakupovat zbozi na sklad apod....
Nojo, no.. To je sice pěkný, ale trochu přemýšlím o tom, jestli chci dělat svoje hobby s co nejmenším dopadem na rodinný rozpočet, nebo jestli chci dělat charitu a zachraňovat české obchodníky. Nota bene když u nich koupím nemlich to samý jako u číňana akorát za dva až třikrát tolik.
Čím můžou konkurovat, když ne cenou? Službou (odborník fachman, od kterýho si nechám poradit a rád mu za to odsypu v podobě nákupu), dostupností (potřebuju servo hned a ne až za týden, to ovšem předpokládá, že má dobře zásobený sklad), servisem (u složitějších věcí kde je vyšší pravděpodobnost nutnosti uplatnit záruku asi nebudu šetřit pětikilo proti číňanovi).....
Není to tak černobílý..
OK2WY
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
MakoBear píše:"nejak" jsme tam rok, dva nebyli, tj nekupovali, tj nedali mu sanci prezit![]()
Nakupuju u Vanoucha, v nouzi nejvyssi jako "prvni pomoc" (tj o vikendu) si skocim pro vterinak k Peckovi do 6ky. Prosek/Balabenka/Letnany/Radotin jsou pro me dost zruky na to, abych tam jezdil je proto, aby cesky obchodnik dostal sva procenta. (a pak je jeste jeden obchod kam nechodim ze zasady, ale to sem nepatri....)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
bohuzel doba se meni. stejne jako driv byly veletrhy neco extra a dnes to uz za tolik nestoji, tak driv byl kamenny bazer jedina moznost jak koupit letadlo. A opet internet (a cina) zamichaly kartami... je casto jednodussi dat letadlo na net, kde je mnohem vetsi viditelnost toho modelu, nez to vezt do bazaru a spolehat jen na ty, kteri se tam pujdou podivat...
je to asi prirozeny vyvoj. zda lepsi ci horsi je otazka..
je to asi prirozeny vyvoj. zda lepsi ci horsi je otazka..
MakoBear píše:
No chlapi -obecne- sahneme si do svedomi - pan byl sice skvely ale "nejak" jsme tam rok, dva nebyli, tj nekupovali, tj nedali mu sanci prezit![]()
Jednou uz tady byla debata o cine a trhu u nas. Ja si myslim, ze bychom vsichni meli podporovat sve drobne prodejce nadsence a ne vse kupovat primo z ciny pres net . Z ceho potom maji ti Martinove, Polenove apod byt potom zivi a platit najem , nakupovat zbozi na sklad apod....
neni muj problem aby byl nekdo ze me ziv, to neni moje starost, to je jeho starost a pokud se nestara, jeho blbost. Ja v Juniormodelu na proseku taky leccos koupil, ale presto si myslim ze "tento zpusob podnikani zda se mi byt ponekud nestastnym", protoze treba kvalita a "aktualnost" webu byla tehdy na urovni, ze kdyby web nebyl, mozna by to bylo lepsi...
Nakupuju u Vanoucha, rad mu tam penize necham a kdyby to byl jedinej modelarskej obchod v Praze, tak nemam problem. Ochota, sortiment... jsou prikladny a imho zadnej jinej kram v praze si moje penize nezaslouzi vic nez on (Polenu neznam).
BTW: v soucasnym juniormodelu na balabence se stavuju pravidelne, tak 1-2x do tydne a v 99% pripadu odchazim s prazdnou... Aktivator? nemame, strunu 0,8? pristi tyden. Ridkej vterinak? nemame.... nastesti zpet do firmy jedu vzdy kolem vanoucha....