Ocelot E, návrh výkonného pohonu na 3s (4s) LiPo
Jak to myslíš???
Tak, motor jsem objednal. Tímto můžeme debatu asi přerušit. Až bude doma včetně LiPol a reglu, tak se uvidí...
Tak, motor jsem objednal. Tímto můžeme debatu asi přerušit. Až bude doma včetně LiPol a reglu, tak se uvidí...
Naposledy upravil(a) tks dne stř 25.03.2009 9:15, celkem upraveno 1 x.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
tks píše:Jak to myslíš???
no čo, istá rivalita musí byť, nie??
Som zvedavý, ako to pobeží. Nemám rád "osvedčené riešenia", o to ťažšie je niekomu poradiť, keď to sám nemám vyskúšané. U Mareka som sa dosť bál, ale šlape to, našťastie - no tak uvidíme ako u Teba. Držím palce. Toto bude viac "na hrane".
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
tks píše:Doktore, m2, Dalibore - díky.
Zmapuji situaci dostupných LiPol. Ale mám pocit, že 4S pro mne bude zajímavější. Takže asi poslechnu ten tichý hlas někde z povzdálí, který mi už dlouho našeptává, že nemám vymýšlet blbiny a použít už ověřenou fungující variantu. Ono i finančně je to skutečně nejzajímavější.
Až budeš spořit korunky, tak se jukni i na tohle
Neodolal jsem a testnul pohon z Corada na 4S-Lipol.
Protože nemám nové 4S-1800 Ican které by se do Corada vešli, testnul jsem to na polovičně nabité Revo Black Label 4S-3300.
Tak a teď valte oči...
http://www.electro-team.net/Images_team/Neu1107_4S.JPG
Pokud by se udělalo do čumáku dostatečné chlazení ( teď tam nemám vůbec žádné), tak je to maximální set-up co z motoru jde vymáčknout.
Samozřejmně, lehkou ruku na plynu a dát vždy čas ,aby se systém ochladil.
To je stejně žrádlo, mít poměr 1kW na 1kg
Múžeš vymýšlet co chceš,ale až sem to s žádným čajna motorem nedostaneš
graup15 píše:Múžeš vymýšlet co chceš,ale až sem to s žádným čajna motorem nedostaneš
Náhodou, Medusa je made in USA (teda myslím).
Ale jasně, pokud mě tyto požadavky na výkon pohonné jednotky budou držet, tak se dá čekat, kde brzy skončím...
...u Plettenberga přeci.
tks píše:graup15 píše:Múžeš vymýšlet co chceš,ale až sem to s žádným čajna motorem nedostaneš
Náhodou, Medusa je made in USA (teda myslím).
Ale jasně, pokud mě tyto požadavky na výkon pohonné jednotky budou držet, tak se dá čekat, kde brzy skončím...
...u Plettenberga přeci.![]()
![]()
![]()
Hi,hi..to těžko.
Plettiho Moskyto je sice hezké,ale drahé jako kráva a navíc se prodává spolu s Maxon převodovku. Takže taky zrovna né optimální.
Marek71 píše:Zaujímavé... ja mám vývody zozadu. Žeby nejaký nový tuning ?
To sa dáko divnô...
Na 900V2 štítku máš tiež tú príponu "SE"? Nikde sa to neuvádza ... tipoval by som to na skratku "side čosi".
Keďže 1400ka by mala točiť na 3s viac ako 900ka na 4s, čisto teoretično by to mohlo zvládnuť väčší príkon pri zachovaní účinnosti ... ale keďže nemáme k dispozícii "pol článku" a ani nepreberné množstvo rozmerov vrtulí, sám som zvedavý, ktorý z motorov vyjde lepšie. Dnes som lietal naplno ako besný s ASW, na zemi je tam do 450W, motor má iba 110g a žiadne divoké ohriatie sa nekonalo. Takže stále si myslím, že ak Medúza marketing neklame, pri "rozumnom použití" by to na 650W staticky malo v pohode vydať.
To tks: 10x6 alebo 10x7??
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
m2 píše:To tks: 10x6 alebo 10x7??
Listy 10x6 mám určitě doma, takže tam začnu. Jen tak počítám, že v otáčkách budu asi docela blízko max. otáčkám, že?
P.S. To SE určitě znamená Second Edition - takže druhá edice druhé verze.