nastrik balzoveho trupu

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Nakadah »

Normalne kupuju tenky Japan v arsich za 25,- Kc/kus (rozmer si nepamatuju) a jako lak pouzivam lehce redene nitro. Ale kridlo sem s tim jeste nepotahoval, ciste jen celobalzove trupy.

Po pravde u dalsiho trupu se na papir z vysoka vykaslu :evil: Nak
Danndy
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Danndy »

Preco sa chces vykaslat na papier?Das tam radsej foliu?
schroub
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od schroub »

Nakadah píše:Normalne kupuju tenky Japan v arsich za 25,- Kc/kus (rozmer si nepamatuju) a jako lak pouzivam lehce redene nitro. Ale kridlo sem s tim jeste nepotahoval, ciste jen celobalzove trupy.

Po pravde u dalsiho trupu se na papir z vysoka vykaslu :evil: Nak

Danndy píše:Preco sa chces vykaslat na papier?Das tam radsej foliu?

Na modelu z 60let by vypadala folie blbe. Taky si pamatuju na tri druhy laku, lepici, vypinaci a leskly. kdyz jsem dneska hledal na eshopech tak jsem nasel jen lepici a leskly. Jak vypne ten leskly papir na kridle?
Easy Star, Saturn S+V, Lavockin La-5
http://schroub.sweb.cz/foto.htm
balamel
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od balamel »

schroub píše: kdyz jsem dneska hledal na eshopech tak jsem nasel jen lepici a leskly. Jak vypne ten leskly papir na kridle?

vypinaci taky jeste porad existuje:

http://www.jr-models.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=3138
Vladan
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Vladan »

schroub píše:Taky si pamatuju na tri druhy laku, lepici, vypinaci a leskly. kdyz jsem dneska hledal na eshopech tak jsem nasel jen lepici a leskly. Jak vypne ten leskly papir na kridle?

Naředíš si dostatečně lepící lak a máš z něj napínací jako když vymaluje.
Já to tak kdysi dělal v předrevoluční republice.........
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
JMalik

#21 Příspěvek od JMalik »

kofejn píše:Barva přímo na balzu je čůňárna. Balzu potáhni modelspanem, vylakuj a pak můžeš stříkat. Pokud vynecháš papír(skelnou tkaninu) tak ti nastříkaný povrch rozpraská.

Nakadah:
To je presne to co nechci. Cokoliv sem potahoval dopadlo nahouno...to uz to radeji muzu nalakovat a nechat v prirodni barve. Uplne me stacilo potahovani laminatem na puvodnim trupu Capriola.

Jak se vlastne spravne potahuje tim modelspanem? Je to nejaky papir? Nak

Naku,
z Tebe roste Línej Hnát?
JENDA01

#22 Příspěvek od JENDA01 »

Nazdar,
modelspanem můžeš potahovat několika způsoby. Bud lakem na sucho
nebo na mokro a lepit vodou ředitelnýmy lepidly.Já všechny svoje modely
potahuji na mokro .Dokonale to kopíruje sférické plochy bez varhánků a nesmrdí to .Lze potahovat v obýváku.Pokud chci opravdu pevné konstrukční křídlo tak ho v místech kde není balsový potah potahnu vilesem vipnu teplem (FÉN OPAL .PISTOL.atd) 1 vrstva laku a potom normálně zase potah na mokro. Nedá se to zkazit .JENDA

Tady některé modely které jsou potahovány touto metodou viles + modelspan(normální bílý barvený podle pořeby barvou na látky DUHA):

http://jenda01.rajce.idnes.cz/NETOPYR/
http://jenda01.rajce.idnes.cz/LOP/
http://jenda01.rajce.idnes.cz/APOLO/
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Nakadah »

jmalik> to je narazka na co? Nak
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Nakadah »

Danndy píše:Preco sa chces vykaslat na papier?Das tam radsej foliu?

Jo, asi si vazne koupim zehlicku a naucim se potahovat. Casove i finance to nakonec vyjde levneji, nez to lakovat, potahovat, lakovat, strikat. Nehlede k tomu bordelu a prachu ze strikani kolem. Nak
Danndy
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Danndy »

Pytal som sa preto.lebo prave riesim podobny problem ci potiahnut trup foliou alebo papierom.Nerobil som este ani jedno.
JMalik

#26 Příspěvek od JMalik »

Nakadah píše:jmalik> to je narazka na co? Nak

Většinou Tě znám (jenom po netu), jako pracovitého.Pokud se ti něco podělá, nelituješ času na opravu a tady chceš šetřit (čas, nebo nervy?).
Prostě bych to potáhnul v každém případě. Kamarád staví skoro dvoumetrového Spita, trup nepotáhnul,zatím to má jenom tmelem, tak tam všichni chodíme to obdivovat, jak to krásně praská. Čuňárna všech čuňáren.
Do toho modelspanu to neobaluj, stříhej normálně proužky po délce, klidně radši užšší, než aby to dělalo varhánky. Ty technologie už tady popisovali.
Potahuj, laminuj, ale už sakra začni.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Nakadah »

JMalik> hele ale ja ted nemam co potahovat :D Samael ma trup potazeny japanem a nastrikanej. Jediny co ted muzu potahnout je Sprite, ale tom-tks bude tak hodnej a potahne me to. S folii sem nikdy nedelal a na tomhle se ucit nechci :)

Mimochodem nebalim trupy do japanu jako reznik maso do papiru. Delam to po castech ale i tak to nedopada podle mych predstav. Nak
tks
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od tks »

Nakadah píše: hele ale ja ted nemam co potahovat :D Samael ma trup potazeny japanem a nastrikanej. Jediny co ted muzu potahnout je Sprite, ale tom-tks bude tak hodnej a potahne me to. S folii sem nikdy nedelal a na tomhle se ucit nechci :)

No jéééjda. :wink:
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Nakadah »

tks> tome, vim jiste ze to neudelas hur nez ja :D a proto sem naprosto klidnej 8) Nak
JMalik

#30 Příspěvek od JMalik »

Já už to teď taky jenom požehluji, pokud nepočítám nějaké malé věci, tak jsem naposledy opravdu něco potahoval tak před třiceti lety. Nevadilo by mi ani tak to potahování a lakování, jako stříkání . Větinu věcí dělám v obýváku,ostatní členové by mě asi z tohoto útulku brzy vystěhovali.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“