prosím o radu

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ingmagor

prosím o radu

#1 Příspěvek od ingmagor »

prosím o radu

mam motor asp 25A 4,1ccm je zaběhnuty mam tam vrtuli 9*4 motor jde pěkně do otaček ale po odhození letadla po dvou metrech zdechne čím to muže být?
Bomber
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Bomber »

Chudá směs.Zkus dát plný plyn a podržet zvedlý čumák letadla.Otáčky nesmí klesat.
Naposledy upravil(a) Bomber dne pát 13.03.2009 18:28, celkem upraveno 1 x.
https://www.rcalbum.cz/hledat?q=martin+hynek
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
kf

#3 Příspěvek od kf »

Při prudkém hození se zřejmě odtrhne někde palivo - chyba v palivové instalaci. To se na dálku blbě diagnostikuje, musel bych to vidět. Jaké jsou dosavadní zkušenosti se spalovacími motory a palivovými instalacemi ?
ingmagor

#4 Příspěvek od ingmagor »

Nejsem první majitel letadla, ale letadlo lítalo palivova instalace by měla byt vpořádku .
Ackroyd
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Ackroyd »

stavalo sa mi to iste s dvaapolkou dokocna dvakrat.raz sa mi to podarilo vyriesit bohatsou zmesou pricom ked som na zemi dvihol cumak motor siel bez problemov .a druhy krat som nasiel pricinu bohuzial az po havarii....v nadrzi sa mi asi pri tvrdsom pristani vzpriecila hadicka s bimbatkom cize bimbatko bolo v prednej casti nadrze. po odhodeni ked sa palivo nahrnulo do zadnej casti nadrze si asi viete predstavit co sa stalo :-D
8Dandee

výška karbecu

#6 Příspěvek od 8Dandee »

Buďto, jak již tady padlo se jedná o chudou směs, nebo by ještě mohlo jít o špatnou nádrž. Záleží na umístění nádrž, protože když se při hodu a následném stoupání zvedne čumák, může se stát, že se nádrž dostane pod výškovou úroveň "karbecu" a jestli ještě navíc bude nádrž někde trochu strácet tlak (např.:špatně utěsněné hadičky nebo přeložená/zlomená nějaká hadička), tak se palivo přestane pomalu dostávat z nádrže... :idea:

Tohle se stávalo dříve mě, ale je to opravdu jen nápad, mnohem častěji jde pouze o chudou směs :wink:
kf

#7 Příspěvek od kf »

To vzpříčený bimbátko zkontroluj a napiš, jestli motor zdechne naráz, nebo začne pokuckávat. Taky se mrknout na uvolněné nebo prodřené hadičky a zkusit o 2 zoubky do bohata, jestli bude snaha o zlepšení. Pokud lze, vyptat se bývalého majitele.
ingmagor

#8 Příspěvek od ingmagor »

Dik za rady byla to chuda směs.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“