EasyStar vs. PC Focus

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Metalius

pro powder

#16 Příspěvek od Metalius »

Jsem totální začátečník. Koukal jsem na to video, tuším z ledna. Zajímá mě jak náchylný je materiál na mráz a o kolik zhruba méně vydrží baterie.
JMalik

#17 Příspěvek od JMalik »

SuPa píše:Focus lítá vcelku dobře. Jenom se mu musí vychytat blechy. Pak je hodnej.

Z těchto dvou bych vybral pro začátečníka určitě Easy Stara.
Blechy nemá, Focuse úpně neodblešíš.
JMalik

Re: pro powder

#18 Příspěvek od JMalik »

Metalius píše:Jsem totální začátečník. Koukal jsem na to video, tuším z ledna. Zajímá mě jak náchylný je materiál na mráz a o kolik zhruba méně vydrží baterie.

S tím materiálem (tím myslím tu kuličkovou hmotu ze které je to vyrobené) to není problém.Většinou to vydrží mnohem víc, než ty v tom mraze. Dávej pozor na manipulaci s různými plastovými zacvakávátky, držáky...
Baterie nech do poslední chvíle v teple (v autě,v kapse na těle...), potom vložit do letadla a hned létat. I tak počítej s menším výkonem (cca -10 procent).
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Pepe_Lopez »

Jen poznámka k tý vykalkulovaný ceně - kratas se o moc nesekl ;)
Kdy jsem se vracel k létání (návrat po více než 20 letech), šel jsem do ES, protože jsem chtěl na osahání letadlo u kterýho se dá telefonovat. Set jsem vyloučil, protože jsem jsem už kdysi trochu něco málo polítal ... takže jsem pořídil:
ES stavebnice (motor Permax 400 6V s vrtulí v ceně), 2xservo HS-55, reulátor JETI JES 20, 2xmetr kabelu na prodloužení k motoru, konektory na baterky a regl, 2x Shark 7článek NiMh, Optic 6 Sport s přijímačem v ceně, malá lahvička purex rapid, vteřiňák+aktivátor, a na nabíjení JETI CHAR 30+ ... suma sumárum, nechal jsem tam bez 90 korun 10 000,-Kč.
I pád je druh přistání .... když tak o tom přemýšlím ... ... přistál já jsem někdy vůbec normálně?Můj hangárOptic 6 Sport - 40 MHz/50 kanál, Optic 6 - Assan // 40 MHz/50 kanál
robotmz

#20 Příspěvek od robotmz »

Ja som rád, že mám doma wildhawka, škoda že už nie je dostať.
Bola tam oveľa lepšia elektronika ako v skylady a teda aj focus. Nemal som žiaden problém, dosah jak sviňa, a po úpravách skúseným modelárom mi to lieta na jednotku...
powder
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od powder »

Třeba Kostka ho stále v nabídce má, nebo proč by už neměl být dostupný?
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#22 Příspěvek od rampa_mckvak »

Slyšel jsem, že se už se nevyrábí. Jenže jedna paní povídala. Že jo. Je fakt, že na několika servrech ho nemaj.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Walhalla »

rampa_mckvak píše:Slyšel jsem, že se už se nevyrábí. Jenže jedna paní povídala. Že jo. Je fakt, že na několika servrech ho nemaj.

a maj ho jen na strankach a nebo i na sklade? to je dost dulezite :-)
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#24 Příspěvek od rampa_mckvak »

Walhalla píše:
rampa_mckvak píše:Slyšel jsem, že se už se nevyrábí. Jenže jedna paní povídala. Že jo. Je fakt, že na několika servrech ho nemaj.

a maj ho jen na strankach a nebo i na sklade? to je dost dulezite :-)

Tak do hloubky jsem nešel. Jen jsem se všimnul. Pořizuju ES :)
4l4
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od 4l4 »

s tím WH to je opravdu divný, taky jsem ho chtěl koupit (polenamodel) a říkal mi že už ho nemají a vůbec ani neví kdy bude, prý ani dodavatel nic nemá neví kdy něco bude mít tak jsem ve finále taky pořídil ES
meko
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od meko »

Zdravím Všechny letce.Jsem také nováček a mé zkušemosti jsou.
Pokud nemáš v okolí skušeného pilota tak jedině Easy Star.sestavíš a letí.
(má ho můj kamarád-začátečník) Já mam Focuse.Nemít známého modeláře,tak sem si nezalétal. Dovážení a uprava křídel nutností, a ani po těchto upravách není tak hodý jako ES. Reaguji na dotaz od ctverec-jaké letadlo. Otázka financí je jiná,proto mam Fokuse
ctverec

#27 Příspěvek od ctverec »

Tak Focuse jsem zavrhnul a teď uvažuju (thanx to powder) nad tímhle:
http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 141&styl=0
Lítá to ?
4l4
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od 4l4 »

lítá a fajn. doporučuju přečíst toto
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... pic&t=9053
powder
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od powder »

ctverec píše:Tak Focuse jsem zavrhnul a teď uvažuju (thanx to powder) nad tímhle:
Lítá to ?

Lítá. Jak si mnozí vyzkoušeli... :-) Jediné co se musí kromě vložení baterky před letem udělat, je kontrola těžiště - když nebude dostatečně vepředu, tak model nezatáčí a to u letadla není dobře :wink:
BTW stejně tak se musí těžiště pohlídat u EasyStara - osobně před lety ověřeno...
MichalF

#30 Příspěvek od MichalF »

ctverec píše:Tak Focuse jsem zavrhnul a teď uvažuju (thanx to powder) nad tímhle:
Lítá to ?

Jj, lita to ... take muj prvni model, uz sem ho rozsekal mockrat a proste jen trochu lepidla a hned zas leti do vzduchu, pomer cena/vykon si myslim bezkonkurencni !
DX6i - Easy Glider - Vespid - FW190 - Su29
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“