AXN Floater-Jet (hobbycity.com)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
4401
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od 4401 »

Hele, umí to lítat pomalu :D
ale to mně moc nebavilo......

Start z ruky na videu je na 75%, má to snahu se překlopit přes čumák. Včera jsem trochu změnil úhel motoru, uvidím co to udělá.

Taky jsem lehce upravil kamufláž :) , ať to je lépe vidět při letu. Ta bílá se dost ztrácí na větší vzdálenost.

Baterky jsem koupil Zippy Flightmax 3S 2200, jen se lehce (2mm) odřízne pěna uvnitř a pasujou jak ulité. Navíc se nemusí s touto baterkou dovažovat.
Nabíječku jsem vzal na radu Naka
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... er/Charger

je opravdu dobrá, má několik nastavitelných režimů, balancer, vybíjení, nedovolí použít špatné nastavení a samo rozpozná články. Umí nabíjet včechno, včetně olověných.

D.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od RiMr »

jojo, s nabíječkou ti NAK poradil dobře, sám jsem jich koupil několik pro začínající modeláře i pro fotografy, kteří chtěli kvalitní nabíječku na eneloopky a já prostě lépe vybavenou nabíječku na NiMh za danou cenu neznám :) :) :) a samá spokojenost, nestěžoval si nikdo.
Akorát, kdybys nabíjel NiMh, do vysílačky třeba, tak při nabíjení tří článků a méně malým proudem (nějakých těch 10% jm. kapacity), nerozezná vetšinou delta peak (který se dá nastavovat zvlášť pro NiCD a zvlášť pro NiMh) konec nabíjení a jede do ztracena... Chce to tedy aspoň ty čtyři články a nejlépe aspoň 20% kapacity, pak je to bez problému :D
Pak ještě, velmi hlučný ventilátorek. Nevýhoda je, že se u toho fakt nedá spát, podstatná výhoda je, že se ti nestane že bys odešel do práce a nechal nabíječku zapnutou při nějaké "silové" činnosti. Jinak má i nastavitelnou max. dobu nabíjení. Za ty prachy - zlatá!
Já si teď budu kupovat tu její "větší ségru", tak doufám že bude stejně dobře vychovaná! :D
4401
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od 4401 »

Dnes odpoledne jsem vyzkoušel úpravu vyosení motoru, podložil jsem spodní šroub držáku motoru o 2mm a je to výrazně lepší, při startu i za letu.
Ještě to stále není ono, budu dál postupně přidávat.

Foukal docela silný nárazový vítr, nevím přesně, ale odhaduju 30-40 km/h, motor se s tím popral velmi dobře.
Na 25% plynu se Floater proti tomuto větru zastavil a vznášel. Zábava :D
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od RiMr »

Jo, když je ten vítr jakžtakž stálý, tak je to bžunda :)
Já tomu říkám (když fouká silný vítr a já jdu s letadlem), že jdu pouštět draka. Protože tak to vypadá, když ti visí éro pět metrů od kokosu :)
4401
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od 4401 »

Výrobce Floateru patrně usoudil, že letadlo potřebuje větší výkon, budoucí modely budou dodávané s motorem 20A 2200KV :D

(teď je 18A 2100KV)
sejvi
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od sejvi »

Dalsi video na youtube.com - AXN Floater-Jet first flight 8)
Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
Jano
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od Jano »

Teraz som pozeral na hobycity , že balík má 3,5Kg ??? 8O na SK je to preprava 41,2 usd.
Ono lieta to pekne ,keby som si kupil ES za 1800 SK nejakých 60E a namiesto 41 usd kupil regl 2serva a baterku na hobbycity som na tom lepšie alebo nie ??
Nevšimol si niekto skutočnú váhu balíka ?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od Nakadah »

No a jeste potrebujes motor srovnatelny s tim co ma FloaterJet a regulator. Aby to ficelo stejne nebo lepe. Pak bys mohl rict, ze si na tom dobre ne-li lepe :D Nak

PS. jeste sem zapomel na serva do kridelek a jejich vyroba u ES :wink:
Jano
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od Jano »

kridelka som zabudol , chcel som tym reagovať na cenu poštovného ,nakoľko neverím že to balenie má 3,5kg
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
powder
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od powder »

Hmotnost uváděná na HC je tzv. objemová - zkrátka i lehký, ale velký balík není levný na leteckou přepravu...
sejvi
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od sejvi »

Dnes bylo konecne perfektni pocasi, dopoledne skoro bez vetri a odpoledne uz dost foukalo, ale Floater si s vetrem poradil. Mam za sebou prvni let, jednim slovem PARADA (celkem jsem dnes vylital 4 packy Li-pol 3S). Floater lita perfektne a jako zacatecnik jsem mel prvni dva lety docela problem, ale dalsi lety uz byly super a muzu nyni konstatovat ze umim letat. Pozdeji dodam video. :wink:

Jen po vybiti druhe Li-pol baterie jsem si vsiml, ze na motoru je vypadly jeden magnet. Nevim proc se tak stalo, snad mi to nekdo vysvetli proc vypadl? Kazdopadne jsem ho vyndal a ROVNE nasunul. Asi tam nejsou prilepene, jsou tam jen nasunute v nejakych zarazkach. Viz fotky.

Obrázek Obrázek
Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Nakadah »

Rozhodne doporucuju magnety prilepit! Epoxid je na to idealni. Hlavne nepoplantej poly tech magnetu :D Nak
sejvi
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od sejvi »

Tady je video z meho prvniho letu. Na doporuceni Nakadaha jsem vymenil baterie Li-pol 2S 2200mAh za 3S 2200mAh. A rozdil je neuveritelny. Dnes jsem lital s kolegou z prace, ktery ma Li-pol 2S 2200mAh a letal stejne rychle na plny plyn jako ja kdyz jsem mel plyn ve 3/4. Proti vetru mel problemy a ja jsem vitr skoro ani necitil. :wink:

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=bnufEYGxHgY
tks
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od tks »

Jen drobná rada - to letadlo jsi hodil značně ledabyle, pomohlo Ti jen slušné omotorvání (přemotorování). Příště bych se na to víc soustředil, ať s jiným érem nedopadneš špatně.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Nakadah »

Doufam ze si skoncil, aby mala dostala rukavice a cepici 8)

Ten hod byl moc nahoru, ale to vyladis. A drobna rada, nelitej ze zacatku tak daleko od sebe. Ztratis orientaci a ero ti zmizi z dohledu velmi rychle :D Nak
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“