jakej vysilac?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
jarda-wien

jakej vysilac?

#1 Příspěvek od jarda-wien »

zdarek! Premejslim o koupi novyho vysilace. Potrebuju 40MHz. A na seznamu mam dva kandidaty: Hitec Eclipse 7 a Multiplex Royal Evo 7. Mate nekdo zkusenosti s temito vysilaci? Kterej si mam vybrat?
Thermic Palio, Palio Sport, Super Zoom, Sportavia, Tornado XX, Minicorado, unknown f3f
Barny

#2 Příspěvek od Barny »

Eclipse je prej hodně poruchovej a špatně se na něm ovládaj vztlaky.
Martinez

#3 Příspěvek od Martinez »

Doporucuji MC 16/20. Nemohu si ji vynachvalit. Sice je nepatrne drazsi, ale stoji to za to.
czernitko

#4 Příspěvek od czernitko »

ja pouzivam multiplex cockpit mm a jsem taky plne spokojen, umi vsechno co potrebuju a jeste jsem s ni nemel problem, ma jednoduchy a logicky programovani a neni zbytecne slozita, za svou cenu dle me vyhodna koupe... :wink:
diablotin

#5 Příspěvek od diablotin »

Toho kokpita můžu jenom doporučit.Lítám s ním už 2 roky a bez problému. Dá se programovat za letu jednoduchý ovládání a spoustu dalších víhod :twisted:
jarda-wien

#6 Příspěvek od jarda-wien »

ja jsem toho cocpita do toho seznamu nedal kvuli designu. Nevim, prijde mi, ze to vypada jako hracka...
Doted jsem lital se starym hitec flash 4
jeste neco k cenam: Royal Evo 7....350 Euro
Cockpit MM.....139 Euro
To je hodne velkej rozdil!!! Napiste mi jeste neco o tom Cockpitu, prosim
Thermic Palio, Palio Sport, Super Zoom, Sportavia, Tornado XX, Minicorado, unknown f3f
czernitko

#7 Příspěvek od czernitko »

no, s tim designem bych rozhodne nesouhlasil... pripada ti jako hracka protoze je jednoduchej-u hitec vysilacu mas tuny tlacitek kteryma ovladas kazdym neco jinyho a to podle me neni zrovna idealni reseni... u cockpita ovladas vsechno jednim 3D ovladacem a stihas to i za letu, de to fakt rychle, zadny zurivy hledani kombinaci tlacitek protoze mas jen jedno... ;) jinak jestli to pouzivas tak nema prepinace treba na zapnuti a vypnuti nake funkce, ma jen paky+digitalni trimy+3D ovladac+combi switch+dual rate(nastavitelne obe polohy:100%-0%)+otocny ovladac na 7.kanal+posuvny ovladac na ?kanal+3polohovy prepinac na stopky a vypnuti motoru+3polohovy vypinac ktery ma jeden kanal, nekdy stejny jako ovladac na vypnuti motoru(nebo podvozek)...
funkce budu brat podle menu- na prvni urovni je nekolik obrazovek mezi kteryma se na stejne urovni pohybujes otacenim 3D ovladace a mezi urovnemi jeho mackanim. tak tedy na prvni urovni se ti zobrazuje inormace o modelu(jen cislo, nepamatuje si jmena), napeti, stopky, verze firmware. na dalsi urovni se nastavuje-model(9(?)pameti, jejich kopirovani, mazani, typ(letadlo/heli)),serva(krajni polohy vychylek, stredy, velikosti intrvalu v ms, reverzace),drate(velikost vychylek, expo), timer(provozni cas vysilace, jak se spousti stopky-tlacitkem/posun plynove paky, jeste neco na co se nemuzu vzpomenout), menu(mode-je jich sedum, dost odlisny, kterej kanal je kde..., jazyk(En/De),ucitel/zak,mezni hodnota napeti Tx baterii,???)... no tolik asi k menu... je mozno k nemu sehnat pult, me se za nej nechce davat 800,- a neoriginalni se u nas nevyrabi, takze ho provozuju na popruhu zavesen ale neni problem v ruce-s sesticlankem NiMh 1500 vazi kolem 600g...
Naposledy upravil(a) czernitko dne stř 07.04.2004 9:29, celkem upraveno 1 x.
czernitko

#8 Příspěvek od czernitko »

jo kdyz uz sem u toho chvaleni at to nevypada ze sem dealer tak bych vytknul koncovky kniplu- pri ovladani palcem jsem do nich parkrat brnknul a byly pryc, daji se sehnat novy jenze jeden par samotnych plastovyych koncovek stoji 130,-.. :roll: .. jinak si nemam na co stezovat, nikdy sem nemel problem, s 1500 mi vydrzi kolem 9-10 hodin provozu. kryt je jen probarvenej tak sem si myslel ze za chvilku bude videt nazloutlej plast ale ono ne, mozna se k nemu chovam s moc velkou peci(ne ze bych to chtel menit,...) tak se jeste nestihl poradne skrabnout az na plast... ovladani nemam co vytknout, je logicky a jednotlivy urovne a obrazovky sou snadno dosazitelny...ale to bych uz zase chvalil... :oops: no ja ho zrovna nabijim takze sem si nemohl overit co tady pisu, je to jen z pameti, tak me prosim nekdo opravt ekdyby to nebyla pravda... ;) dik
czernitko

#9 Příspěvek od czernitko »

jinak cockpit je pry predchudcem eva, ktery toho umi nesrovnatelne vic, jde o to s cim litas a jestli tech 211 euro rozdilu nebude zbytecne vyhozenejch... ale do toho ti nema moc kdo mluvit, jde o to s cim to budes provozovat.. ;) s evem jse mse setkal jen zbezne, znam dva lidi kteri ho maji a jsou taky plne spokojeni, ale nevim jaky konkretni funkce ma, ale to uz mas urcite nastudovany sam... no, vlastne nevim o nikom kdo by byl nespokojenej s vysilacema od multiplexu, nevim ze by se nekomu porouchaly... opet prosim o opravu pokud se mylim, ale fakt jsem jeste o nikom neslysel...???
jarda-wien

#10 Příspěvek od jarda-wien »

jojo funkce mam nastudovany. Objevil jsem takovej srovnavaci seznam na netu
http://www.rkolbabek.com/vysilace.zip
je to fakt pekne udelany. To same je tam i na nabijece
http://www.rkolbabek.com/index.php?page=5
Honza

#11 Příspěvek od Honza »

Czernitko:
Mas pravdu, MPX se neda nic vytknout. Ja jsem zacinal na Europě Sprint a Combi sport 80 (oba obyč.), potom jsem mel stareho Royala (s tzv. mysimi klaviry - uzasny radio, umi toho vic nez by te napadlo. Kdyby mel nekdo zajem, muzu napsat.). Po nejake dobe jsme s tatou vsechn prodali a koupili Profi mc3010 a nasledne Cockpita a ted se chystam na Evo 9. (az prodam mc.)

Pult na Cockpita jsem videl i neznackovy (v Plzni-Model Fun), ale nenadchnul me. Stal stejne jako original a mel velice neduveryhodne mechanicke provedeni. Multiplexi pult navic lip vypada. Kniply pouzivam dlouhe hlinikove, ale ani s kratkymi jsem nemel problemy (kdyz jsem je po nasazeni nezapomnel "zatocit").
czernitko

#12 Příspěvek od czernitko »

2Honza: no, prave o to zatoceni u kniplu mi de- kdyz sem lital a nemel sem vysilac zavesenej, ridil sem palcema a po par brnknutich se mi koncovky vytocily do polohy ve ktere odpadly a v trave jsem je postupne ztratil... :(
2Jarda: jo, tu tabuku uz sem taky videl, jen jsem si na ni nevzpomel... :oops: ale o tech nabijecich sem nevedel, jeste na ne mrknu... dik ;)
Honza

#13 Příspěvek od Honza »

Hm, clovece, to se mi nikdy nestalo.
jarda-wien

#14 Příspěvek od jarda-wien »

a neslo by to pojistit takovym tim lepidlem na zavity (Loctite)?
czernitko

#15 Příspěvek od czernitko »

loctite 8O neznam, jeste jsem o nem neslysel... mozna by se dal sehnat, ale ja sem tam dal provizorne dreveny spaliky(:oops:) a sem zatim spokojenej..;), mozna si casem koupim puvodni plastovy koncovky a potom bych pouzil husty CA nebo tavny lepidlo, ale co to je Loctite? jak myslis lepidlo na zavity? jak vypada? dal by se pouzit i na neco jinyho? videl jsi ho nekde v CR? kolik zhruba stoji? jakou ma konzistenci a barvu? a v jakym se prodava baleni??? :roll:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“