Spektrum a vice prijimacu najednou?
Spektrum a vice prijimacu najednou?
Zdravim,
mam a pouzivam system spektrum DSM k velke spokojenosti uz docela dlouho a momentalne resim instalaci do velkeho akrobata a narazil jsem v infu u napetoveho regulatoru (SPMVR6010) ve spojeni s prijimacem AR9100 na zajimavou vec, o ktere jsem nemel tuseni, nebo ji spatne chapu, je tam zminka o zdvojeni prijimace a rozlozeni serv, cituji:
"
Pokud je nutné dimenzovat palubní soustavu ještě více, lze použít další přijímač, rozdělit serva na okruhy a tyto napájet samostatnými přijímači.
"
mam to chapat tak, ze na spektrum jde nejakym zpusobem udelat to, ze dva prijimace budou fungovat na jedne pozici modelu najednou? to me nikdy ani nenapadlo zkouset ani jsem se po tom nepidil, proste jsem to bral tak, ze spektrum je max 7 (9) kanalovy system kde na jeden model na jedne pozici ve vysilaci je namapovany jeden prijimac a tim to pro me koncilo, kvuli zdvojovani prijimacu jsem i vazne uvazoval system spektrum opustit a prejit na jeti, kde je toto vyreseno mnohem lepe (vcetne zpetne vazby prijimac-vysilac), ted jsem tedy narazil na neco, co nechapu a nemuzu o tom krom uvedene vety najit nikde zadne informace. Chapu samozrejmne ze mi to neumozni zvysit pocet kanalu, ale umozni mi to zajistit bezpecnejsi provoz vetsich modelu a rozdeleni velkych a na napajeni narocnych serv do vice prijimacu.
muzete k tomu nekdo neco rict? nikdy me nenapadlo zkusit sparovat dva prijimace najednou s vysilacem pod jednim modelem... vypada to na nejaky preklep, ale kdyby to slo, nezlobil bych se
mam a pouzivam system spektrum DSM k velke spokojenosti uz docela dlouho a momentalne resim instalaci do velkeho akrobata a narazil jsem v infu u napetoveho regulatoru (SPMVR6010) ve spojeni s prijimacem AR9100 na zajimavou vec, o ktere jsem nemel tuseni, nebo ji spatne chapu, je tam zminka o zdvojeni prijimace a rozlozeni serv, cituji:
"
Pokud je nutné dimenzovat palubní soustavu ještě více, lze použít další přijímač, rozdělit serva na okruhy a tyto napájet samostatnými přijímači.
"
mam to chapat tak, ze na spektrum jde nejakym zpusobem udelat to, ze dva prijimace budou fungovat na jedne pozici modelu najednou? to me nikdy ani nenapadlo zkouset ani jsem se po tom nepidil, proste jsem to bral tak, ze spektrum je max 7 (9) kanalovy system kde na jeden model na jedne pozici ve vysilaci je namapovany jeden prijimac a tim to pro me koncilo, kvuli zdvojovani prijimacu jsem i vazne uvazoval system spektrum opustit a prejit na jeti, kde je toto vyreseno mnohem lepe (vcetne zpetne vazby prijimac-vysilac), ted jsem tedy narazil na neco, co nechapu a nemuzu o tom krom uvedene vety najit nikde zadne informace. Chapu samozrejmne ze mi to neumozni zvysit pocet kanalu, ale umozni mi to zajistit bezpecnejsi provoz vetsich modelu a rozdeleni velkych a na napajeni narocnych serv do vice prijimacu.
muzete k tomu nekdo neco rict? nikdy me nenapadlo zkusit sparovat dva prijimace najednou s vysilacem pod jednim modelem... vypada to na nejaky preklep, ale kdyby to slo, nezlobil bych se
AKRO 170 predelan na elektro
EXTRA 1,8m ASP 30ccm
Discus CZ
Ocelot
JART 2m (svahak,vlastni stavba,nedokoncen)
Mini titan
GRAUPNER MC-24 + SPEKTRUM MODUL
chystam Ju87 stuka cca 3m a ultimate 2m
EXTRA 1,8m ASP 30ccm
Discus CZ
Ocelot
Mini titan
to je moc dobra zprava, o tom jsem nemel nejmensi tuseni, skoda ze se tim vyrobce nejak nechlubi, verim ze to vetsina lidi ani nevi, diky za odpoved, hned bych to zkusil ale momentalne nemam moznost. predpokladam ze staci dat parovaci kolik do obou najednou a oba zapnout a po zapnuti vysilace se chyti oba... znamena to teda taky to ze kdyz budu parovat model na letisti a nejaka ultramegakruta nahoda zpusobi ze nekdo bude na druhym konci letiste taky zrovna parovat tak bude problem?
zajimavy, mel sem prave za to ze jsem kdysi neco cetl o tom ze se chyti jenom jeden prijimac nebo neco v tom smyslu a tim padem to mam takhle nejak zafixovany, no urcite to co nejdriv vyzkousim.
diky
diky
EXTRA 1,8m ASP 30ccm
Discus CZ
Ocelot
Mini titan
EXTRA 1,8m ASP 30ccm
Discus CZ
Ocelot
Mini titan
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Normálně spáruješ jeden přijímač, pak vše vypneš a spáruješ druhý.
Pokud máš modul tak ti když zapneš vysílač a všechny své modely tak je budeš řídit jako na 35MHz všechny najednou.
Pokud máš ale vestavěnou DSM2ku v rádiu tak kvůli modelmatch budeš ovládat jen model který je napárován na konkrétní paměť v rádiu(pokud na jednu paměť spáruješ 5 přijímačů budeš všechny řídit)
Pokud máš modul tak ti když zapneš vysílač a všechny své modely tak je budeš řídit jako na 35MHz všechny najednou.
Pokud máš ale vestavěnou DSM2ku v rádiu tak kvůli modelmatch budeš ovládat jen model který je napárován na konkrétní paměť v rádiu(pokud na jednu paměť spáruješ 5 přijímačů budeš všechny řídit)
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
to musim otestovat, ja sem simyslel ze kdyz sparuju v radiu na urcitou pamet prijimac ze na tu konkretni pamet bude fungovat jenom ten jeden a zadnej jinej, pokud na tu pamet naparuju jinej, jakoby se zaktualizuje kod a tim padem jakoby prestane fungovat ten prvni, aspon takhle sem myslel ze to funguje, no to sem na to teda zvedavej az to zkusim
btw sem si myslel ze moduly do jinych vysilacu maji taky model match.. no nevadi.
diky za cenne info, mel sem doted dx7 a nic takovyho sem zatim neresil
btw sem si myslel ze moduly do jinych vysilacu maji taky model match.. no nevadi.
diky za cenne info, mel sem doted dx7 a nic takovyho sem zatim neresil
EXTRA 1,8m ASP 30ccm
Discus CZ
Ocelot
Mini titan
EXTRA 1,8m ASP 30ccm
Discus CZ
Ocelot
Mini titan
tim se ztraci jiste vyhody ale myslim ze se s tim naucim zit
akorat si na to musim teda dvat bacha a navyky z DX7 jdou stranou, to je sakra dulezity vedet, proc to neni u modulu napsany velkym tlustym pismem ? to neni prdel, na DX7 se proste nestane ze letim s jinym erem nez mam v radiu zvoleny, sakra... tak to teda diky za vysvetleni a neni to marny tahle diskuze
EXTRA 1,8m ASP 30ccm
Discus CZ
Ocelot
Mini titan
EXTRA 1,8m ASP 30ccm
Discus CZ
Ocelot
Mini titan
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Model match má své výhody ale i nevýhody.
Zase si představ situaci kdy budeš mít např. model větroně a jako jeden model v rádiu si ho nastavíš na svah s komnpletními mixy. Pak nasadíš třeba termická křídla a chceš mít jiné nastavení na termiku, ale už nemůžeš použít jinou paměť v rádiu aniž by jsi znovu nespároval.
Zase si představ situaci kdy budeš mít např. model větroně a jako jeden model v rádiu si ho nastavíš na svah s komnpletními mixy. Pak nasadíš třeba termická křídla a chceš mít jiné nastavení na termiku, ale už nemůžeš použít jinou paměť v rádiu aniž by jsi znovu nespároval.
Raptor E700 (MSH Brain)
Funguje to i bez pamětí na DX5e - prostě s kolika přijímačema ji spráuju, s tolika současně to chodí (teda vyzkoušeno na dvou současně). Přijde mi (a odborníci prominou), že to párování je hlavně o tom říct přijímači, který vysílač je jeho "pán". Přijímačů se stejným "pánem" může být několik - aspoň tak to na mě působí - a když pán "zavelí" - tak prostě všichni udělají "vpravo vbok" a je to.
Mad_Box píše:Model match má své výhody ale i nevýhody.
to je myslim spis extrem, teda pro nekoho to muze byt bezna praxe ale me by vymenovani kridel atd nebavilo, stejne by se muselo jeste dovazovat atd atd, to uz radsi poridim dalsi trup kdyz uz by takovyhle pripad nastal, ostatne ruzne nastaveni na svah a na termiku se da vyresit nastavenim vice letovych modu na jedny pameti radia ne?
me treba napada vyhoda vice prijimacu v jednom modelu v pripade vetsiho modelu kam by se vesel druhej prijimac s napajenim do kridla, ze by to dost zjednodusilo sestaveni era na letisti bez nutnosti propojovat kridlo s trupem, proste prijdu, utahnu par sroubu a letim, na kridlech bude prijimac resit klapky a kridylka, v trupu zbytek, oba budou mit min serv takze mensi odber, baterky vydrzej dyl atd... no a investice do druhyho prijimace se v celkovy cene treba takovy makety o r.2,5m uz celkem rozplyne, asi to hned zkusim u svy extry 1,8m kde me stve to propojovani kabelu z kridla do trupu kde mi dve ruce nestaci, pritom kdyby to bylo hezky uhledne poreseny a elektroinstalace volne nevlala ale byla napevno ukotvena a zajistena zvlast v kridle a zvlast v trupu, stacilo by mi na letisti prisroubovat 2 srouby a hura litat, navic pri vypadku jednoho okruhu je ero stale do jiste miry riditelne
EXTRA 1,8m ASP 30ccm
Discus CZ
Ocelot
Mini titan
EXTRA 1,8m ASP 30ccm
Discus CZ
Ocelot
Mini titan