JENDA01 píše:Nazdar,
a nemáš tam nevhodnou svíčku. Ta částečně ovlivnuje předstih/moment
zápalu/ čím teplejší tím dříve.Píst se nedostane přes horní úvratˇa motor si kopne.Jenda
pruser!! asp 7,5ccm
Baron von Vszechnozniczil z Karambolů
Zdar všichni,
už tu moc nejsem, s modelařením jsem skoro šlehnul.
Ale mám pár vzpomínek z minulosti s mým prvním spalovákem - ASPéčkem 7,5 v letounu Canary.
Pořídil jsem si i startér, u kterého jsem si nevšiml, že se točí obráceně... - špatně + a - ...
Motor naskočil - OPAČNĚ... , toho jsem si také nevšiml
, ale jakmile jsem začal přidávat plyn, pomalu zdechával, koktal nepravidelně až najednou rána a motor se začal točit jak má...
Tož toto je opravdu důkaz, že i za běhu může motor změnit směr otáčení...
Jakmile jsem zjistil, že ho startuji opačně, rval jsem si vlasy, aby mu nic nebylo... Přehodil jsem kontakty startéru, motor nastartoval - jak má... a Canary spokojeně prořezával oblohu...
Nevím, jestli je to tím, že jeho karburátor drží pohromadě už jen vteřiňákem (musel bych koupit nový, nějak se rozpadl při startování, musel jsem i nějakou tu část zhotovit...), ale jsem si jist, že motor ASP S46 jestli si ještě pamatuji - zkrátka 7.5 může za chodu změnit směr otáčení...
už tu moc nejsem, s modelařením jsem skoro šlehnul.
Ale mám pár vzpomínek z minulosti s mým prvním spalovákem - ASPéčkem 7,5 v letounu Canary.
Pořídil jsem si i startér, u kterého jsem si nevšiml, že se točí obráceně... - špatně + a - ...
Motor naskočil - OPAČNĚ... , toho jsem si také nevšiml
Tož toto je opravdu důkaz, že i za běhu může motor změnit směr otáčení...
Jakmile jsem zjistil, že ho startuji opačně, rval jsem si vlasy, aby mu nic nebylo... Přehodil jsem kontakty startéru, motor nastartoval - jak má... a Canary spokojeně prořezával oblohu...
Nevím, jestli je to tím, že jeho karburátor drží pohromadě už jen vteřiňákem (musel bych koupit nový, nějak se rozpadl při startování, musel jsem i nějakou tu část zhotovit...), ale jsem si jist, že motor ASP S46 jestli si ještě pamatuji - zkrátka 7.5 může za chodu změnit směr otáčení...