AXN Floater-Jet (hobbycity.com)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tks
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od tks »

Tyhle elaporové stroje by se měly lepit normálním vteřiňákem, ne foam safe... Ten se snad dokonce nedoporučuje, nepletu-li se (kdesi jsem to četl, nic takového nemám).
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
4401
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od 4401 »

Právě jsem zkusil přilepit dva kousky polystyrenu tím lepidlem z krabice a rozleptalo to.
Má to označení xxxxxxxxSHS06xxxxxxxxxxxxxx

kde x-ka jsou písmena "rozsypaný čaj" :)
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od JirkaA »

Pokud mohu přispět zkušeností z bublinoletů, lepím panty UHUporem a to tak, že napatlám z obou stran plochu pantu jen do poloviny (z té strany co není pant), zasunutím se trocha lepidla stejně vytlačí takže výsledně to drží celou plochou.. Pokud trocha přeteče až na pant, není žádný problém to po chvilce ošudlat prstem, do pantu to nikdy nezateče. I když je to kontaktní lepidlo, v tomto případě to použiju jako normální lepidlo, v bublinách to uschne stejně a drží to jak čert.
OK2WY
Surgical

#49 Příspěvek od Surgical »

4401 píše:Právě jsem zkusil přilepit dva kousky polystyrenu tím lepidlem z krabice a rozleptalo to.
Má to označení xxxxxxxxSHS06xxxxxxxxxxxxxx

kde x-ka jsou písmena "rozsypaný čaj" :)

Tvoje éro není z polystyrénu......
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od lubo1 »

4401 píše:Při zatlačování vyteklo velmi malé množství epoxidu na čep, který neztvrdnul, ale chodil velmi těžce a nedal si říct ani po hodině otáčení.....

Možno pomôže môj postup....
Vyrežem si z igelitu štvorčeky 2*4 cm. Musí to byť igelit nie mikrotén. Najradšej používam zo sáčkov z bižutérie od MPJ.
Preložím ho na polovicu. Nožom do neho urobím v strede zárez užší ako je pánt. Natiahnem ho na pánt až k čapu. Na druhú polovicu pántu to isté.
Cez ten igelit lepidlo neprejde.
Po zschnutí lepidla igelity odstránim.... Od kedy to používam, nemal som nehodu s lepidlom v čape...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Nakadah »

Hosi vy jste vsichni tak chyyyytri 8) kde ste byli kdyz bylo potreba?

No nic mam za sebou 1200km, jdu spat...bando. Nak
4401
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od 4401 »

Tvoje éro není z polystyrénu......[/quote]

A já jsem psal, že je????

Lepidlo jsem vyzkoušel na odřezaných kouscích z prostoru pro baterku 3S 2200mA, na každé straně cca 2 mm.

Dodané lepidlo je teda foam safe.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Nakadah »

Prilozeny regulator k FloaterJETu je dle zjisteni plne programovatelny a funguje na nej programovaci karta pro regulatory Turnigy. To jen kdyby to nekoho zajimalo :) Nak
4401
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od 4401 »

Tak s pomocí Naka je floater připravený k letu a v sobotu odpoledne při slušném počasí poprvé poletí

http://resize.like.cz/images/1235766778na_stole.jpg
Naposledy upravil(a) 4401 dne pát 27.02.2009 21:33, celkem upraveno 4 x.
4401
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od 4401 »

Byly provedeny nějaké úpravy, hlavně byly prodlouženy kabliky od křidélek a každé zvlášť zapojené do přijímače. Fungují tedy i jako klapky.

Dále nastaveny dvojí výchylky.

Na jedné fotce jsou vidět nasávací otvory vepředu, výstup je na trupu za motorem, regulátor je velmi dobře chlazený.

Dále preventivně zpevněny náběžné hrany křídel křížovou skelnou páskou, stejně jako spodek trupu.

Gumičkový unašeč byl nahrazený šroubovacím. Přibalené vrtule jsou nevyvážené a musely být nahrazeny stejnými od nás.
Vibrace ustaly stejně jako hlučnost.

http://resize.like.cz/images/1235765745kabely.jpg

http://resize.like.cz/images/1235766595detail_vysilace.jpg

http://resize.like.cz/images/1235766679nasavaci_otvory.jpg

http://resize.like.cz/images/1235766717unasec.jpg

Oba přijímače jsou na suchý zip, díky tomu je vyřešené i umístění druhého menšího přjímače Spektrum 6200 zespodu na překryt kabiny, doporučeno je cca 5 cm od hlavního přiíjímače.
happy_cz
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od happy_cz »

Prijimac visici na suchaci primo nad pakama serv je tedy vychytanej 8O
Mini Corado, Mustang P51D, Vespid, Funcub - Futaba T8FG
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Nakadah »

happy> Mno tak se zkus na fotky jeste poradne podivat a vymyslet kam by se ten prijimac dal strcit :wink:

Ono je tam prd a ne misto. Dal by se gynekologicky (tzn. strasne snadno) nacpat do tunelu za serva. Jenze tam se po sobe budou valet s regulatorem.
Vzhledem k tomu ze pro slozeni kridel je treba tahat za kabely od serv kridelek, tak je dost nevyhodne rvat RX dozadu za serva.

A to neresi problem kam se "satelitnim" RX. A pred servy je misto akorat pro baterku a kabelaz.

Uvidime jak to vyresi dalsi majitel/e FloaterJetu. Nak
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od RiMr »

Panty do Elaporu lepím hustým vteřiňákem takto:
- urobim si místo (vyřežu zářez do třeba výškovky - používám "flexu" tenký kotouček tak akorát na tloušťku pantíku)
- zarobim zápich (vyvrtám ZHORA kolmo na vzniklý zářez dírku cca 2-3
mm přes ten zářez - prostě to křidélko, výškovku, směrovku... provrtám zhora dolů - bacha na vydrolení materiálu, je potřeba to dělat s citem, případně vypálit drátkem...)
- jemně zasunu... :wink: zasunu pantík do výřezu BEZ LEPIDLA
- trochu tam toho pustím - na drátek dám kapičku lepidla a tím drátkem lepidlo umístím do dírky, kde by na nás měl koukat pantík, udělám z obou stran a tolikrát (2x...) dokud není pant kolem dírky dobře zalepený, ale né zas tak moc, aby to nezateklo to toho "hýbacího" úseku :)
- zahladím stopy - dírku zamáznu OneTime tmelem (třeba...)

Vyzkoušeno několikrát ("normální" velikost modelu, stejně jako předmět tohoto disk. tematu), zatím žádný "úraz". Zadlabávám panty k smrti nerad, ale když už, tak takhle. Ještě k tomu tuhému elaporovému "pantu", u Rogue jsem na jedno křidélko dal panty, u druhého mě napadlo flexičkou proříznou materiál "pantu" cca co 3cm, prostě 3cm pant, 3cm fuka, drží to, odpor se zmenšil na zcela únosnou míru.
Letu zdar!
Jano
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Jano »

regl by som strčil viac dozadu ku motoru , primač by som dal nad baterku
ak by bolo treba , tak trochu vyrezať z krytu kabiny
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
sejvi
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od sejvi »

Tak uz mam HOTOVO! AXN Floater-Jet mam pripraveny k letu. Jako prvni jsem prorezal kridelka, vyskovku a smerovku. Ted uz se vse hejbe jak ma. Na zamek kridel jsem dal magnety - pro jistotu. Nastavil jsem na DX6i vychylky serv. Jelikoz s letadlem zacinam, tak jsem vse co by mohlo dostat naraz oblepil skelnou lepici paskou. Na vzhled nic moc ale ucel snad splni a prvni karambol doufam preziji bez ujmi. Pravdepodobne jeste sundam vsechny ty modre "osklive" samolepky (ze smerovky a vyskovky uz jsem je sloupnul) a nahradim je necim lepsim, vyraznejsim.

Prijimac jsem umistil jako 4401, tedy nad serva. Predpokladam ze casem budu mit i jine letadlo, tak jsem prijimac upevnil pomoc sucheho zipu. Jak pise Nakadah je v letadlu opravdu malo mista a do trupu se mi davat nechce - budu casto vyndavat kridla a potrebuji tam prostor na kabliky od kridelek. Proc se happymu toto ulozeni prijimace nelibi? Na suchem zipu to drzi PERFEKTNE.

Nekolik novych fotek:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Letadlo ma neuveritelnou silu (pouze Li-pol 2S 2200mAh). Mrknete na video:
Obrázek

Diky 4401/Nakadah za uzitecne rady :wink:
Naposledy upravil(a) sejvi dne úte 03.03.2009 11:56, celkem upraveno 1 x.
Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“