Supermarine Spitfire Mk.V z http://www.rcspitfire.cz/

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Wecernik
Kontaktovat uživatele:

#181 Příspěvek od Wecernik »

BOSS8 píše:
Choze píše: mohlo by to letět a být jakš takš řiditelné??

Určitě , ale výchylky budou opravdu minimální (na vop).

No co, extremni akrobacie voe :) s takovou chytre umistenou vejskovkou to bude delat premety samo :-)
Wecernik
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od Wecernik »

Jeste kdyz jsme u tech stavebnic v rozsypu. Nechci delat reklamu, ale v pondeli jsme si objednal stavebnici vetrone od Svora konkretne http://www.svorsystem.ic.cz/, ma do konce brezna nejaky vyprodej s 50% slevou takze ceny nekde mezi 500 a 1000 korun. Treba motorovy 2metrovy vetron tracy za 842,- (to jsem si objednal ja, uz tu mam listek z pocty, necela tisicovka dobirka), spalovackovy metrovy Benji za 916,-.
Cena mi prijde dobra i kdyz se nalepi vyskovka obracene. Par veceru si u nekonecnych serialu zalepite (prsty k sobe a stul) a havarie nebudou tak bolet :-) A pozor, cena neni na splatky, stavebnice po castech a neposila se 71 tydnu :lol: Jestli nekdo uvazoval o tom spitu z casaku, at si nejdriv zkusi neco takoveho (slepit, seridit a letat). Zvysi tim podstatne odhadovanou zivotnost dalsiho sveho letadla / u spita z toho casaku bych rekl o tisice procent :)
kf

#183 Příspěvek od kf »

Já myslím, že tady snad není nikdo, kdo by o tom spitfiru uvažoval, snad jedině pár srandistů se tak tváří. Tady jsou většinou kluci, co už létají ( a nebo začátečníci, kteří si chtějí nechat poradit ) a tím pádem dobře vědí, co to obnáší. To, že ten spit je obchodní tah, je tady všem jasný. Co jinýho, než nablejskaná slavná stihačka s legendární historií by mohlo laiky a neználky přitáhnout víc ? Když tam dají perfektně navržený cvičný model, který vypadá obyčejně a nemá okolo sebe zářivou auru - těžko. Skutečně by mě zajímalo, kolik lidí to dá dohromady a dotáhne to ( doslova ) až na letiště. Taky by mě zajímalo, jestli ti tupouni, co vydávaj ten časopis, alespoň utrousí zmínku o nějakém simulátoru, pomoci zkušených kolegů atd. Moc o tom pochybuju, když bombasticky prohlašujou, jak je to snadný a vhodný pro začátečníky. Moc bych si chtěl občas půjčit nějaké číslo toho šlágru a počíst si něco třeba ze školy ovládání - jestli to budou takový pecky, jako zatím předvedli, tak to potěš prdel. Ale je mi líto těch kluků, co se do toho opravdu zažerou, protože většina z nás ( i co stavíme éro méně než dva roky ) zná ten pocit, když stojíme nad rozflákaným modelem - a třeba i daleko levnějším a míň nablejskaným. Ale existujou i horší sviňárny - třeba drahý, zaručeně fungující přípravky na těžké choroby - tohle je proti tomu úplný prd.
Kovboj

#184 Příspěvek od Kovboj »

kf píše:Já myslím, že tady snad není nikdo, kdo by o tom spitfiru uvažoval, snad jedině pár srandistů se tak tváří. Tady jsou většinou kluci, co už létají ( a nebo začátečníci, kteří si chtějí nechat poradit ) a tím pádem dobře vědí, co to obnáší. To, že ten spit je obchodní tah, je tady všem jasný. Co jinýho, než nablejskaná slavná stihačka s legendární historií by mohlo laiky a neználky přitáhnout víc ?

To máš pravdu. Plus navíc lidi přitahuje to, že to je 'jen' za 49 korun. Začnou to kupovat a ani v tu chvíli nemusí vědět, že ty časopisy budou postupně zdražovat a že těch dílů je tolik, že zaplatí 13 tisíc.
Navíc se to stále v reklamách prezentuje jako RC model se kterým budou krásně létat, takže lidi netuší že součástí toho časopisu vůbec žádná RC výbava není a musí si ji dokoupit samostatně.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#185 Příspěvek od rampa_mckvak »

http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14265
Raklama v TV je jedna věc a časák samotnej druhá. Ten se mě zdá takovej trochu mírnější. Jo jsou tam keci o snadnosti a pocitech, že to dokážu sám, ale občas i rada např.: Pokud nemáte potřebné vědomosti a znalosti v oblasti modelářství, obraťte se na zkušeného modelářského instruktora, nebo na modelářský klub s prosbou o radu.
Takže to asi zase tak horký nebude. Teď už jen záleží na těch co do toho vlezli, jak s tím naloží a nevadí jim dlouhý čas a zbytečně moc vynaloženách finančních prostředků za které si mohli pořídit mnoho jinách potřebných "věcí" ke stavbě letounu zakoupenou v prodejně. Je fakt, že zase nebudou mít podrobný popis stavby tak jak to nabízí časák. Ale to si můžou skáknout za zkušenějším modelářem, že jo. Je to furt dokola :D
Kovboj

#186 Příspěvek od Kovboj »

rampa_mckvak píše:http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14265
Raklama v TV je jedna věc a časák samotnej druhá. Ten se mě zdá takovej trochu mírnější. Jo jsou tam keci o snadnosti a pocitech, že to dokážu sám, ale občas i rada např.: Pokud nemáte potřebné vědomosti a znalosti v oblasti modelářství, obraťte se na zkušeného modelářského instruktora, nebo na modelářský klub s prosbou o radu.

Jo, jenomže obsah toho časáku se dozvíš až potom, co si celej nadšenej koupíš první číslo. Takže ta reklama ve v podstatě klamavá a to v tom časopise mají podle mě ani ne kvůli lidem, ale spíš kvůli právníkům...
Navíc kdo čte podrobně všechny návodu a manuály, že ano :wink:
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od BOSS8 »

Nicméně 3listá vrtule i s kuželem za 49,- je chvályhodný počin :wink:
hned jsem si jednu ulovil. :lol: (do zásoby).
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Tomáš Stašák

#188 Příspěvek od Tomáš Stašák »

Ta firma co prodává tuto věc se jmenuje De agostini a zastupuje ji firma Tappa,já s nima mám hodně špatnou skušenost.Před třemi lety jsem si od nich kopil auto taky v naprostyým rozsipu.Byl jsem naprostý začátečník a nemněl možnost konzultace tak sem si to kupoval,ale až když jsem to mněl hotové tak jsem přišel na to co to je za stašnej zmetek.Bylo s mechanickým regulátorem a náhon jen na zadní kola a visílačka byla páčková.Převody taky plastové takže když to jelo na plný pecky tak se převody odrbaly abylo hotovo,při reklamaci se semnou nechtěli bavit.Časem sem si koupil jiné nové a cena se ani omylem nepřiblížila k ceně toho zmetka.Tak když jsem viděl tu reklamu na to letadlo tak sem se naštval že ta firma dělá to samý znova , a je my líto že tyhle lidi,nebo co to je ,že sází na to že laici se nevyznají koupí si to a pak asi stejně jako já tehdy ,budou naštvaný ale už s tím nic neudělají.A mají doma věc na kterou se bude jen prášit.
geo
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od geo »

To : KF nechci se moc pouštět do diskuze stran aerodynamiky (já na zkouškách s odřenejma zádama za 3 ), nejde o ostrost odtokové hrany ale jak správně píšeš utržení proudnic. Totiž kdyb se někomu takhle umístěná výškovka líbila, tak by se musela slepit v jeden celek a udělat ji plovoucí. Vlastně proč ne když je to vlastně "plachťák". A to je potom ze záletu podívaná na kterou se ( jak se tady psalo ) vyplatí vypravit vlak plnej zážitkuchtivých modelářů! :twisted: :twisted: :twisted: Tak jsem chtěl taky tu vrtuli za levno a nikde ani výtisk :cry:
To : Wecernik - Tracy od Svoru je super - první v rozsypu abych se dostal zpět do modelařiny po 20 letech a druhou v E verzi - tu však honí asi někdo v nedalekém Německu, kam mi při termice, kdy lítaly vrata od hangáru, při oslnění sluncem vzala dráhu :cry: :cry:
geo
kf

#190 Příspěvek od kf »

to Tomáš Stašák :
víš, je to založený na tom, že lidi jsou nepoučitelní. Každý den běží hafo reklam, která z nich ( kromě Fernetu :lol: ) není klamavá ? Nebo si snad koupíš Cilit, uděláš "beng" a špína je pryč ? A prášky na praní, a kosmetika, po které všichni omládnou o 20 let a už nikdy žádné vrásky !
Dneska mají všichni možnost ponořit se do internetový diskuse a obraz si udělat. Ale existují i natvrdlí, těm se to může vtloukat horem-dolem a stejně si to koupí, a dobře jim tak, když my ostatní jsme chvastouni a myslíme si, že jim to poletí max. 5 vteřin. Stačí, když si zadají do vyhledávače rc spitfire a hned je to zasype obrovskou hromadou letadel za třetinovou cenu. Ale, když maj svou palici, tak ať si naběhnou. Nebejt takovejhle důvěřivců, tak podobný firmy budou stát ve frontě na polívku.
zdekar

#191 Příspěvek od zdekar »

Ale aspoň k něčemu by ta reklama mohla být... Lidi se podívaj: "Hele, letadlo.. To chci!" Buď si to objednaj a po krátkém čase je přestane bavit čekat... (nebo přímo přeskočí k dalšímu bodu) -> přečtou si nějakou diskuzi, třeba na rcmanii a koupi si raději nějaké začátečnické letadlo a začnou se zabývat tímto krásným koníčkem. Někdo na to přijde až po dvou letech a prvním "letu" :) Jen je mi líto těch, kteří budou z toho budou zklamaní a zavrhnou celé modelaření jako nesmysl.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#192 Příspěvek od rampa_mckvak »

Kovboj píše:
rampa_mckvak píše:http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14265

Jo, jenomže obsah toho časáku se dozvíš až potom, co si celej nadšenej koupíš první číslo. Takže ta reklama ve v podstatě klamavá a to v tom časopise mají podle mě ani ne kvůli lidem, ale spíš kvůli právníkům...

Souhlas. Jen jsem chtěl upozornit na to, co se tam píše a zbytečně se tu neprobíralo, že to není pro začátečníky. Ať si ten dotyčnej pak poradí.
Tak třeba já. Jsem manuáluvej típek. :wink:
Ale "kvality" některých manuálů tu nebudeme řešit.
:roll:
Tomáš Stašák

#193 Příspěvek od Tomáš Stašák »

Přesně tak nepoučitelný.Ale největší škoda je že někteří po téhle skušenosti modelařinu zavrhnou,a přitom je to takovej krásnej koníček :D
MaRtYAA
Kontaktovat uživatele:

#194 Příspěvek od MaRtYAA »

Ahoj, víte někdo jak je ta vrtule velká? jentak ze zvědavosti..
xray2
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od xray2 »

Já bych nešel ani do tý vrtule . To není modelařina ale biznis a to podporovat nebudu.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“