Čištění napečeného ricinu

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
JENDA01

Čištění napečeného ricinu

#1 Příspěvek od JENDA01 »

Nazdar,
má někdo nějakej fígl jak na výfuk od čtyřtaktu/ASP /.Běžný způsoby který používám léta na dvoutakty selhávají.Nevím jak na to.Jenda.
petas

#2 Příspěvek od petas »

Ultrazvukovou lázní...kdysi to bylo popsané tuším v RCR
tox232
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od tox232 »

Je to v aktuálním RCrevue str.46 ultrazuková lázeň koukal jsem na ni a stojí okolo 1000Kč
http://www.rcrevue.cz/casopis-rc-revue/aktualni-cislo
http://tox232.webnode.cz
JENDA01

#4 Příspěvek od JENDA01 »

Nazdar,
o tý ultrazvukový technologii vím ale kupovat si kvůli tomu ten přístroj
na to nemám zbytečný finance.Někde jsem zaslechl peroxidem ale nevím jak a nejsem si jistý jestly vůbec to byl ten peroxid.Jenda
mnov

#5 Příspěvek od mnov »

Tak vem drátěný kartáč a za chvilku to máš čisté. Výfuk u ASP 4T nemá nijak složitý tvar, tak mechanické čištění snad není takový problém.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Doktor »

Zkus nějaký čistící prostředek na čištění trouby, grilů, mikrovlnek. Tyhle prostředky obsahují věci jako je louh a podobná svinstva. Já v tom jednou vykoupal pěkně "zapečenou" osmičku Magnum a byla jako nová. Akorát pěkně zešedla (hliník).
kf

#7 Příspěvek od kf »

Jé, tak na ten louh prosím bacha, ten úplně vynechat, protože žere hliník - ve fabrice jsme ho používali na chemické frézování. Předpokládám, že chceš, aby Ti z toho výfuku něco zůstalo. Mám dobrou zkušenost s dezinfekcemi na bázi aktivního kyslíku ( Chemipro oxi ), teď jsem s tím čistil zapečenej friťák a je jako novej. Ty vejfuky jdou taky slušně. Večer ho do toho potopíš a ráno utřeš hadrem, v případě potřeby opakovat.
JENDA01

#8 Příspěvek od JENDA01 »

Nazdar,
takto by bylo bezva ale kde to mám koupit.Jenda
kf

#9 Příspěvek od kf »

Zkus drogerii, nebo zaměstnej vyhledávač, já to kupuju v internetovým obchodě s potravinářskými potřebami ( jenže jako doplnění jiné objednávky, samotné by se to prodražilo poštou ).
geo
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od geo »

Jendo kup si tu ultrazvukovou lázeň - mám radu k nezaplacení a přitom zdarma! Taky jsem ji koupil a sice manželce na zlato - tedy na čištění veškerého dámského nutného vybavení jako náušnic, prstýnků, řetízků atp. Byl to dárek a ještě užitečnej - čistí v tom kamarádkám, tchýni a vůbec celému hřadu okolo. A když jdu čistit já tak to ani neví jakou službu to ještě umí... To je příklad pověstných much a počtu ran, víš? :lol: :lol: Ještě že to tady nečte :twisted: !
geo
JENDA01

#11 Příspěvek od JENDA01 »

Ten ultrazvuk by byl asi fajn ale já to táhnu z invalidního důchodu takže pro mě momentálně pasé. Ale díky všem za radu. Jenda
Pacient
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pacient »

Zkus ho nahřát v troubě. Do hrnce nalij trochu vody a výfuk polož na obrácenou pokličku na hrnec. Spolehlivě jsem tak rozlepil zatuhlý MVVS 15 a O.S. Max 6,5....

Zdar...
....RC FOREVER....
1020
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od 1020 »

Zaschlý a napečený ricin čistím směsi acetonu, lihu a technického benzínu. Poměr 1:1:1. Díl ponořím aby byl celý ponořený v této směsi na hodinu i více, podle tloušťky napečené vrstvy (třeba i do druhého dne) a potom kartáčem s umělohmotnými štětinami kartáčuji (čistím). Může být i jemný mosazný. V případě potřeby opakuji i několikkrát.
Choze
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Choze »

zapálit :D :D
Xjazz

#15 Příspěvek od Xjazz »

Kapni do toho jeste trochu metylu,může bejt i normální benzín,pak škrtni...výsledek se dostaví rychle :D :D
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“