Odpor/tuhosť kniplov

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tominator

Odpor/tuhosť kniplov

#1 Příspěvek od Tominator »

Dnes som sa trosku pohral s vysielacom a zistil som ze celkom jednoducho mozem prejst na MODE2 resp na 1234(doteraz som fical na MODE3, predsalen nieje taky rozsireny, aj ked dakedy kupim nieco nove tak vecsina je mode 1 , 2 tak nech sa nemusim preucat, a druha vec, zistujem ze potrebujem viac citu na klopenie a packou plyn+vrtulka hybem pomenej teraz v zaciatkoch)
:?: A teraz otazka, aky by mal byt optimalny odpor kniplov? Ich snaha posobit proti mojmu pohybu. Typujem ze minimum bude aby sa vratil do neutralnej polohy, v oboch smeroch resp pri plyne+vrtulka iba v jednom smere. Ale co je lepsie mat to tuhsie alebo volnejsie?

popripade ak chcete odpovedat ze, ako mi padne do ruky tak radsej napiste vasu skusenost ako mate vy.

Vdaka
PRÔTOS Carbon
mrpilot

#2 Příspěvek od mrpilot »

Ja preferujem tuhsie kniple. Ale je to o zvyku.
Tuhsie je podla mna lepsie lebo mas viac citu a citis tu zmenu polohy kniplu.
SrAjni

#3 Příspěvek od SrAjni »

Mať tak vaše problémy ...
:roll:
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
Mikelo

#4 Příspěvek od Mikelo »

Se nepilotuje podle odporu v kniplu ale podle toho co dělá éro. A když si dáš moc nasilno pružinky kniplů a pilotuješ palcema tak se ti brzo unaví :D
Prasopes

#5 Příspěvek od Prasopes »

Když jsou moc natrvrdo tak v tom pak není cit. Sice se pilotuje podle toho co dělá éro , ale v kniplech cítíš vlastně komplet to ,co ti to éro ve vzduchu dělá . Při polítáníčku na svahu v kniplech cítíš sílu propadáků :-)
Tominator

#6 Příspěvek od Tominator »

Ok dik za odpovede,
asi dam tak mierne tuhsie :-) a uvidim ako si stym poradia moje prsty po par letoch.

Have a nice fly :)
PRÔTOS Carbon
Prasopes

#7 Příspěvek od Prasopes »

Je to jen můj výplod fantazie ale začal jsem na tuhých a postupně jsem časem ubíral až do tý doby než začaly být pár letů nepříjemně měkoučký, pak jsem jemně došponoval kousek zpátky a dodnes mi to vyhovuje.

He he .. EDIT.. ted jsem si teprve všiml že jsem u vrtulníků ale možná to funguje taky . :oops:
Tominator

#8 Příspěvek od Tominator »

To je ok, som rozmyslal ci nedat radsej tuto temu k zaciatocnikom, ale uz je to teraz jedno.
:)
Dik :wink:
PRÔTOS Carbon
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“