FX-30 zkusenosti
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Me tady u te diskuse neni jasna jedna vec - mam FX 30 a mam k ni dva moduly, 35 ktery mam proto abych mohl porad provozovat starsi primace a pak mam 2,4 modul a k nemu dva 7k prijimace, ktere provozuji k maximalni spokojenosti ve vetsich modelech. No a ted jsem si rikal ze bych casem poridil jeste Duplex a k nemu aspon jeden prijimac kvuli moznosti zpetne vazby pro vario a hlidani napeti zdroje ve vetroni. Smyslem modulu je prece prave to, ze jich clovek muze provozovat vic a pripojovat tak k jednomu vysilaci ruzne systemy podle potreby, financnich moznosti atd. Kdyz pan Malik tvrdi ze je to trotlovina mit jako jeden z modulu Duplex tak to beru, ale zajimel by me konkretni argument proc, ja jsem totiz ted nabyl dojmu, ze je to proste proto, ze Duplex povazujete obecne za spatny system
Coz ja ne, kamaradi s nim litaji a jsou spokojeni. Kolega si treba dal do MC 24 Spektrum, protoze ma nekolik prijimacu ale potreboval vysilac co ma vic funkci a je spokojeny. Tak proc nemit k FX30 jako jeden z modulu Duplex
To JENDA,
tady byl přece jasný dotaz : vhodnost použití Duplexu do FX 30.
Já jsem na to odpověděl, že se mi to vhodné nezdá, později jsem to poopravil o toho trotla, teď se mi to zdá jako naprostá kravina.Pokud máš na tuhle konkrétní instalaci jiný názor, napiš proč se to třeba Tobě zdá vhodné. Diskuse se jmenuje celá tahle rubrika.
tady byl přece jasný dotaz : vhodnost použití Duplexu do FX 30.
Já jsem na to odpověděl, že se mi to vhodné nezdá, později jsem to poopravil o toho trotla, teď se mi to zdá jako naprostá kravina.Pokud máš na tuhle konkrétní instalaci jiný názor, napiš proč se to třeba Tobě zdá vhodné. Diskuse se jmenuje celá tahle rubrika.
Taky bych chtěl slyšet, proč je to tak zpátečnický v případech, kdy potřebuju vydolovat informace z letadla během letu, což, pokud vím, mi Fasst neumožňuje. Taky jsem se zařadil do houfu trotlů, protože jsem si vedle Fasstu pořídil ještě Assan ( né na FX30, ale FF 9 ), protože provozuji kupu epp mrdoletů, kde jsou futabácký přijímače drahej luxus ( Assan stojí méně než polovinu ), čímž jsem ušetřil přes 10 tisíc peněz a nevšiml jsem si žádného diskomfortu. Samozřejmě, že do normálních modelů používám origo Futabu. Koukám, že kolega to přiupravil na úplnou kravinu, já neříkám, že nemá pravdu, ale pořád ještě nevím konkrétně - proč ?
To si klepnul na hlavičku.
Nekteří jedinci který si koupily ty super vysílačky aby si zvedly svoje ego
tak ty se nesnížej k tomu aby si koupily českej výrobek.Je to v jejich podstatě.Totiž co je z venku je super a co je domácí to je podřadnej šunt.
Je to bohužel naše povaha.Já si pamatuju když jsme před mnoha lety lítaly s MODELOU a nějakej/ mistr /si dotáh z venku Simpropa nebo Graupnera tak se pasoval na nějkýho guru kterej ví všechno nejlíp.Tím nechci házet do jednoho pytle modeláře který si poříděj kvalitní rádio.Ale ty ho většinou nedávají na obdiv a nestrkají ho druhým pod nos jako jedině tohle ostatní je šunt.Kromě toho můj názor je o tom že létání se odbývá na těch dvouch klacíkách které držíme v ruce.A pokud je to ve své podstatě trochu spolehlivý tak není o čem.S pozdravem JENDA
tak ty se nesnížej k tomu aby si koupily českej výrobek.Je to v jejich podstatě.Totiž co je z venku je super a co je domácí to je podřadnej šunt.
Je to bohužel naše povaha.Já si pamatuju když jsme před mnoha lety lítaly s MODELOU a nějakej/ mistr /si dotáh z venku Simpropa nebo Graupnera tak se pasoval na nějkýho guru kterej ví všechno nejlíp.Tím nechci házet do jednoho pytle modeláře který si poříděj kvalitní rádio.Ale ty ho většinou nedávají na obdiv a nestrkají ho druhým pod nos jako jedině tohle ostatní je šunt.Kromě toho můj názor je o tom že létání se odbývá na těch dvouch klacíkách které držíme v ruce.A pokud je to ve své podstatě trochu spolehlivý tak není o čem.S pozdravem JENDA
were píše:Me tady u te diskuse neni jasna jedna vec - mam FX 30 a mam k ni dva moduly, 35 ktery mam proto abych mohl porad provozovat starsi primace a pak mam 2,4 modul a k nemu dva 7k prijimace, ktere provozuji k maximalni spokojenosti ve vetsich modelech. No a ted jsem si rikal ze bych casem poridil jeste Duplex a k nemu aspon jeden prijimac kvuli moznosti zpetne vazby pro vario a hlidani napeti zdroje ve vetroni. Smyslem modulu je prece prave to, ze jich clovek muze provozovat vic a pripojovat tak k jednomu vysilaci ruzne systemy podle potreby, financnich moznosti atd. Kdyz pan Malik tvrdi ze je to trotlovina mit jako jeden z modulu Duplex tak to beru, ale zajimel by me konkretni argument proc, ja jsem totiz ted nabyl dojmu, ze je to proste proto, ze Duplex povazujete obecne za spatny systemCoz ja ne, kamaradi s nim litaji a jsou spokojeni. Kolega si treba dal do MC 24 Spektrum, protoze ma nekolik prijimacu ale potreboval vysilac co ma vic funkci a je spokojeny. Tak proc nemit k FX30 jako jeden z modulu Duplex
Duplex řadím na špičku mezi neoriginálními 2,4 moduly.
Když o tom byly první zprávy (že to začali vyvíjet), tak jsem vážně uvažoval dát to do Graupnera MX22 a té Futaby. Třeba to jednou Čiňani nějak obejdou a bude modul, který dáš dovnitř, bude to plynule přeladitelné přes všechna pásma (tak od 35MHz po 15GHz), Fasst, IFS a ostatní nativní to bude mít volitelné přepínačem....
Kdyby to byl ten Duplex, tak jsem ho tam měl a vedl tady možná diskusi o legálnosti (na to jsou rozdílné názory -je to legální, není , vykašlat se na to a dát to tam...)
Tebe na tom určitě láká ta možnost obousměrné komunikace. To bych pečlivě zvážil, jestli to neřešit jinak.
kf píše:Taky bych chtěl slyšet, proč je to tak zpátečnický v případech, kdy potřebuju vydolovat informace z letadla během letu, což, pokud vím, mi Fasst neumožňuje. Taky jsem se zařadil do houfu trotlů, protože jsem si vedle Fasstu pořídil ještě Assan ( né na FX30, ale FF 9 ), protože provozuji kupu epp mrdoletů, kde jsou futabácký přijímače drahej luxus ( Assan stojí méně než polovinu ), čímž jsem ušetřil přes 10 tisíc peněz a nevšiml jsem si žádného diskomfortu. Samozřejmě, že do normálních modelů používám origo Futabu. Koukám, že kolega to přiupravil na úplnou kravinu, já neříkám, že nemá pravdu, ale pořád ještě nevím konkrétně - proč ?
Tys to dal do do FF9?
Nooo, proč ne?
Jenom TROTL by to rval do FX30
Ale jo, s Tím já se vším celkem souhlasím. Jeti bude vždycky neoriginální, pokud nevyvinou svůj vlastní vysílač. Takhle si musím k vysílači ještě přibastlit Jeti box, abych mohl data odečítat. Časem si třeba taky pořídím vyšší typ vysílače ( Futaby ) a budu u několika letadel chtít ( potřebovat ) tahat data v průběhu letu. Tak mi poraď konkrétně jak to mám udělat. Já zatím nemám informaci, že by Futaba měla obousměrnej měřící systém.
JENDA01 píše:To si klepnul na hlavičku.
Jendo,
možná kdyby jsme to takhle viděli všichni, tak si nebudeme kupovat to kapitalistické pozlátko a mohli jsme mít dodnes MODELU.
Já to nikomu nestrkám pod nos, jenom říkám, že jsou TX vybavená programovacími možnostmi více a méně. Pokud si myslíš. že nějaké současné kategorie modelů by jsi ovládal stejně dobře tou Modelou, tak už teda nevím. Šlo by to uřídit, ne ovládat.
kf píše:Ale jo, s Tím já se vším celkem souhlasím. Jeti bude vždycky neoriginální, pokud nevyvinou svůj vlastní vysílač. Takhle si musím k vysílači ještě přibastlit Jeti box, abych mohl data odečítat. Časem si třeba taky pořídím vyšší typ vysílače ( Futaby ) a budu u několika letadel chtít ( potřebovat ) tahat data v průběhu letu. Tak mi poraď konkrétně jak to mám udělat. Já zatím nemám informaci, že by Futaba měla obousměrnej měřící systém.
Já jsem řešil podobné, chtěl jsem jeden systém 2,4GHz dát do více vysílačů. Ani to nejde dost dobře vyřešit u TX vyšších tříd. Vadí mi i to přendávání origoš modulů v FG12. Prostě se to jednoho krásného dne ulomí. Vůbec nevidím problém dávat Duplex do starších TX, ne nejvyšší třídy ... Ale pokud si někdo pořizuje FX30 (nebo podobné), měl by v tomhle mít jasno. Prostě tak to je, obousměrný přenos to nemá, pokud to udělají, divil bych se, kdyby to bylo zpětně kompatibilní.
Ten přínos při použití FASStu 2,4 v FX30, je zkrátka větší než mít možnost obousměrné komunikace DUPLEXu.
JENDA01 píše:Nazdar,
nemůžu si pomoct ale neustále hledám racionální argument v čem je to trotlovina. kf a WERE jsou na tom podobně .Asi jsme méně chápavý.
JENDA
Bavíme se pořád o stejné záležitosti- Duplex do FX30?
Je to "vícekanálové" než to má vlastní možnosti v PPM. Sám jsem se na to ptal,jak to pro Duplex vyřešit. Nakonec to jde, ale ne přímo navolit. Např. 12-ti kanálový přenos v PPM. Myslím, že ZdZd sem někam dával odkaz jak se to dá v menu v podstatě "obejít". Podstatné je, že displey hlásí něco jiného. Fail.s nepůjde navolit a ZKONTROLOVAT na TX.....
Myslím, že na stránkách Ms Compozit je manual na tohle TX, čti si to a představuj si jak to máš s připojeným Duplexem a pak sem napiš, jestli bys to tam přesto dal.
JENDA01 píše:Nazdar,
nemůžu si pomoct ale neustále hledám racionální argument v čem je to trotlovina. kf a WERE jsou na tom podobně .Asi jsme méně chápavý.
JENDA
Tak tedy po lopatě:
Montáží Duplexu do FX-30
Získáš:
- telemetrii
Ztratíš:
- Všechny schopnosti duplexu kromě telemetrie
- Několik kanálů
- Rychlost FASST
- Optimalizaci řízení serv FASST
- Možnost nastvit Fail Safe z TX
- Možnost nastavit režim modulu z TX
- Kontrolu přiřazení správného modulu k modelu
- Snížíš spolehlivost další drátovačkou
- Snížíš spolehlivost duplexem (urvané antíny, zamrzající přijímače a podobně)
Na ceně přitom nic moc neušetříš.
Stojí to za to? Nestojí.
Duplex patří do TX, jehož možnosti rozšíří, nikoliv omezí.
JMalik uvedl několik posudků, já mám pořád jen jeden:
Když uvidím u někoho Duplex v FX-30, budu pochybovat o jeho duševním zdraví.
Já se domývám že ta obosměrná komunikace je taky o bezpečnosti na rozdíl od všlijakých rádoby smysuplných mixů.Osobně jsem se o tom přesvědčil.A pro větronáře neoddiskutovatelné.Dokáže dát echo pokud se letedlo dostává mimo signál ještě dříve než je aktivovánFAIL-SAFE.Což může být pro piloty co létají hraniční vzdálenosti neodcenitelné.
JENDA
JENDA
JENDA01 píše:Já se domývám že ta obosměrná komunikace je taky o bezpečnosti na rozdíl od všlijakých rádoby smysuplných mixů.Osobně jsem se o tom přesvědčil.A pro větronáře neoddiskutovatelné.Dokáže dát echo pokud se letedlo dostává mimo signál ještě dříve než je aktivovánFAIL-SAFE.Což může být pro piloty co létají hraniční vzdálenosti neodcenitelné.
JENDA
S čím létáš, pokud řešíš dosah ( u Fasstu ho vím, Duplex jdu ověřit- předpokládám podobný)
Naposledy upravil(a) JMalik dne sob 21.02.2009 21:53, celkem upraveno 1 x.