Moderní vysílačky

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
ctverec

Moderní vysílačky

#1 Příspěvek od ctverec »

Ahoj, mám dotaz. Technika nám kráčí kupředu. Ačkoliv RC problematice moc nerozumím, vidím, jednu možnost, o které jsem zatím neslyšel - ovládání modelu prostřednictvím PC namísto klasické RC kompaktní vysílačky. Totiž vysílačka má vpodstatě tři části - mechaniku, tj. páčky a tlačítka, elektroniku a vysílač. Nabízí se řešení, že prostřední část by se řešila softwarem v notebooku. mechanika a vysílač by mohly být relativně levná periferní zařízení. Existuje už něco takového ?
Naposledy upravil(a) ctverec dne sob 21.02.2009 13:03, celkem upraveno 1 x.
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pilothanter »

Už ťa vidím ako držíš v ruke notas a ovladaš model :wink:
Zero
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Zero »

Já mám třeba ten mini ntb :) ten má necelý kilo,mám ten acer aspire one A150,má to 120gb harddisk takže pohoda 8) ale jako ovládat bych to přes to nechtěl-na to jsou moc malý šipky :D
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
m2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od m2 »

To nie je ziadny problem, encoder PPM signalu si napises aj v BASIC-u a von do HF modulu to dostanes hadam aj cez paralelny port ...

tu mas takeho jedneho bastlica:

http://www.truveo.com/Mini-LST-driven-w ... 6410620093
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
ro.bo

#5 Příspěvek od ro.bo »

Podľa mňa je to na lietadlo nepraktické ale človek nevie ako dopadne neustále napredovanie
ctverec

#6 Příspěvek od ctverec »

Několik poznámek k námitkám - notebook nemusíš držet v ruce. V ruce máš jen levný panel s páčkami a několika tlačítky, který je propojen kabelem (nebo bezdrátově blue tooth) s noťasem, ten je třeba na zemi. A výhody ? Neomezené možnosti - libovolné charakteristiky, libovolné trimování, neomezeně presetů, throttle lock, stopky, cokoli. Pokud je cokoli nového potřeba, doprogramuje se to. Nemusíš si kvůli tomu kupovat celou novou vysílačku.
hujer!

#7 Příspěvek od hujer! »

vyho da by byla si jeste pripojit joystick a tim ovladat vetsinu funkci jako piloti v letadle skutecnem
diver
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od diver »

děkuju nechci, vysílačky vyvíjí tak, aby plnili dokonale svou roli, jak se to komu daří je předmětem neutuchajících diskuzí, ale představa že mam na krku přidělaný někde vedle páček ještě PC, byť jen PDA mě odpuzuje
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
Gidy

#9 Příspěvek od Gidy »

hujer! píše:vyho da by byla si jeste pripojit joystick a tim ovladat vetsinu funkci jako piloti v letadle skutecnem

:lol: Jako ty se tomu směješ ale už jsem viděl na youtube videjko - ale nemůžu ho za boha najít jak týpek řídí helinu pomocí nějakého udělátka co vypadalo přesně jako ovládací prvky z vrtulníku, pravda je, že mu to teda za začátku moc nešlo a složitost ovládání byla značná ale existuje to. :wink:
Toro 900, Vapor, T-rex 600n (OS max 50H+Muscle pipe 5) Futaba FF9.
nostromo

#10 Příspěvek od nostromo »

Tohle zarizeni jsem nedavno videl na Discovery, bylo to urceno pro vojenske ucely. Podle me by to byla zbytecnost, pochopil bych to, kdyby byl model vybaven kamerou a na monitoru by se prenasel obraz, ale takhle je klasicka RC vysilacka lepsi reseni
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od pilothanter »

to ctverec -- porovnaj si vyhody a nevyhody takeho ovladania a uvidiš, zatial si dal len jednu vyhodu, že sa tam da doprogramovať čokolvek :wink:
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od pkotatko »

Mno nevím, samozřejmě lepší možnosti programování........
Běžný vysílač v cenové relaci cca 10K poskytne vše co je třeba. Pak už je to jen a jen o schopnostech člověka.
Já už ( modelařím 20 let ) pochopil, že sebelepší radio mne lítat nenaučí.
O tom to je :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
easy

#13 Příspěvek od easy »

Mě to přijde jako dobrá alternativa se spoustou dalších možností viz. kamera na palubě.. Pro lidi, kteří umí páčkovat by to bylo uplně nové, ale pro toho kdo se učí by to bylo možná i jednodužší ovládat výškovku, klapky i směrovku jednou rukou. A ostatní funkce druhou. Simulátory typu MS Flight simulator se také ovládá joystikem a nikoho by nenapadlo ovládat ho páčkama. I Skutečný airbus se ovládá mimo jiné joystikem.. Myslím, že notebook s dobrým programem tak může nahradit vysílač za 70 000,-
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od JirkaA »

Už to vidím.. chybová hláška "Systém dojebal co se dalo a hodlá v tom pokračovat, stiskněte ano nebo ano nebo alt+ctrl+del" v okamžiku kdy ti desetikilový éro mastí směrem do diváků... Bluetooth připojení ovládání.. uf, neznám nic míň spolehlivýho. Dráty do USB a noťas na zemi - otázka času kdy o to někdo zakopne nebo se po tom projde pes.. Příliš mnoho slabých míst.
OK2WY
hujer!

#15 Příspěvek od hujer! »

tak takovyhle veci nemuzes delat na vidlich
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“