Moderní vysílačky
Moderní vysílačky
Ahoj, mám dotaz. Technika nám kráčí kupředu. Ačkoliv RC problematice moc nerozumím, vidím, jednu možnost, o které jsem zatím neslyšel - ovládání modelu prostřednictvím PC namísto klasické RC kompaktní vysílačky. Totiž vysílačka má vpodstatě tři části - mechaniku, tj. páčky a tlačítka, elektroniku a vysílač. Nabízí se řešení, že prostřední část by se řešila softwarem v notebooku. mechanika a vysílač by mohly být relativně levná periferní zařízení. Existuje už něco takového ?
Naposledy upravil(a) ctverec dne sob 21.02.2009 13:03, celkem upraveno 1 x.
- pilothanter
- Kontaktovat uživatele:
To nie je ziadny problem, encoder PPM signalu si napises aj v BASIC-u a von do HF modulu to dostanes hadam aj cez paralelny port ...
tu mas takeho jedneho bastlica:
http://www.truveo.com/Mini-LST-driven-w ... 6410620093
tu mas takeho jedneho bastlica:
http://www.truveo.com/Mini-LST-driven-w ... 6410620093
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Několik poznámek k námitkám - notebook nemusíš držet v ruce. V ruce máš jen levný panel s páčkami a několika tlačítky, který je propojen kabelem (nebo bezdrátově blue tooth) s noťasem, ten je třeba na zemi. A výhody ? Neomezené možnosti - libovolné charakteristiky, libovolné trimování, neomezeně presetů, throttle lock, stopky, cokoli. Pokud je cokoli nového potřeba, doprogramuje se to. Nemusíš si kvůli tomu kupovat celou novou vysílačku.
děkuju nechci, vysílačky vyvíjí tak, aby plnili dokonale svou roli, jak se to komu daří je předmětem neutuchajících diskuzí, ale představa že mam na krku přidělaný někde vedle páček ještě PC, byť jen PDA mě odpuzuje
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
hujer! píše:vyho da by byla si jeste pripojit joystick a tim ovladat vetsinu funkci jako piloti v letadle skutecnem
Toro 900, Vapor, T-rex 600n (OS max 50H+Muscle pipe 5) Futaba FF9.
- pilothanter
- Kontaktovat uživatele:
Mě to přijde jako dobrá alternativa se spoustou dalších možností viz. kamera na palubě.. Pro lidi, kteří umí páčkovat by to bylo uplně nové, ale pro toho kdo se učí by to bylo možná i jednodužší ovládat výškovku, klapky i směrovku jednou rukou. A ostatní funkce druhou. Simulátory typu MS Flight simulator se také ovládá joystikem a nikoho by nenapadlo ovládat ho páčkama. I Skutečný airbus se ovládá mimo jiné joystikem.. Myslím, že notebook s dobrým programem tak může nahradit vysílač za 70 000,-
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Už to vidím.. chybová hláška "Systém dojebal co se dalo a hodlá v tom pokračovat, stiskněte ano nebo ano nebo alt+ctrl+del" v okamžiku kdy ti desetikilový éro mastí směrem do diváků... Bluetooth připojení ovládání.. uf, neznám nic míň spolehlivýho. Dráty do USB a noťas na zemi - otázka času kdy o to někdo zakopne nebo se po tom projde pes.. Příliš mnoho slabých míst.
OK2WY