FX-30 zkusenosti

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
were
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od were »

Zdravim vsechny, jsem take stastnym a naprosto spokojenym majitelem FX 30 :D
Chtel bych se zeptat, jestli jste nahodou nekdo nezkousel provozovat FX30 s modulem od JETIho (predpokladam ze by to mel byt Duplex TF, ktery se pripoji pres konektor ucitel/zak a nastavi se PPM 8 synteza)? Letam se sedmikanalovymi prijimaci od Futaby, ale vyhledove bych rad poridil i Jetiho, hlavni kvuli obousmernemu prenosu a moznosti zdvojovani, tak jestli uz jste to nahodou uz nekdo nezkousel. Predem diky za pripadne odpovedi
JMalik

#47 Příspěvek od JMalik »

Jestli Ti někdo odpoví, tak se myslím rozpoutá nekonečná diskuse, zkus pohledat ve starších příspěvcích
zdzd

#48 Příspěvek od zdzd »

Nerozumím tomu, proč jsi si kupoval FX-30, když šilháš po Duplexu. Na auto by jsi namontoval kolo ze žebřiňáku? Pokud vyloženě chceš telemetrii, měl jsi si koupit duplex + rádio, jehož možnosti rozšíří, nikoliv omezí.

Jinak souhlas s JMalikem. S největší pravděpodobností vypukne flameware.
were
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od were »

Tak to ne, zadny flame rozpoutavat nechci beru dotaz zpet :oops: Kdyz se tu uz nekde pripojeni Jetiho na FX 30 resilo tak si to dohledam.
Jen na dotaz proc jsem si tedy kupoval FX30 - no protoze to je pro me idealni radio a jsem s nim naprosto spokojeny, s prijimaci take, jen ted kdyz jsem zjistil co umi Duplex tak jsem si rikal ze pro jeden dva modely by se to mohlo hodit, prohozeni modulu kdyz clovek bere jine ero neni problem a treba do Jecka na hlidani baterek ci prenos varia by to myslim bylo fajn - ale kdyz myslite ze FX30 s Jetim kombinovat nemam, velmi rad si to necham rozmluvit :lol: Proto sem se taky koneckoncu ptal :D Moznosti radia klidne v nejakem pripade omezim, pokud to bude znamenat ze naopak pridam to co potrebuju, aspon tak to vidim ja
JMalik

#50 Příspěvek od JMalik »

Pokusím se Ti odpovědět pokud možno srozumitelně:
Nedávej Jeti Duplex na FX 30.
were
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od were »

Ok, diky, naprosto srozumitelne :D Byl to jen takovy napad, tak aspon vim ze to je blbost
JENDA01

#52 Příspěvek od JENDA01 »

Nazdar,
mohl by mi pan Malik zdělit jaké vlastní radio a jaké modely s ním ovládá.Děkuji předem za informaci.Jenda
JMalik

#53 Příspěvek od JMalik »

JENDA01 píše:Nazdar,
mohl by mi pan Malik zdělit jaké vlastní radio a jaké modely s ním ovládá.Děkuji předem za informaci.Jenda

MX 22 a T-12FG,
ovládám s tím dvourotorový vrtulníček Vortex, jednorot. Maxir, Extru od Microinventu, halového Clicka, F3K Gladiator, Osiris, hotlinera Surprise 15, pětimetrovku Nimbuse,vírník,nějaké menší akrobaty (některé i z kuliček), autíčka a lodičky (Marder od FG, metrovou plachetnici Pirát....).....
JENDA01

#54 Příspěvek od JENDA01 »

Nazdar,
já jsem se ptal proto že duplex provozuji. Tak jestli ty názory na duplex jsou osobní zkušenosti nebo jenom takové akademické plácnutí do vody typu jedna bába povídala.S pozdravem Jenda.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od frontier »

já jsem se ptal proto že duplex provozuji. Tak jestli ty názory na duplex jsou osobní zkušenosti nebo jenom takové akademické plácnutí do vody typu jedna bába povídala.S pozdravem Jenda.

v čem provozuješ Duplex...v FX-30 ? :mrgreen:
JENDA01

#56 Příspěvek od JENDA01 »

Duplex provozuji v EVO 9 a ECLIPSE -7.K Naprostý spokojenosti.Je fakt že jsem měl potíže s Eclipse ale ne vadou DUPLEXU nebo vysílačky jako takové ale vadnou montáže v servisu.Už se to řeší.Pokud se jedná o montovat nebo nemontovat DUPLEX do té či oné vysílačky tak se stačí podívat na zahraniční fora s touto tematikou.Tam to vůbec neřeší a to se netýká jenom DUPLEXU./mám na mysli třeba ASSAN/.To je taková česká specialita že si někdo promin mi ten výraz, usmolí na drahou vysílačku udělá si z toho fetiš a všichni ostatní mají cituji: koloběžky nebo kola od žebřináku.To je opravdu úsměvné.Já si nepamatuji že by klukům v klubu scházely tyhle superfunkce a to lítají s maketama které jsou osazeny motory řádově stovek kubíků.A to si ty modely stavějí od piky.
A ne že je vysypou z krabice hotový.CHtěl bych vidět toho machra kterej pozná na reakcích modelu když provozuje například zase cituji: splácaninu DUPLEXU S PPM.Nic takového jsem neslyšel a to tam lítají kluci který lítaly akrobacii na mezinárodní úrovni.S pozdravem JENDA
JMalik

#57 Příspěvek od JMalik »

Mám FutabuT-12FG,myslím si ,že vím něco i o FX30.
Tady přece vůbec nejde o kvalitu Duplexu jako takového. Asi jsem se vyjádřil poněkud nepřesně. Tak tedy:
Duplex dá do FX 30 jenom totální trotl (za tímhle zjednodušeným tvrzením si dost stojím).
Naposledy upravil(a) JMalik dne sob 21.02.2009 17:11, celkem upraveno 1 x.
JMalik

#58 Příspěvek od JMalik »

JENDA01 píše:Duplex provozuji v EVO 9 a ECLIPSE -7.K Naprostý spokojenosti.Je fakt že jsem měl potíže s Eclipse ale ne vadou DUPLEXU nebo vysílačky jako takové ale vadnou montáže v servisu.Už se to řeší.Pokud se jedná o montovat nebo nemontovat DUPLEX do té či oné vysílačky tak se stačí podívat na zahraniční fora s touto tematikou.Tam to vůbec neřeší a to se netýká jenom DUPLEXU./mám na mysli třeba ASSAN/.To je taková česká specialita že si někdo promin mi ten výraz, usmolí na drahou vysílačku udělá si z toho fetiš a všichni ostatní mají cituji: koloběžky nebo kola od žebřináku.To je opravdu úsměvné.Já si nepamatuji že by klukům v klubu scházely tyhle superfunkce a to lítají s maketama které jsou osazeny motory řádově stovek kubíků.A to si ty modely stavějí od piky.
A ne že je vysypou z krabice hotový.CHtěl bych vidět toho machra kterej pozná na reakcích modelu když provozuje například zase cituji: splácaninu DUPLEXU S PPM.Nic takového jsem neslyšel a to tam lítají kluci který lítaly akrobacii na mezinárodní úrovni.S pozdravem JENDA

Nevím,
jestli vyloženě scházejí někdy určité fce Tx, tak se to dá většinou nějak obejít. Na druhou stranu proč to dělat, pokud nejsi příliš limitován cenou TX.To, že dřív Ti kluci lítali akrobacii na mezinárodní úrovni a mají tenhle názor? Proč ne? Já osobně mám mírně odlišný. Stavět to z krabice, nebo od píky? Já ještě občas létám paragliding, Ul, lyžuji,dost jezdím horská kola,pokud to vyjde jedu aspoň týden plachtit na moře.... stavím z krabice.
Mám Graupnera MX22, přesto jsem si pořídil Futabu FG12 (tu MX22 provozuje manželka se synem, abych to neprodával se ztrátou). Na té
MX22 mi chyběla fce, která se jmenuje volné přiřazení kanálů. Ta mi chyběla tak moc, že to byl v podstatě impuls pro tu Futabu.
Proč si třeba myslíš, že by to mohlo chybět?
JMalik

#59 Příspěvek od JMalik »

to JENDA,
neber to jako rýpání, ale když napíšeš, že u Vás létají kluci s maketama ve kterých jsou motory řádově stovky kubíků, tak popřemýšlej kolik jich máte (počet těch strojů). Pod pojem řádově stovky kubíků patří čísla 2,3,4,5...
Tohle tak okrajově sleduji a doteď jsem si myslel, že vím, kolik by jich tak v ČR mohlo být.
JENDA01

#60 Příspěvek od JENDA01 »

Nazdar,
já netvrdím že je dobré dát duplex do tý Futaby.Já to nechci hodnotit z jednoho důvodu.Pokud se podívám do čeho všeho se dá nacpat IFS od Graupnera a létají s tím i turbíny tak to po světě chodí opravdu hodně trotlů.To říkám s ohledem na recenze zveřejněné v zahraničí na IFS.Tím nechci znevažovat tento systém. Jenom jsem chtěl naznačit že se dává do vysílačů které se rozhodně neprodávají v setech laciných stavebnic. Poku já si pamatuji tak problémy s provozem 2,4Gzh měly všechny systémy na trhu futabu nevyjímaje.Akorát někteří mlžily a jiní se k tomu postavily čelem.A těch si vážím.A nevidím v DUPLEXU větší potencionál nespolehlivosti než v ostatních systémech.A argument že futaba má s origiál 2,4Ghz větší přenosovou rychlost je v praktickém prvozu bezpředmětná.To je jako tvrdit že z repráku kterej má hypoteticky rozsah místo 25000Hz, 50000Hz je kvalitnější poslech.Ten reprák to třeba zvládne ale naše uši asi těžko.To dávám takový obrazný příklad přenosová rychlost verzus naše reakce při řízení modelu.Leda by ten model řídíl robot což většina modelářů není.S pozdravem JENDA
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“