ASSAN příjmač a jeho anténky.

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
tks
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od tks »

Marek71 píše:Kľudne sa opýtaj napr. na RC groups. Ming z Assanu tam chodí pravidelne a na dotazy odpovedá.

On odpovídá taky jen na něco. :wink:
Je fakt, že X8R4 má jen jednu anténu a podle Menga má dosah stejný jako X8R6...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
powder
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od powder »

tks píše:...
Mimochodem - na rcgroups jsem se teď dočetl, že jedna z těch dvou antének je tam jen do počtu a snad ani není zapojená (prý to jde poznat z plošňáku, že je připájená jen na zem, já to zatím nezkoumal). Údajně se po odpojení této "falešné" antény dosah absolutně nezměnil.
...

Mohu se zeptat která z antének není tedy zapojena? Díval jsem se na tišťák, ale vím stejně prd, protože je vícevrstvý a není vidět "cesty".
Při pohledu z lícové strany s anténami nahoru by to mohla být ta levá, ale... :?:
(U mých X8R6 není ani u jedné antény cínem spojen plášť a zem dohromady...)
tks
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od tks »

Já jsem to zkusil normálně multimetrem proměřit, a je fakt, že na jedné z antén je to propojené (stínění a střední vodič).
Jinak je to tady: http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... count=2632
Takže Tvá domněnka je správná...

Dokonce i na plnodosahovém X8R10 to takto je. Mimochodem, pokud by někoho napadlo si X8R10 (nebo X8R9) koupit, tak to nedoporučuji ve spojení s digitálními servy nebo gyrem. Digi serva totiž v neutrálu nejsou klidná, ale furt vrčí a malinko se vrtí. Mají tam nějaký problém, který zatím moc neumí řešit. Své dva tyto desetikanály jsem jim tento týden odesílal do Assan fabriky a jsem zvědavý, jak se to vyvine.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
powder
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od powder »

tks píše:Mimochodem, pokud by někoho napadlo si X8R10 (nebo X8R9) koupit, tak to nedoporučuji ve spojení s digitálními servy nebo gyrem. Digi serva totiž v neutrálu nejsou klidná, ale furt vrčí a malinko se vrtí.

Tak jsem na tento "jev" nezávisle narazil na sedmi, šesti i devítikanálu... Přitom jiný kus, shodného typu žádné "chvění" nevykazuje...
Nejprve jsem myslel, že je problém v gyru. Ale po připojení přijímače na osciloskop se ukázalo, že PWM signál vykazuje výpadky (jedna perioda je bez pulzu). Některým servům toto zřejmě nevadí, jiné na výpadek zareagují přejezdem - je to ale natolik krátký okamžik, že se v důsledku projeví jen nepatrným "chvěním" v klidové poloze serva...
Dělají to jen některé firmware - přijímače s červenými anténkami mám OK, u některých s černými se toto projevilo.
S reklamací není problém.

"Trapné" je, že na tuto závadu někdy majitel nikdy nepřijde - neprojeví se. Já například toto zjistil až po připojení serva přes gyro - neustále se resetovalo a servem kmitalo...
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“