FX-30 zkusenosti

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
sramy
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od sramy »

Mám dotaz ohledně FX-30 a stopek. Vysílačku zatím nemám doma, jsou tam dvoje stopky, Timer 1,2. V návodu je popsáno jen nastavení Timer 1, zajímá mě zda má stejné možnosti nastavení i Timer2?
Ještě zda jde Timer 1 spusti, vypnout a nulovat stopky určeným přepínačem a Timer2 též spustit, vypnout, nulovat, ale jiným přepínačem, zkrátka mít dvoje nezávislé stopky s vlastníma ovladačema (přepínačema, spínačema). Díky moc za informaci.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
zdzd

#32 Příspěvek od zdzd »

Stopky jsou rovnocenné, ovládat je můžeš jakkoliv. Jediný problém je v tom, že stopky nectí letové režimy. Pokud je třeba nastavíš na určitou polohu kniplu plynu, ovládá je vždy. Bez ohldeu na to, že v jednom režimu tím kniplem řídíš plyn, v druhém třeba brzdy. Zkrátka stopky jsou naprosto libovolně navázat na kterýkoliv spínyč, trim, nebo knipl. Cokoliv, na co můžeš sáhnout. Nejdou ale navázat na nějakou polohu konkrétního serva, třeba plynového.

Jinak k FX-30 mám na stránkách pár informací:
http://zd.wwwcity.cz/zd/FX-30-Programy.htm
http://zd.wwwcity.cz/zd/FX-30-FAQ.htm
sramy
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od sramy »

Díky za informace, právě krom ostatních " důležitějších " funkcí, bych tyto dvoje stopky opravdu využil. Přemýšlím nad výběrem FX-30 a MC-22s. U MC-22s jsou stopky taky dvoje, ale asi nelze ovládat libovolně jak na FX-30, aspoň co jsem vyčet. Ještě si pročtu tvé stránky a rady, zatím děkuji.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
zdzd

#34 Příspěvek od zdzd »

Pokud tě netrápí cena, jdi do FX-30. MC-22 je proti tomu koloběžka.
sramy
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od sramy »

Dík za radu, došetřím a bude na FX-30, zůstanu u Futaby.
www.lmkchotebor.cz
baisy

#36 Příspěvek od baisy »

JJ správná volba. Jak píše ZDZD tak FX 30 je o hodně vyšší rádio. měl jsem taky v merku MX 22 protože jsem byl palcovej. Mám od podzimu FX 30 a jsem s ní na výsost spokojenej.

Baisy
sramy
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od sramy »

Prosím tě zdzd měl bych ještě jednu štouravou otázku - napájení FX-30 je dvoučlánkem Lipol 3400mAh, tudíž napájecí napětí je menší než mám u FC-16 (9,6V 8 čl. 1800mAh). Určitě bych bral i modul 35MHz, využil bych přijímače již instalované v modelech. A těď ta otázka: Lítáš i na 35Mhz s FX-30, co dosah nejní žádný problém, rád totiž létám s větroni a docela vysoko ( asi 600m s 1,9m modelem na pokraji viditelnosti). S FC-16 jsem nikdy neměl problém na dosah, mám obavu že nižší napájecí napětí FX-30 může mít vliv na výkon a dosah, asi se bojím zbytečně? Dík za tvůj názor.
www.lmkchotebor.cz
sramy
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od sramy »

baisy píše:JJ správná volba. Jak píše ZDZD tak FX 30 je o hodně vyšší rádio. měl jsem taky v merku MX 22 protože jsem byl palcovej. Mám od podzimu FX 30 a jsem s ní na výsost spokojenej.

Baisy

Já jsem zas pultovej :-) a výběr je užší, těžko bych přecházel na palcovku z pohodlí pultovky. Jen ta cena :-(, ale došetřím, dám na vaše rady, dík.
www.lmkchotebor.cz
zdzd

#39 Příspěvek od zdzd »

sramy píše:Prosím tě zdzd měl bych ještě jednu štouravou otázku - napájení FX-30 je dvoučlánkem Lipol 3400mAh, tudíž napájecí napětí je menší než mám u FC-16 (9,6V 8 čl. 1800mAh). Určitě bych bral i modul 35MHz, využil bych přijímače již instalované v modelech. A těď ta otázka: Lítáš i na 35Mhz s FX-30, co dosah nejní žádný problém, rád totiž létám s větroni a docela vysoko ( asi 600m s 1,9m modelem na pokraji viditelnosti). S FC-16 jsem nikdy neměl problém na dosah, mám obavu že nižší napájecí napětí FX-30 může mít vliv na výkon a dosah, asi se bojím zbytečně? Dík za tvůj názor.

Bojíš se zbytečně. Je tam jiný modul 35MHz se správným výkonem.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od frontier »

kde sehnat krátké knyply? ty originál jsou pro mě moc dlouhé :(
Voodoo-cz

#41 Příspěvek od Voodoo-cz »

frontier píše:kde sehnat krátké knyply?

Neporadim primo kde sehnat original kniply, ale mam vyzkouseno, ze tycky na ovladacich krizich maj stejny zavit jako FX-18 nebo Hitec Optic 6 Sport - z obou uvedenych radii slo kniply na FX-30 nasroubovat, ale specialne s kniply z Optica to vypadalo dost komicky (fakt male) :)
Live smart, die happy...
frontier
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od frontier »

je to závit č.3 ...k FC18 nevím jestli se dají koupit samostatně, vím že je k FX-30 lidi dávají
Pacient
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Pacient »

Zdravim.
Tak jsem se stal hrdým majtelem FX-30. Aniž bych potřeboval manuál, hned jsem se v menu zabydlel. Mluví to na mě anglicky, což je oproti německé FC-18 neocenitelná změna. Angličtinu jsem se učil a dalo by se říct že ji ovládám na dobré úrovni. Je oproti ostatním vysílačům co jsem měl v ruce velice lehká. Hlavně díky Li-Polkám. Páky ovladačů jdou velice přesně a jemně. Už v základu je plně vybavena, krom dvou přepínačů. Koupil jsem ji v setu 2,4 GHz se 14-kanálovým přijímačem. Jediné co už mohlo být standartem v takové cenové relaci je pult. Originál je až moc drahý. A možná jen malý nedostatek vidím v absenci podsvícení displeje. Třeba takové jako má FF-10. Ale jinak naprostá spokojenost. Vřele doporučuji. Lepší rádio v této třídě a cenové relaci podle mě není.

Měl bych ještě takový dotaz. Je někde zapojení toho DSC/simulátor konektoru pro PPM výstup? Nebo existuje například redukce na Jack 3,5 konektor?

Letu zdar..... 8)
....RC FOREVER....
zdzd

#44 Příspěvek od zdzd »

Zpojení je standardní, Než to ale bastlit je lépe ten konektor koupit i s kablíkem.

http://www.helimania.cz/Default.aspx?ta ... uage=cs-CZ

P.S: Bacha, PPM signál se na tom konektoru objeví jedině tehdy, pokud v SYSTEM, TRAINER zapneš PPM 8 a STUDENT.
Pacient
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Pacient »

OK....Dík za upozornění.....
....RC FOREVER....
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“