Začátečník si chce zalítat

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od mikvalik »

Abu píše:
mikvalik píše: a s pomocí kamaráda No Problem 8)

Tak tohle je hodne dulezity !!!

Ano, právě proto to píšu :D

Pokud by mermomoci chtěl velkýho spalováka, tak když ho někdo veme "na kabel" tak se dá zvládnout. A vůbec je nejlepší začínat pod dohledem, ušetří to mnoho peněz a zklamání.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Nakadah »

Pripomina mi to situace z jednoho fora odkud jsem odesel, tam byly hlasky typu "chci si poridit R1<>vole, myslite ze to dam kdyz sem nikdy na motorce nejezdil?"

Zacatecnik + benzin + letadlo klasicke konstrukce = maximalne 1 let a pak hooodne dlouho nic :D

EasyStar, EasyGlider, WildHawk, Focus, FloaterJet - to jsou modely pro zacatek... Nak
smugli
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od smugli »

Ak chces spalovak tak si od niekoho kup Q.B.20 na 3.5cm.Je to super lietadlo na zaciatok
Jano
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Jano »

smugli píše:Ak chces spalovak tak si od niekoho kup Q.B.20 na 3.5cm.Je to super lietadlo na zaciatok

:wink: ale to je metyl nie benzin .
Chce benzin takže od cca 26cm3 a to je rozpatie 1500 až 2000 mm a 3-6kg váhy

stačí na začiatok povedať že motor stojí od 4-10 tisic serva doň ďalších
4 tis vysielačka a prijmač aku cca 7 tis suma sumarum 20-25 tisic

jooj zabudol som lietadlo od asi 7 -10 tisic takže minimalne 30 tisic
Naposledy upravil(a) Jano dne čtv 12.02.2009 21:18, celkem upraveno 2 x.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
OuvejAchich

#20 Příspěvek od OuvejAchich »

Mimochodem, levnej benzíňák včetně RC soupravy není za pár tisíc, ale za pár desítek tisíc. A to už je docela drahej špás na učení se létat. :wink:

P.S. Jano, ještě připočítej éro. :lol:

Já se na to vys... pokaždý jsi byl rychlejší :lol: :lol:
"Cuiusvis hominis est errare;
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
Wasek
Kontaktovat uživatele:

:)

#21 Příspěvek od Wasek »

Tak jako definice na začátek to bylo krásný :-). Popravdě, chtěl jsem začít s helinou, ale kvůli financím se mi to nějak rozleželo... A teď se chystám sestavit Easy Stara. Každý tu tvrdí jak je to úžasná volba. Tak pokud se mi někdy povede sestavit ho a navíc dostat do vzduchu, tak snad i poreferuju :-D. Zatím jsem ve fázi zděšení... Nikdy před tím jsem v ruce neměl pájku a nezapojoval elektroniku. Trochu adrenalinu nikdy neuškodí... Pokud ho není moc a do žíly :-D
Zero
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Zero »

Hlavně si do tý žíly nedej cín :lol: :lol: :lol: easy star nebo klony,to je to nej na začátek,já začínal s cessnou od art techu,nastavil jsem si laťku moc vysoko :( kolega mi to hodil,udělal jsem 2 celkem přetažený zatáčky tak na max. 10m :lol: pak jsem se rozletěl proti sobě aj to byla blbost....tak jsem zazmatkoval a napálil to pod úhlem tak 70stupňů do země asi metr od auta... :roll: a to pod plnym plynem,křuplý křídlo a čumák napadrť.A jakyý z toho plyne ponaučení? :lol: Kup něco s tlačnou vrtulí :!:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Wasek »

Hele, mám takové obavy, že se na krev s mojí šikovností propájím :-D. Snad netrefím krční nebo stehení tepnu... :roll: Jinak úhel 70° jsem viděl na vlastní oči. Kamarádi začínali na této krásce a dost mě to pobavilo. Házeli to z ruky, jeden pilotoval a druhý házel. Okamžitě po odhození to začal na plno zvedat, došlo to do mrtvého bodu tak ve výšce 5-7 metrů a otočilo se to na toho co to házel :-D Střemhlav na něj :-D Jak ve špatný komedii... Pak už jenom chyběl ten skok na zem... Minulo ho to asi o půl metru, ale na videu bylo vidět, že se asi trochu bál... (spodky jsme mu nekontrolovali :-D ). Takže to asi na začátek nebude tak nevídaný postup přistávání, nee?
Multiplex Easy Star
Multiplex Mentor - neustále opravován... :-(
Spektrum DX7
Jano
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Jano »

Wasek inak to lietadlo vyzerá dobre , no cessna je cessna
ten foam matroš som ešte z blizka nevidel , niekto mi tvrdil že je to plast -niečo ako pet fľaša ? možno tuto sezonu niekde uvidim z blizka
Jano
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Jano »

OuvejAchich píše:Mimochodem, levnej benzíňák včetně RC soupravy není za pár tisíc, ale za pár desítek tisíc. A to už je docela drahej špás na učení se létat. :wink:

P.S. Jano, ještě připočítej éro. :lol:

Já se na to vys... pokaždý jsi byl rychlejší :lol: :lol:

:D ... no dne s ide dsl veelmi dobre :D
bpb
Kontaktovat uživatele:

Re: Začátečník si chce zalítat

#26 Příspěvek od bpb »

ctverec píše:Ahoj, mám takový začátečnický dotaz. Chtěl bych si koupit nějaké letadlo, abych se trochu naučil lítat. Mám asi následující představu. Asi nechci "ztrácet čas" sestavováním,..... chci benzín..atd... Díky moc.

..jée to mi připomíná mněě :lol: ...asi tak před rokem a něco,... pořídil jsem si v setu letadlo ..hornoplocha..se žhavícím ASP 6,5ccm motorem....a když jsem se to konečně naučil nastartovat v tý zimě... tak jsem si řekl..že se projedu alespoň po zemi ne ?
.no a ejhle.. jen jsem trochu přidal plyn,..ono se to vzneslo..tak 3m nahoru ..stočilo se to doleva a pak zase čumákem dolu...

..no a pak jsem si koupil EASY STARA :)
modely: viz rc server/pilot bpb
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od pajax007 »

Já to teda pochopil spíš jako hec až provokaci. Tohle nemůže napsat soudný člověk.Něco jako: teď mě napadlo, že bych chtěl začít lítat a opravdovýma letadlama. Myslíte, že by mi v Čáslavi půjčili Gripena? Buď je to blb, nebo recesista, možná malý kluk. Pajax
Jano
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Jano »

Ja som chcel cesnu ale viacej spita alebo mustanga :D
chalani mi to vyhovorili kupil som WH + 2paky baterii , šak nebudem po
10 min. baliť no a zabalil som asi po 5tich .
Čumák bol odtrhnutý ,podvozok sme ani nehladali . logala mi tyčka v kridlach :roll: ..purex to zahojil , prakticky lieta dodnes , je aj v galerii
,inak už nemal žiadnu ďalšiu újmu - teda horšiu ako tá prvá :?
Jano
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Jano »

to pajax007 , možno má len veľa voľného času a peňazí :D
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od pajax007 »

Neřekl bych , spíš to je mladý (malý) kluk kterému se do ruky dostal nějaký časopis s modely a zjistil že by to nebylo špatný lítat. Přesně si pamatuju na mě, když jsem před pětadvaceti lety koukal do Modeláře na CAP 21 ? ve dvoumetrovým provefení a říkal - to si musím koupit, kolik by to stálo? Ježíši, já byl blbej :roll: Pajax007
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“