Ocelot E, návrh výkonného pohonu na 3s (4s) LiPo
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Já ten otáčkoměr zatim poměřoval se soustruhem a kamarádovým mechanickým "kalibrovaným" otáčkoměrem ve výslužbě, a se vzrůstajícími otáčkami začal v porovnání s ním i soustruhem přidávat klidně 7% otáček. A to už není zanedbatelné.
Jinak vnější rozměry jsou cca 196x77x36mm. Hmotnost 280g. Je to prostě taková menší cihlička.
S tou lipolkou nevim. Čim si to napájel u té Medusy že Tě vyšel prou 10A? Já to zkoušel s 2x NiCd AA v horším stavu. Proud byl kolem 5A.
Jinak vnější rozměry jsou cca 196x77x36mm. Hmotnost 280g. Je to prostě taková menší cihlička.
S tou lipolkou nevim. Čim si to napájel u té Medusy že Tě vyšel prou 10A? Já to zkoušel s 2x NiCd AA v horším stavu. Proud byl kolem 5A.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Prvé meranie bolo s 1x NiMh AA a ďalšie merania som robil s 2x NiMh AA. čerstvo nabité Sanyo články, čo som používal do foťáku. Ae celkom sa zahriali.
Doktor píše:S tou lipolkou nevim. Čim si to napájel u té Medusy že Tě vyšel prou 10A? Já to zkoušel s 2x NiCd AA v horším stavu. Proud byl kolem 5A.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Doktor píše:... a nějak si nejsem jistej jeho přesností. Nenapadá někoho něco jak, kde, na čem zjistit přesnost otáčkoměru?
trebars na nejakom trojfázovom 380V motore sú 2800rpm a 1450 rpm
bez záťaže ...čo tiež može kolisať ale na hrubý test otáčkomeru sa myslím použiť dá
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
tks píše:Dalibore - jaký motor a převodovku bys tedy konkrétně doporučil od SNEUho do MiniCorada/Ocelota (uhlíkového). Nemusí to být až těch 800W, stačilo by klidně i 600.
Otázku myslím zcela vážně, dělám si tady kalkulaci prosaditelnosti mého vysněného projektu. Díky
Nejdřív předešlu...snažím se doporučovat jen to,co si sám vyzkouším.
Moje Corado už je naprosto hotové a taky čeká jen na motor.A to S-Neu 1107/1.5Y/6,7.Až přijdou(a měli by být již 4 dni na cestě přez moře) ,vyzkouším,oměřím a dám finální resultát.Jeden pohon jsem již měl složený a to S-Neu 1107/2Y/6.7H,ale nakonec jsem ho přenechal Jirkovi do již zmiňované motorizace F3J.Né že by Corado s tím nebylo naprostý luxus a bomba.Jenže rozměry vrtule 16/16 už trošku nekorespondovali s velikostí Corada.Prostě už je ta lopata na takto malý model až moc.A nejde jen o vzhled.Na ten pohon-a věř,že jsem dlouho nad kombinací přemýšlel-S-Neu1107/1.5Y/6.7 přijde vrtule 14/14 a to myslím,že bude pro Corado naprosté Optimum.25m/s je naprosto jisté.A zvažoval jsem i další parametr..protože vše je napájené jedinou baterkou 3S-Lipol ,musí to mít výrazně impulzbí charakter.Zatím to totiž vypadá,že v tomto režimu Li-pol i dvě sezony vydrží.A co víc chtít.
Jen pro doplnění.I když S-neu je beze sporu špičkový motor,dosahující účinnostních limitů dnešní technologie.I tak musíš správně zvolit.Příklad..
V Escape mám 1105/3Y napřímo na vrtulku 4.7/4.7.Baští to 30A a létá 200km/h.Z 3-Lipol je letový čas bezpečně 10 minut.Motor běží na své fantastické účinnosti,nic se nevaří..a hmotnost lehce přez 50g motoru...prostě paráda.Stačí ,ale motor zatížit na 40A a účinnost je v háji.A drahé motory si pořizujeme právě proto,že jsou nejenom výkonné,ale i nejúčinnější.Svého času měl Steve na webu i křivky účinnosti při zátěži,měřené na brzde...to je snad nejcennější věc kterou může výrobce poskytnout...právě to byla první věc co mi postrčila do mého prvního S-Neu 1509/1Y.
Takže chvilku počkej...motory by tu měli být již brzo,oměřím a dám vědět.
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
Doktor píše:Akorát bych chtěl vyzvat přispěvatele, zda mají nějaký tip na solidní otáčkoměr za solidní cenu.
mám přesně ten tebou uvedený z HC a přesnost byla do +5-ti %, měřeno dle snímače v Jeti Boxu.
Jinak je to fakt velká cihla, položit, připevnit, přelepit spínač páskou, ať je trvale zapnutý a provést několik opakovaných měření. Nicméně lepší orientační otáčky než žádný.
Graup: a uz jsi zkousel, jestli to vyvazis?
ja mam v Coradu Bidainrunner 480(99g), vrtuli AE 9/5 (pujde tam 9/6 RFM), regl turnigy 30A, profipentu a 3s 2200. Baterky jsou narvany uplne vzadu kam az to slo, za motorem je tak 8cm uplne prazdno, prijimac je az v ty zuzeny casti trupu... a abych to dovazil, tak jsem do trupu pod V musel dat 15g olova...
ja mam v Coradu Bidainrunner 480(99g), vrtuli AE 9/5 (pujde tam 9/6 RFM), regl turnigy 30A, profipentu a 3s 2200. Baterky jsou narvany uplne vzadu kam az to slo, za motorem je tak 8cm uplne prazdno, prijimac je az v ty zuzeny casti trupu... a abych to dovazil, tak jsem do trupu pod V musel dat 15g olova...
wroum píše:Graup: a uz jsi zkousel, jestli to vyvazis?
To víš,že ano.Naprosto v pohodě.Jen jsem s tím počítal od začátku.NAkonec o tomhle modelu vyjde celý článek.A uvidíš jak jsem to udělal.
Napovím..i když to nevypadá..tak ta do trubky za křídlem se vejde věcí:-))
graup15 píše:wroum píše:Graup: a uz jsi zkousel, jestli to vyvazis?
To víš,že ano.Naprosto v pohodě.Jen jsem s tím počítal od začátku.NAkonec o tomhle modelu vyjde celý článek.A uvidíš jak jsem to udělal.
ja v ty trubce (zaroven s odtokovkou) mam serva (2x12g vedle sebe), baterka je dorazena o ne, za servama v trubce je Rx... mozna bych to dokazal narvat tak o 1,5 cm vic dozadu, ale to by mi stejne nepomohlo, stejne bych dovazoval... a ty mas v cumaku navic prevodovku... no ne ze bych neveril, ale jsem docela zvedavej jak zkusenej ses gynekolog.
tks píše:MV psal, že elektroverze má serva ocasu v ocasu (v motýlovi). Tomashr na své f5j variantě to tak má myslím taky udělané.
je to jen moznost a dokonce mam dojem ze pred Tomasem to tak nikdo nedaval, standardne jsou lanovody az do kabinky a zasadni problem je sehnat dostatecne kvalitni a odolna serva, co se do motyla vlezou.
wroum píše:graup15 píše:wroum píše:Graup: a uz jsi zkousel, jestli to vyvazis?
ja v ty trubce (zaroven s odtokovkou) mam serva (2x12g vedle sebe), baterka je dorazena o ne, za servama v trubce je Rx... mozna bych to dokazal narvat tak o 1,5 cm vic dozadu, ale to by mi stejne nepomohlo, stejne bych dovazoval... a ty mas v cumaku navic prevodovku... no ne ze bych neveril, ale jsem docela zvedavej jak zkusenej ses gynekolog.
Hihi..jsem velmi zdatný gynekolog
http://www.electro-team.net/Images_team/Corado_rx.jpg
A vem si,že dalších 15cm hluboko v trubce je UBEC,k němu kabely,toroid a kondík LowESR.To vše něco hmotí a protože je to cca 30cm od těžiště dopomůže k vyvážení.
Fakt mi věř,že v prvním okamžiku jsem si říkal..to nejde dovážit.Vše jde.
Přijímač je JR77RS-SPCM.Serva HS65HB.