Ocelot E, návrh výkonného pohonu na 3s (4s) LiPo
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Pre zaujímavosť som zmeral ešte Turnigy 28-26/1100 a vyšlo mi presne to, čo uvádza HC... cca 250mOhm.
Tú Medusu som ešte pomeral viackrát a reálne mi to vychádza okolo 70-80 mOhm. Tak ja neviem, chcelo by to nejakú sofistikovanejšiu metódu, toto sa mi nezdá moc presné.
Tú Medusu som ešte pomeral viackrát a reálne mi to vychádza okolo 70-80 mOhm. Tak ja neviem, chcelo by to nejakú sofistikovanejšiu metódu, toto sa mi nezdá moc presné.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Marek71 píše:chcelo by to nejakú sofistikovanejšiu metódu, toto sa mi nezdá moc presné.
U/I/rpm... ale nemas otackomer. S Rm je to vzdy vycuciavanie z prsta.
Ja Tvoje meranie Rm beriem tak, ze som si chcel overit, ci to, co uvadza vyrobca je fazovy odpor alebo odpor medzi privodmi motora. Ako vidis Tvoje meranie som nezadal do modelu motora, ale pouzil som Tvoje I0 a upravil som kV, aby sedelo meranie s vrtulou. Cize nepresnost Tvojho merania nevadi. Predpokladam, ze mnozstvo medi presne zmerane vyrobcom je fixny parameter.
Pre graup15: co si cakal od stvorpolu napriamo zatazeneho na svoje prudove maximum? Stale sem tahas prevodovku, ale keby obstaravtel chcel prevodovany pohon, tak asi napise, ze chce prevodovany pohon. Ja neriesim kto ma silnejsie auto alebo vacsi barak, ale ako Markovi pomoct najst vhodny neprevodovany motor o priemere 28mm do jeho lietadla.
Naposledy upravil(a) m2 dne úte 03.02.2009 22:56, celkem upraveno 1 x.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Tak a teď bych se přidal já s dotazem. Pokud by Marek akceptoval převodovku - našlo by se tam (u Medusy) něco účinnějšího s podobnými nebo lepšími vlastnostmi? Nebo v tom případě je už skutečně lepší jít do SNEU?
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
tks píše:Tak a teď bych se přidal já s dotazem. Pokud by Marek akceptoval převodovku - našlo by se tam (u Medusy) něco účinnějšího s podobnými nebo lepšími vlastnostmi?
Ano. Aj u Meduzy, aj u S.Neu, aj u Hackera, aj u Megy aj u Feigao aj vsade. Cena vyjde vyssia, ale zasa je k tomu ako bonus miestenka do klubu udrzovatelov prevodoviek zdarma. Meduza aj S.neu su stvorpoly, takze diametralne rozdiely by som necakal, skor by sa bolo dobre odpichnut od toho, aku chce clovek prevodovku: Feigao, Hendrych, SNeu, ... a ci to chce kupit ako komplet alebo si zlozit motor + prevodovku z dvoch zdrojov atd.
Ja prevodovky (zatial) nelietam, takze vo vybere nepomozem.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Majú v ponuke kombo motor+prevodovka 4.28:1 v tom priemere 28mmm je cena od 122 USD do 135 USD:
http://www.medusaproducts.com/motors/mo ... mbo-V2.htm
Ak by si vzal 028-40 s prevodovkou, si na cca. 160gr, hmotnosti ako ja s 028-56 napriamo. Akurát tam máš menší povolený výkon 350W oproti 500W...
Ja som rád, že som napokon našiel (s pomocou m2) motor napriamo, bez prevodovky.
http://www.medusaproducts.com/motors/mo ... mbo-V2.htm
Ak by si vzal 028-40 s prevodovkou, si na cca. 160gr, hmotnosti ako ja s 028-56 napriamo. Akurát tam máš menší povolený výkon 350W oproti 500W...
Ja som rád, že som napokon našiel (s pomocou m2) motor napriamo, bez prevodovky.
m2 píše:tks píše:Tak a teď bych se přidal já s dotazem. Pokud by Marek akceptoval převodovku - našlo by se tam (u Medusy) něco účinnějšího s podobnými nebo lepšími vlastnostmi?
Ano. Aj u Meduzy, aj u S.Neu, aj u Hackera, aj u Megy aj u Feigao aj vsade. Cena vyjde vyssia, ale zasa je k tomu ako bonus miestenka do klubu udrzovatelov prevodoviek zdarma. Meduza aj S.neu su stvorpoly, takze diametralne rozdiely by som necakal, skor by sa bolo dobre odpichnut od toho, aku chce clovek prevodovku: Feigao, Hendrych, SNeu, ... a ci to chce kupit ako komplet alebo si zlozit motor + prevodovku z dvoch zdrojov atd.
Ja prevodovky (zatial) nelietam, takze vo vybere nepomozem.
Já ti nechci brát iluze,ale převodovky od Neu..pokud nebudeš hrotit na max výkony(Ale ty jsou v řádech kW),tak jsou naprosto bezúdržbové.Navíc výstupní hřídel je 6mm a z vlastní zkušennosti vím co to vydrží.Nedávno při 180km/h-5kg těžký model-30cm pod zemí.A motoru ani převodovce nic není.(Je to přiznám štěstí,protože baterka motor minula).Takže pokud budeš létat okolo kW,nebo v zde probíraném Ocelotu na dejme tomu 600-800W,je ta převodovka věčná.
No a srovnávat Medusu a Neu....to jsi mi pobavil.On se motor neskládá jen z vinutí a namotat oběžku umí kde jaký rejžule.Ale navrhnout motor tak aby překonával 90% účinnosti,na to rozhodně jen nafrkat drát do nějakých plechů nestačí.
Vím,že je to řešení dražší a doba dolaru za 15kč je pryč,ale to si musí majitel sám sobě zdůvodnit.Co mu stačí a co vlastně chce.
Já už si tím prošel..různé experimenty s převodovkami,oběžkami,dvoupoly,čtyřpoly, ale prostě mi tam pořád chyběla ta účinnost a měrný výkon.To radši čekám 4 měsíce na motor,(mezi tím šetřím),ale vím,že to bude 100%.
Dalibore - jaký motor a převodovku bys tedy konkrétně doporučil od SNEUho do MiniCorada/Ocelota (uhlíkového). Nemusí to být až těch 800W, stačilo by klidně i 600.
Otázku myslím zcela vážně, dělám si tady kalkulaci prosaditelnosti mého vysněného projektu. Díky
Otázku myslím zcela vážně, dělám si tady kalkulaci prosaditelnosti mého vysněného projektu. Díky
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem se taky pokusil změřit vnitřní odpor dle návodu "m2" na Dualskym, a ztroskotal sem na tom, že aku sou měkké a proud i napětí leze postupně dolů a tím pádem odečtení obou hodnot je celkem obtížné. Takže výsledek je pokaždý jiný podobně jako u "Marka". Budu muset najít lepší zdroj.
Jinak se tu ztrhla velmi zajímavá debata. Akorát pořád nechápu proč "graup 15" v tématu "Medusa" pořád používá slovo "oběžka"!
Jinak moc prosím "Marka", aby si pořídil nějaký otáčkoměr. Pak budou mít hodnoty Tebou udané velkou váhu.
Měřit tah neni až tak důležité, ten se nechá i velmi zhruba spočítat.
Akorát bych chtěl vyzvat přispěvatele, zda mají nějaký tip na solidní otáčkoměr za solidní cenu. Já sem koupil tenhle:
https://www.hobbycity.com/hobbycity/sto ... ~99,999rpm)
a nějak si nejsem jistej jeho přesností. Nenapadá někoho něco jak, kde, na čem zjistit přesnost otáčkoměru?
Jinak se tu ztrhla velmi zajímavá debata. Akorát pořád nechápu proč "graup 15" v tématu "Medusa" pořád používá slovo "oběžka"!
Jinak moc prosím "Marka", aby si pořídil nějaký otáčkoměr. Pak budou mít hodnoty Tebou udané velkou váhu.
Akorát bych chtěl vyzvat přispěvatele, zda mají nějaký tip na solidní otáčkoměr za solidní cenu. Já sem koupil tenhle:
https://www.hobbycity.com/hobbycity/sto ... ~99,999rpm)
a nějak si nejsem jistej jeho přesností. Nenapadá někoho něco jak, kde, na čem zjistit přesnost otáčkoměru?
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Ten otáčkomer, resp. nejaký podobný som mal vyhliadnutý. Čo sa ti na ňom nezdá ? resp. ako si prišiel na to, že je nepresný ?
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18239
Inak s tým meraním je to presne ako píšeš. nedala by s apoužiť nejaká LiPo ? Stačil by 1 článok, to by mal byť dostatočný zdroj. Neublíži to motoru ?
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18239
Inak s tým meraním je to presne ako píšeš. nedala by s apoužiť nejaká LiPo ? Stačil by 1 článok, to by mal byť dostatočný zdroj. Neublíži to motoru ?