Jakou nabíječku?

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
gamer007
Kontaktovat uživatele:

Jakou nabíječku?

#1 Příspěvek od gamer007 »

Zdravím, můžete mi prosím poradit jakou koupit nabíječku s cenou okolo 1300,- Kč na lipolku 3cl. do 2200mah a možna v budoucnu na A123.
Vybírám mezi
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... er/Charger
nebo
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15225

Nebo máte úplně jiný tip?
Omlouvám se jestli tady zakládam xkrát řešený dotaz....Moc tomu nerozumím a proto se ptám takle přímo.... Děkuji za odpovědi :)
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od HERRI »

já bych doporučil JETI CHAR 30, nebo CHAR 3.3
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Nakadah »

Jo, rekreacne je CHAR 3.3 ideal. Nastavis nabijis neresis. Nak
wroum

#4 Příspěvek od wroum »

HERRI píše:já bych doporučil JETI CHAR 30, nebo CHAR 3.3

mozna je kvalitni, ale pouzitelna max jako polni nabiječ, vzdyt ti to o aku vubec nic nerekne... a to neni u nabijecky dobre, pokud je jedina.

ja bych koupil tu z HC.
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od HERRI »

wroum píše:

mozna je kvalitni, ale pouzitelna max jako polni nabiječ, vzdyt ti to o aku vubec nic nerekne... a to neni u nabijecky dobre, pokud je jedina.

ja bych koupil tu z HC.

no ja napriklad nemam zajem aby mi nabijecka neco o aku povidala. Aby se Lipolka neposrala tak pouzivam omezovac MZ a tim to pro mne konci. Zalezi jak kdo ma potrebu si hrat s nabijeckou, ja uz jsem se kdysi vyřádil s Ultramatama
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od gamer007 »

wroum píše:

ja bych koupil tu z HC.

To JETI CHAR 30 vůbec neznám, ale přijde mi ře ta z HC bude funkčnější a za lepší cenu. Mate někdo tu turnigy 6, a jak jste s ní spokojeni?

Jinak děkuji za názory.....
Kovboj

#7 Příspěvek od Kovboj »

wroum píše:mozna je kvalitni, ale pouzitelna max jako polni nabiječ, vzdyt ti to o aku vubec nic nerekne... a to neni u nabijecky dobre, pokud je jedina.

Léta jsem používal jen univerzální Char 20 s jednoduchým externím balancérem, vyhovovala mi její jednoduchost a univerzálnost. A po pravdě mi bylo líto ji vyhodit a pořídit něco modernějšího ;-)
Ale teď jsem potřeboval srovnat nějakou hodně rozhozenou LiPol sadu na kterou můj balancér už nestačil a tak jsem na to zkusil Cellpro 4 a můžu ji maximálně doporučit, přes svoji cenu a velikost dokáže zázraky! :-)
I když mi na Char20 žádný informační displej nechyběl, tak potvrzuju že možnost online sledovat stav nabíjení je velmi užitečný. Od teď Charem dobíjím už jen NiMH do auta...
tks
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od tks »

Jeti Char je fakt nabíječka snů. Ale je slabá, nakonec jsem si pořídil i CP10. Ale Char používám pořád, nedám na ni dopustit.

Todle by mohla být zajímavá varianta k Jeti: http://www.himodel.com/electric/CHARGER ... _620B.html
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Marcos »

Ja mam tu turnigy a jsem s ni NAPROSTO spokojeny.
Udaju typu dodany naboj, vybity naboj, napeti kazdeho clanku atp. jsou podle me uzitecne ;)

Vem k ni toto:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6569
A muze nabijet dve 3S najednou i s balancovanim, pokud jsou stejne a +- stejne vylitane.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
tks
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od tks »

Souhlasím s tím, že s Turnigy a spol. budou spokojení všichni, kteří se nesetkali s něčím výrazně lepším.
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Marcos »

Jj, bude to takový slušný základ do začátku, se kterým lze chvíli vydržet. K upgradu Tě donutí nejspíše až přechod na jiný druh baterií než lipol - na life je už slabá.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Nakadah »

Panove cim vic merite a resite, tim hur. Tomas uz o me uchylce vi svoje :D

Bylo mi dobre nez sem si poridil EagleTreeLogger :D od te doby to se mnou jde z kopce a ani CHAR 3.3 bez LCD to nezachrani. Nak
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Marek71 »

:-) Preto som ET logger predal. Nieže by bol špatný, ale od merania a laborovania som sa vrátil k lietaniu :-) A u nabíjačky by som rád išiel tým istým smerom a preto je mojím favoritom Cellpro 10. Len to chce mať jasno v používaných baterkách, pretože CP10 nepodporuje Nixx.

Nakadah píše:Bylo mi dobre nez sem si poridil EagleTreeLogger :D od te doby to se mnou jde z kopce a ani CHAR 3.3 bez LCD to nezachrani. Nak
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
cernos
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od cernos »

Mno já osobně jsem si nedávno pořídil Turnigy Accucel-8 150W 7A Balancer/Charger. Za ty 2k včetně poštovnýho jsem nenašel konkurenta.
Kromě vyššího výkonu oproti Accucel-6 má i "plnohodnotný" USB konektor. Ten u 6ky má "prý" (dočteno někde z fóra) zapojeny jen dva piny a je třeba zařadit převodník na RS232.

S tou 8kou jsem doma nabil už snad všechno do čeho se elektrická energie nechá shovat :D
tks
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od tks »

Ono CellPro má výhodu v tom, že oficiálně umí nabíjet LiPol proudem až 3C. Osobně bych volil CellPro4, pokud bude stačit nabíjení čtyřčlánku.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“