to XXX666: a co www.elektromodely.com ? Vasilko to určitě bude mít, nebo objedná.
to Troll: na konstrukci a poměry pák bezpádlové hlavy přece nemá vliv jaký typ stabilizace se používá. Je úplně jedno jestli V-stabi, Gyrobot nebo Helicomand. Jde o poměr přepákování. Pokud bude malý, tzn. krátká dráha serva, tak se každý systém bude špatně nastavovat. Bude velmi citlivý na nastavení. Pokud vím, tak poměr vzdáleností by měl být zhruba takto: vzdálenost středu kuličky na vnitřním kroužku desky cykliky od osy hl. hřídele X 1,55 = vzdálenost středu kuličky gripu listu od osy hl. hřídele.
Na Trexovi to mám 1,45. Na Protosovi 1,33 a chtělo by to víc.
fybarless rotor trex 600
pkotatko píše:to XXX666: a co www.elektromodely.com ? Vasilko to určitě bude mít, nebo objedná.
to Troll: na konstrukci a poměry pák bezpádlové hlavy přece nemá vliv jaký typ stabilizace se používá. Je úplně jedno jestli V-stabi, Gyrobot nebo Helicomand. Jde o poměr přepákování. Pokud bude malý, tzn. krátká dráha serva, tak se každý systém bude špatně nastavovat. Bude velmi citlivý na nastavení. Pokud vím, tak poměr vzdáleností by měl být zhruba takto: vzdálenost středu kuličky na vnitřním kroužku desky cykliky od osy hl. hřídele X 1,55 = vzdálenost středu kuličky gripu listu od osy hl. hřídele.
Ano, souhlasím, všechno co jsi napsal vypadá logicky.I já mám stejný názor. Jenom s jednou výhradou. Já nejsem konstruktér Helicommandu a nevím, co všechno on vzal v úvahu, třeba do elektroniky systému zadal takový poměr, jako se běžně u vrtulníků s padlama vyskytuje.Pak by zvětšování poměru přepákování bylo přímo škodlivé. Třeba je v návodu přímo napsánu že je třeba zkrátit páky serv na polovinu. Nevím, helicommand nemám a proto nemůžu tvrdit že něco funguje obecně pro všechny systémy stejně.
BTW s tím poměrem, já jsem na trochu větších číslech, cca 1.6 pod tuto hodnotu bych nešel, spíš by šlo dát o trošku více. Když je méně už to funguje špatně jak jsi i sám zjistil.
pkotatko píše:to XXX666: a co www.elektromodely.com ? Vasilko to určitě bude mít, nebo objedná.
ale vsak to nevychadza podla toho vzorca by som mal mat vzdialenost gripov od osi 45mm... Vsetci mi tu hovorite ze mikado vie co robi a oni maju vzdialenost 31mm nechapem
W.A.L.K.E.R.A H.I.K.O 400, TREX 600n beastx fbl, WK2801 PRO, KingMax T810
walkera zakupená www.metaheli.eu
VEĽA LUDI NADAVA NA WALKERU A SAMI LIETAJU NA UPLNEJ CHUJOVINE TYPU HK 450, HK 500 A HK 600 W.A.L.K.E.R.A JE SUPER ZNAČKA!
VEĽA LUDI NADAVA NA WALKERU A SAMI LIETAJU NA UPLNEJ CHUJOVINE TYPU HK 450, HK 500 A HK 600 W.A.L.K.E.R.A JE SUPER ZNAČKA!
objednal som toto moze byt na trexa 600?
http://shop.radiocontrol-sports.com/ind ... uctId=2288
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Hlavu z toho odkazu neznám. Nemůžu sloužit.
Co se poměru přepákování týče, v zásadě jde o to, aby nebyla dráha serva zbytečně zkrácena. Takže třeba ( když to nejde jinak ) posunout táhlo na páce serva blíže ke středu.
To Troll: Souhlas, ani já jsem neviděl Helicommand pro bezpádlovku v reálu. Ale na druhou stranu, proč by to mělo fungovat jinak? Viděl jsem jen Helicommand s pádly. Tam se nic takového samozřejmě neřeší.
Co se poměru přepákování týče, v zásadě jde o to, aby nebyla dráha serva zbytečně zkrácena. Takže třeba ( když to nejde jinak ) posunout táhlo na páce serva blíže ke středu.
To Troll: Souhlas, ani já jsem neviděl Helicommand pro bezpádlovku v reálu. Ale na druhou stranu, proč by to mělo fungovat jinak? Viděl jsem jen Helicommand s pádly. Tam se nic takového samozřejmě neřeší.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
parada pytal som sa na helifreak fore na tutu hlavu
pisali mi ze je super a jeden mi zaslal foto ako ju ma trex 600 a bezi super.. objednane uz len cakam.....
pisali mi ze je super a jeden mi zaslal foto ako ju ma trex 600 a bezi super.. objednane uz len cakam.....