Letový projev Shark (Va-models)

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
powder
Kontaktovat uživatele:

Letový projev Shark (Va-models)

#1 Příspěvek od powder »

Zdravím, toto je dotaz hlavně na Zeldu, ale třeba i další máte své zkušenosti.
Už dříve jsem pokukoval po dvouplošnících od VA-Models a teď, když vyšla řada Evolution 2, tak není co řešit 8)

Konkrétně by mě zajímal rozdíl v letovém projevu Shark 800 a Shark 1000. Případně rozdíly oproti řadě Ultimate...
Jde mi výhradně o létání venku, tedy bezvětří = utopie :P
Jeden dotaz s tímto souvisí - jak přepravovat? Rozměr 1x1m bez možnosti oddělení křídla asi těžko nacpu bez poškození do svého Bobíka (Peugeot 205) :oops:
letec203

#2 Příspěvek od letec203 »

shark 800 je dalko vice pro akrobatiku je mensi a sviznejsi nez shark 1000-to je spise letadlo jen tak na rychlejsi poletovani ale hezka jsou obe letadla (skoda ze nemam ani jedno :cry: )
Va-models
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Va-models »

Obrázek
Dovolte abych reágoval.Řada 800 byla vyvíjena kvůli ekonomičnosti akku a snadnosti přepravy. Co se týká letového projevu, SHARK 1000 díky své pohonné jednotce se statickým tahem 1Kg a váze 640g je velice dynamický pro všechny typy lítání, jeho projev je vyvážený a snadno ovladatelný. SHARK 800 je v dnešní době vybaven motorem VA P-150 (dříve VA P-80), což se odráží i na dynamice, srovnatelné s řadou 1000. Obě řady, jak 800 tak 1000, zvládají všechny myslitelné akrobatické prvky. V dnešní době ekonomická bariéra odpadla vzhledem k stále klesajícím cenám akumulátorů, tedy jedná se dnes již pouze o přepravu. => polemizace "letec203" je rozporuplná, jelikož oba typy modelů zalétnou uplně stejnou akrobacii, bez ohledů na velikost. Ještě na závěr, řada 1000 by měla při sklopených sedadlech bez problému vejít i do Peugeot 205.
Modely Ultimate zalétnou taksamě veškerou akrobacii.
Obrázek
zelda

#4 Příspěvek od zelda »

letovy projev sharka 800 je skvely, mam to letadlo rad a litam s nim pokud to pocasi dovoli kazdy den..strasne mne to s nim bavi..co ja upackuju, to zaleti, do vyvrtky sem ho jeste nedostal, proste pohodovy ero..umi litat jak pomalu, tak i celkem rychle..ale nejhezci jsou prulety v nozaku nebo harrieru pul metru nad zemi, to je fakt lahoda..jestli chcete, tak napiste mail a muzu vam poslat nejake moje letove fotky..jinak par letovek je na http://blog.lide.cz/zelda.bycek/ . Sharka 1000 posuzovat nemuzu, protoze sem s nim jeste neletel, snad v lete..ale co sem ho videl litat tak lita pekne, akrobacku zvlada peknou..a v letu vypada impozantne..koneckoncu je to dvouploch s celkem velkym rozpetim(na EPPpaka-musite uznat ze ,,normalnejsi" jsou rozpeti kolem 800mm) a ve vzduchu vypada fakt dobre..uz se tesim az ten muj taky bude litat..jinak k mojemu sharku nemam zadne vyhrady, je to moje nejoblibenejsi letadlo a mam ho strasne rad..
zip

Re: Letový projev Shark (Va-models)

#5 Příspěvek od zip »

Vynikající model. Našel jsem ho po 6 letech na půdě jako neotevřenou stavebnici (tehdy jsem zrovna s modelařením končil). Za půl dne jsem ho postavil a večer zalétnul ( http://www.youtube.com/watch?v=td9_46_Pn8g ) - po takové době bez létání jsem čekal velkou ránu, ale přežil to - létá perfektně. Kam se nasměruje, tam letí, neuvěřitelně poslušné éro. Vhodné pro začátečníky i pro mazáky. Dokonce i v silném větru se s ním dá létat - proti větru sice letí jen na plný plyn, ale stále je poslušné a bez záludností. Vřele doporučuji všem.
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“