Turnigy Rogue (Pazgřivec) - něco na způsob videotestu

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
kumi4

#31 Příspěvek od kumi4 »

RiMr píše:Odzávlačkoval jsem hřídel, opatrně stáhnul vymezovací podložku, je to taková miniaturní pidipodložka a takovým kladívkem z tvrdého dřeva (prostě nemlať po tom kladivem, není to třeba) jsem hřídel proklepal na druhou stranu, šlo to "tak akorát", novou plošku jsem nevybrušoval (mimochodem jsem zjistil, že v motoru nebyl vůbec jistící šroubek - motor byl už ve dvou letadlech) a stávající plošku jsem nechal jak je, hřídele trčí kus a myslím že to v unašeči bude OK.

Díky za radu jak na tu hřídelku...vezmu na ní asi paličku na maso a naklepu ji jak vepřovou panenku:) A co tvoje prepazka a predek, uz hotovo?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od RiMr »

jojo, včera jsem dodělal konzolky, sice je dělení trup-mot. kryt znát, ale to mi až tak nevadí... :D
Pochopitelně se zrovna ve dnech kdy mám nové éro musí v práci všichni bláznit, takže modelařím tak od 23 - 03h... A některé přístroje (vysokotáčková ruční frézka... třeba) moji sousedi v jednu ráno fakt nemusí :-)
Dneska zabuduju serva do trupu, dávám tam 9g HXT900 stejně jako do křídla, snad to vydrží..., lanovody, natáhnout prodlužky z křídel (určitě mám o 1 cm kratší... :-)) a de se! Design až po prvním úspěšném letu...
U křidélek jsem řešil dilema, jestli nechat elapororové panty, nebo dát klasické pantíky. U jednoho jsem dal tři pantíky, protože odpor křidélka byl fakt velký i po rozhýbání, pak mě napadlo u druhého křidélka udělat vždycky cca 3cm "fuku" po 3cm Elaporu a zdá se že by to mohlo fungovat. Uvidíme... Ještě musím převrtat dodávaný unašeč, protože má malou "ďourku" a Graupner sklopka co ji mám, je zase moc velká na tenhle motor... Ale to jsou už detaily...
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Ladul »

Dle mejch zkusenti vysokootackovou frezku nemusi okoli v kteroukoliv deni dobu :D

RIMr: tak s tema servama na sop a vop preju hodne stesti, dle zkusenosti jednoho kolegy sou docela slaba i na kridleka takze pocitam ze tady dost rychle odejdou
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od RiMr »

Právě že jich mám ještě dost v šuplíku a to nevímkolikagramové větší nemám ani jedno :)
Doufám, že kvůli úspoře pár kaček nebudu řešit jak přistát bez výškovky :)
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Ladul »

No ja bych to tak docela i videl. do trupu sme vcera davali 18g GWSka, oni tam ty durky presne na ne nebudou jen tak pro nic za nic :twisted:
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
kumi4

#36 Příspěvek od kumi4 »

Jo to znam...vzdycky to tak je, ze kdyz se na neco tesim, mam to naplanovany a vsechno pripraveny tak...v tu chvili mi do toho neco nebo nekdo prijde. Driv to byla milovana maminka, kdyz zrovna Vinnetou resil lecku tak...ja musel s kosem nebo do sklepa pro brambory, no a ted kdyz chci o vikendu delat na letadlu tak...musim jet do obchodu s drahou polovickou resit nutne barvu koberce, umisteni lampicky a neuveritelne slevy na damske obleceni:) Ale zpatky k modelum. Jsem zvedavy jak jsi vyresil ten predek. Taky mi nebude vubec vadit, ze bude videt, ze je to delene, hlavne, ze tam bude ta moznost menit motor.
Taky jsem se kochal, aspon na internetu a na obrazkach tim co mi vsechno jde z Asie a...jak to bude muj prvni stridavy motor a regulator tak...vidim tri kabely u motoru a tri kabely u regulatoru A,B,C, stejne barvy. Chci se zeptat jestli je tam nejaky navod kam ktery kabel patri, protoze jak se znam tak...jsem schopny vseho. Prosim, porad.
Dekuju.
pajiczek
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od pajiczek »

jestli me pamet neklame tak je to A-cerny, B-cerveny, a C-zluty. Vcera jsme to letovali tak to snad rikam spravne. A pokud jsou i motorovy kabely stejny barvy tak ti ai nezbyde nez zkouset
40/57 ále většinou už na 2,4
[url=http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=972]Mé modely[/url]
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Stř. reg na motor.

#38 Příspěvek od RiMr »

Tři dráty z regu na jakékoliv tři dráty z motoru, v případě opačného smyslu otáčení přehodíš jakékoliv dva dráty :)
kumi4

#39 Příspěvek od kumi4 »

Diky Vam obema. Tak to snad zvladnu i ja:)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

NĚCO ZE STAVBY...

#40 Příspěvek od RiMr »

Nestíhám, furt práce, práce.... :D
Tak tady jsou aspoň nějaké fotky i s komentářem, jak daleko jsem se zatím dostal, takže, od téhle fotky doprava...:
http://picasaweb.google.com/lh/photo/wmIrDnJ3qxO5GEMEpDP5RQ?feat=directlink

Čau!
R.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od JirkaA »

Ty "VeryWell" akrylatove laky jsou bezva, ale na elapor doporučuju podstříknout základovkou na plasty Dupli-color Plastic-primer, jinak to na tom houby drží a odřeš to i nešetrnějším uchopením letadla. Se základovkou je to super, rychle to schne a nestéká.
OK2WY
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od RiMr »

Dík, vyzkouším!
kumi4

#43 Příspěvek od kumi4 »

Pro: RiMr
...Diky za fotky. Jen se divam a ucim:)...vyresil jsi to a provedl bezvadne. Tesim se na svoje letadlo a doufam, ze neco takoveho taky zvladnu.
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Ladul »

No mas to poresene pekne jen co je pravda, ale popremejslel bych o tech servech este. Schvalne sem se podival na doporuceni od Multiplexu a ti taky rikaj HS-81. s temahle bych mel docel strach zkouset neco "ostrejsiho"
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od RiMr »

Ladul píše:No mas to poresene pekne jen co je pravda, ale popremejslel bych o tech servech este. Schvalne sem se podival na doporuceni od Multiplexu a ti taky rikaj HS-81. s temahle bych mel docel strach zkouset neco "ostrejsiho"

Dík? :)
Hele ty serva myslíš na křidélka, nebo na výšk./směrovku?
Na výškovku půjde "lepší", tedy nějaké 18g GWSko, na směrovku 18g Turnigy, na těch křidélkách plánuju nechat ty HXT900... Používám je už dlouho (sem jdou nové) a zatím mi ani jedno neodešlo, pokud nepočítám výplň Purexem :) a v tom bylo servo nevinně... A pokud odejde servo na směrovce nebo křidélku, tak by se to mělo dát "ošéfovat" - bezpečně přistát. Akorát výškovka je průšvih :-)
Zatím to bude sloužit hlavně na výuku dcer a časem, kdyby ty HXTčka šly do kytek, tak holt budu muset připlatit :)
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“