Létání u Skuhrova "Na Vlně"

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
schroub
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od schroub »

to je zajimavý navrh, fungovat by to mohlo
Easy Star, Saturn S+V, Lavockin La-5
http://schroub.sweb.cz/foto.htm
powder
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od powder »

otass píše:Tu lyži na cessnu sem myslel zhruba nějak takto. Je to jen hrubej náčrt lyže

Hezký... Chápu, potřebujeme odlehčit špičce lyže; ale jak funkčně zajistit uchycení u té paty lyže, když podle obrázku je to pohyblivé a tak by hmotností letadla se to "sklopilo", ne?...

EDIT: Jsem maňas, už to vidím. Jak je osa kola pevně uchycená, tak nedovolí to "sklopení" a bude to pružit na ramenu páky...
powder
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od powder »

petr-powder píše:P-51 Mustang

motor AXi 2814/12
regulátor Jeti Advance 40A
4x servo HS-81 (2ks k, 1ks v, 1ks směrovka)
Létáno na LiFe 4S A123 2300mAh

Petře, uměl bys prosím zjistit na jakou vrtuli to létalo (mě pořád pro ten motor vychází hrozné proudy) nebo případně jaká je hmotnost "draku" modelu? Lépe by se odhadovala vhodná výbava pro ostatní kolegy...
Pokud je totiž letovka opravdu kolem 1,5kg, bude třeba nějakých 350W+ příkonu. :roll:
MichalF

#19 Příspěvek od MichalF »

A ja se furt zaobiram myslenkou, jestli do toho jit, precijen sem RC newbie a mel bych postupovat pomalicku, precijen ste videli meho Wildu, kolikrat uz byl na srajdy.
DX6i - Easy Glider - Vespid - FW190 - Su29
powder
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od powder »

MichalF píše:A ja se furt zaobiram myslenkou, jestli do toho jit, precijen sem RC newbie a mel bych postupovat pomalicku, precijen ste videli meho Wildu, kolikrat uz byl na srajdy.

Wildu kočíruješ už zkušeně a bylo by škoda, kdyby Tvůj talent nebyl využit na 110% a začal jsi stagnovat :wink:
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od petr-powder »

powder píše:Petře, uměl bys prosím zjistit na jakou vrtuli to létalo (mě pořád pro ten motor vychází hrozné proudy) nebo případně jaká je hmotnost "draku" modelu? Lépe by se odhadovala vhodná výbava pro ostatní kolegy...
Pokud je totiž letovka opravdu kolem 1,5kg, bude třeba nějakých 350W+ příkonu. :roll:

prosim te mustang je vyladenej ted je tam vrtule APC E 9/6 jako dalsi dobra alternativa je 10/5
powder
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od powder »

petr-powder píše:
powder píše:Petře, uměl bys prosím zjistit na jakou vrtuli to létalo (mě pořád pro ten motor vychází hrozné proudy) nebo případně jaká je hmotnost "draku" modelu? Lépe by se odhadovala vhodná výbava pro ostatní kolegy...

prosim te mustang je vyladenej ted je tam vrtule APC E 9/6 jako dalsi dobra alternativa je 10/5

Právě na vrtuli 9x6 mi to tak nějak vycházelo, ale při odpovídajícím napětí zatíženýho 4 článku A123 mi vychází proud hodně nad pracovní hranicí (30A, udávaný strom má 35A/60s) axíka 2814/12... viz -
Obrázek
... Ale já se s tím nějak poperu :wink:

Proto mě zajímala hmotnost draku, aby se to "vyladilo" pro ostatní kolegy :)
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od petr-powder »

no, s tou hmotností je to tak, že éro je samozřejmě dost lehké .. je do 1kg, ale jsou i vyjímky, jako je můj JAK, který plně osazený váží o půl kg více :wink:
schroub
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od schroub »

U te vahy asi bude zalezet na baterkach, jake budou pouzity. NiCd jsou tezsi nez Lipol ci Lion. :?:
Takze jestli to chapu tak cisty drak ma 900-950g + vybaveni el. :roll: :?:
Easy Star, Saturn S+V, Lavockin La-5
http://schroub.sweb.cz/foto.htm
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od petr-powder »

nene, osazený éro má cca 900 - 1000g .. já mám exota s těžkým motorem, podvozkem a vším možným. Mám výkonný motor, zak jsem mu naložil :-)
:lol:
powder
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od powder »

petr-powder píše:nene, osazený éro má cca 900 - 1000g .. já mám exota s těžkým motorem, podvozkem a vším možným. Mám výkonný motor, zak jsem mu naložil :-)

Tak to je pak úplně jiná liga :)
Když se bude šetřit, tak nám stačí optimalizovat pohon pro hmotnost do 1250g tahu a vopt do 75km/h...
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od petr-powder »

powder píše:
petr-powder píše:nene, osazený éro má cca 900 - 1000g .. já mám exota s těžkým motorem, podvozkem a vším možným. Mám výkonný motor, zak jsem mu naložil :-)

Tak to je pak úplně jiná liga :)
Když se bude šetřit, tak nám stačí optimalizovat pohon pro hmotnost do 1250g tahu a vopt do 75km/h...

... a nebo tak .... :wink: :lol:
otass

#28 Příspěvek od otass »

Jenom 75 km/h ? Já chci pořádnou pilu. Ať to de aspoň metr pod zem :D :D
Jinak na Gliderovi vrtule úspěšně nasazena ( dal sem tam 10x8) a Wilda dostal novej motůrek - Mig 480 Race. ( skusim mu dát ještě vrtulku 6x5,5). Takže v sobotu se bude zalítávat.
Jo je normální že s lipolkou 2S mi přijímač AR 500 normálně svítí a NiMh 7 čl. mi bliká? Na reglu mam jumper přehozenej a vše se normálně hejbe, jen to prostě bliká. ( Třeba to dělá už od začátku, ale já si toho všim včera )
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
MichalF

#29 Příspěvek od MichalF »

Tak sem byl s Pavlem z prace litat :) ... dopadlo to .... spatne :oops: Za 1. sem idiot, nevzal sem si bryle a v tom nizkym slunci sem picu videt, takze ani nevim jak sem to rozstrelil, nebo v jaky poloze apod. A za 2) ... tam kde parkujem skoro nefoukalo, ale o 50 metru niz foukalo jako krava ... coz sem zjistil az kdyz sem sel pro trosky. No kridla prezila bez uhony, narazem se urvalo loze motoooru, motor a trosku sem rozmasakroval predek.
Takze myslim, ze je cas koupit novej trup.
DX6i - Easy Glider - Vespid - FW190 - Su29
AR1
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od AR1 »

otass píše:Jenom 75 km/h ? Já chci pořádnou pilu. Ať to de aspoň metr pod zem :D :D
Jinak na Gliderovi vrtule úspěšně nasazena ( dal sem tam 10x8) a Wilda dostal novej motůrek - Mig 480 Race. ( skusim mu dát ještě vrtulku 6x5,5). Takže v sobotu se bude zalítávat.
Jo je normální že s lipolkou 2S mi přijímač AR 500 normálně svítí a NiMh 7 čl. mi bliká? Na reglu mam jumper přehozenej a vše se normálně hejbe, jen to prostě bliká. ( Třeba to dělá už od začátku, ale já si toho všim včera )

Měl jsi mezi výměnou baterií vždy vypnutej vysílač?
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“