JETI DUPLEX - PROBLEM !
- Pjontr
- Kontaktovat uživatele:
Sice to není k tématu, ale taky se chystám namontovat modul TU do MX16s. Mohu se te zeptat, jestli jsi ponechal FM modul funkcní (prepinac) ? Co ti ukazuje displey při zapnutí vysílačky s odpojeným FM modulem? Najede vyber kanalu, nebo je to okno preskoceno a na displey je C-- ? Dík
----------------------------------------------------------------
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=86
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=86
Pjontr píše:Sice to není k tématu, ale taky se chystám namontovat modul TU do MX16s. Mohu se te zeptat, jestli jsi ponechal FM modul funkcní (prepinac) ? Co ti ukazuje displey při zapnutí vysílačky s odpojeným FM modulem? Najede vyber kanalu, nebo je to okno preskoceno a na displey je C-- ? Dík
Cau,
Ja som modul 35kovy dal do prec z vysielacky ,vobec tam nie je,a ked zapnes vysielacku software ostava rovnaky na zaciatku sa opyta na kanal to len potrvrids ak chces ist teda do menu a tym padom je to vsetko.mas tam PPM modulaciu kanal a normalne listujes v menu nic ine sa nemeni.software ostava uplne taky ako na 35.
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
Na jednej strane som rád že to bola len anténa, na druhej strane je vidno že práve tie antény sú rizikovým bodom, aj u iných systémov - zachytil som to isté u Spektrum a zdá sa mi že aj u Futaby. Máš sťastie že si nestihol odštartovať.
Tie anténky sa dajú otáčať, ale mám pocit že práve keď je dobre zatiahnutá, ten samec drží v konektore a keď sa koniec antény otáča, neotočí sa s ňou a utrhne sa..? No neviem, je to možno jedno a možno by do štatistiky potešilo keby si tú rozpitvanú anténku nafotil.
Nepoužívaj anténky s vyšším ziskom, správne píšeš že potrebuješ 2db. Nejde len legálnosť, antény s vyšším ziskom nemajú ako zvýšiť vysielací výkon, len ho vyžarujú v užšom kruhu kolmo na os antény, čím vyšší zisk, tým užší kruh v ktorom fungujú. Rovnako sa to prejaví aj pri príjme, samozrejme.
Videl som na rcg fotky ako Julez namontoval anténu 2,4GHz dovnútra do vysielača, pod horný dekel. Asi to je celkom dobrý nápad.
http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=2195477
Tie anténky sa dajú otáčať, ale mám pocit že práve keď je dobre zatiahnutá, ten samec drží v konektore a keď sa koniec antény otáča, neotočí sa s ňou a utrhne sa..? No neviem, je to možno jedno a možno by do štatistiky potešilo keby si tú rozpitvanú anténku nafotil.
Nepoužívaj anténky s vyšším ziskom, správne píšeš že potrebuješ 2db. Nejde len legálnosť, antény s vyšším ziskom nemajú ako zvýšiť vysielací výkon, len ho vyžarujú v užšom kruhu kolmo na os antény, čím vyšší zisk, tým užší kruh v ktorom fungujú. Rovnako sa to prejaví aj pri príjme, samozrejme.
Videl som na rcg fotky ako Julez namontoval anténu 2,4GHz dovnútra do vysielača, pod horný dekel. Asi to je celkom dobrý nápad.
http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=2195477
Urobim to uz tak, ze si ju natocim na bok vysielacky a nebudem s nou hybat.dost sa mi aj pri preprave pretacala a tak je mozne ze niekde to buchlo a posral sa ten zavit.Antenku odfotim vecer, musim splasit novu.Uz od zaciatku som nemal dobry pocit z toho klbu anteny... DNes bezim kupit aj kufrik na vysielacku a budem na to davat naozaj bacha.
vecer sa ozvem ci som to rozbehal ale predpokladam ze je to naozaj ta antena ,kedze prilozim kusok drotu a prestane to pizukat a signal to bezproblemu chyti.
Vecer sa ozvem, ale aj tak moc diky za pomoc vsetkym.
vecer sa ozvem ci som to rozbehal ale predpokladam ze je to naozaj ta antena ,kedze prilozim kusok drotu a prestane to pizukat a signal to bezproblemu chyti.
Vecer sa ozvem, ale aj tak moc diky za pomoc vsetkym.
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
Zdravim ,
Antena vymenena bohuzial problem neprestal,stale to robi .uz to vidim jedine na prijmac, podla man sa otrhli z plosaku konce anten.je to mozne? nie su tam ale srobiky tak by som to musel nasilne otvorit.Myslis ze to moze byt tym? pretoze vazne neviem.Ale je to zaujimave.Az priliz...
Antena vymenena bohuzial problem neprestal,stale to robi .uz to vidim jedine na prijmac, podla man sa otrhli z plosaku konce anten.je to mozne? nie su tam ale srobiky tak by som to musel nasilne otvorit.Myslis ze to moze byt tym? pretoze vazne neviem.Ale je to zaujimave.Az priliz...
mnov píše:Tak to tedy nějak nechápu Tvůj problém. Kam jsi přikládal ten drát s kterým to chodilo? Vyměnil jsi jen anténu a koax s konektorem zůstal původní? Ten přijímač má dvě antény a utržení obou bude asi velmi málo pravděpodobné. Na Jeti boxu je možno sledovat, kterou anténu přijímač používá.
Antenu som vymenil tak,ze ako je pigtail namontoval som tam novu,pretoze ked som prilozil k tomu koncu kus drotu prestalo to pizukat a signal to chytilo.teraz to prestalo taktiez ale preisel som cca o 10m dalej a pipa to znova... Drat co ide z prijmaca do konektora na antenu som nemenil.menil som len antenu.Mozno skusit este vymenit cely ten kablik .
Jo už mi je to jasný. Tak pak asi opravdu může být problém třeba v tom konektoru. Pokud tam přikládáš drát, tlačíš na něj a on má kontakt a chodí to. Těžko takhle na dálku něco poradit. Konektor by se dal vyloučit jednoduše. Stačí ho ucvaknot a konec toho koaxu oholit od stínění v délce cca 3 ccm. Bude to pak fungovat jako anténa. Výměna kabliku a konektoru je pak už bohužel tímto zásahem nutná.
mnov píše:Jo už mi je to jasný. Tak pak asi opravdu může být problém třeba v tom konektoru. Pokud tam přikládáš drát, tlačíš na něj a on má kontakt a chodí to. Těžko takhle na dálku něco poradit. Konektor by se dal vyloučit jednoduše. Stačí ho ucvaknot a konec toho koaxu oholit od stínění v délce cca 3 ccm. Bude to pak fungovat jako anténa. Výměna kabliku a konektoru je pak už bohužel tímto zásahem nutná.
Ja uz sa v tom vrtat nebudem,posle mto do jeti nech sa na to pozru a potom dam vediet co s tym spravili.sam som zvedavy.