FUTABA 10C nebo 12FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
crazy nemo

FUTABA 10C nebo 12FG

#1 Příspěvek od crazy nemo »

prosím o zkušenosti, jak velký je užitný rozdíl mezi 10C a 12FG, například v softwaru nebo mechanickém provedení, případně nemáte někdo návod na 12FG(i v AJ) na webu výrobce jsem ho nenašel
díky
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: FUTABA 10C nebo 12FG

#2 Příspěvek od LV »

crazy nemo píše:prosím o zkušenosti, jak velký je užitný rozdíl mezi 10C a 12FG, například v softwaru nebo mechanickém provedení, případně nemáte někdo návod na 12FG(i v AJ) na webu výrobce jsem ho nenašel
díky

Je to rozdiel ako medzi škodovkou a lamborgini. Hlavne softvérovo.
Ja mám T10 a mne úplne stačí.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
miro1

#3 Příspěvek od miro1 »

zdzd

#4 Příspěvek od zdzd »

crazy nemo

#5 Příspěvek od crazy nemo »

díky moc za manualy

v čem je ten rozdíl tak velký? Jak jsem ty manualý zachytil tak asi v programování letových režimů že? pokud ano tak asi půjdu do 12, chci s tím létat větroně takže ty jsou pro mne podstatné
LV
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od LV »

crazy nemo píše:díky moc za manualy

v čem je ten rozdíl tak velký? Jak jsem ty manualý zachytil tak asi v programování letových režimů že? pokud ano tak asi půjdu do 12, chci s tím létat větroně takže ty jsou pro mne podstatné

U T12 máš prakticky nevyužiteľné množstvo letových režimov. Úplnú voľnosť v mixovaní čohokoľvek s čímkoľvek. Na milión-servovom krídle vetroňa určite oceníš.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
zdzd

#7 Příspěvek od zdzd »

Navíc si v každém režimu u každého serva můžeš nastavit jeho směr, rychlost tam, rachlost zpět, průběh i podle obecné křivky, u mixů jejich zpoždění trvání a tak dále.

Pokud tě nestresují prachy, jdi do T-12FG/FX-30 máš vystaráno a nic tě nezaskočí. V současnosti existuje na Zeměkouli jediné lepší rádio MZ-14/FX-40. Tam je navíc barevný dotykový displej a podpora MP3. Z hlediska "letových" funkcí jsou na tom stejně.
crazy nemo

#8 Příspěvek od crazy nemo »

tak teda jako zpožděného ježiška obědnávám 12FG,
a jen tak mimochodem jakej rozdíl je mezi 12FG a 12Z protože cenovej je dost velkej 8O
ale stejně já už jsem rozhodnutý pro FG ale jen tak ze zvědavosti
kmarty

#9 Příspěvek od kmarty »

Tam je navíc ... podpora MP3.
Paneboze, kam ten svet speje.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
zdzd

#10 Příspěvek od zdzd »

Ona to až taková blbost není - když máš trénovat na hudbu, nebo nějakou sestavu, tak to věci hodně zjednodušší. Navíc jde k jednotlivým spínačům namluvit hlášení a to taky není k zahození, když ti rádio poví co jsi zapnul. Takový větroňář, sledující už jen odlesky od modelu kilák daleko, hlasové potvrzení aktivovaného režimu určitě přivítá.

Špičkové rádio za tebe nic neodlétá, ale spoustu věcí zpříjemní. Prostě nějaký ten komfort musí dát, jinak by ho nikdo za ty prachy nebral, ne?
kmarty

#11 Příspěvek od kmarty »

Aha, tak to pak jo.
Ja uz se lek ze to je podobna manie jako vsude mozne jinde kdy podporu MP3 ma snad i lednicka.
Na vetronare jsem uplne zapomnel - ti asi uvitaji i tu hudbu.

Kdyz uz jsme u tehle ficur, tak mne tak napadlo - co takovy vibracni alarm nebo nejaky jiny upozornovatko?
To myslim vazne, protoze kdyz "litam" v telocvicne, tak je to pipani casovace prehluseny jekotem vrtase (takze si tak jako tak davam casovac na mobilu jako za dob RTF soupravy). I kdyz v mym pripade je to stejne na tema DoSiS - vyse jmenovane soupravy u mne vazne nehrozi (a nejspis ani nikdy hrozit nebudou).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od RiMr »

zdzd píše:Navíc si v každém režimu u každého serva můžeš nastavit jeho směr, rychlost tam, rachlost zpět, průběh i podle obecné křivky, u mixů jejich zpoždění trvání a tak dále.

Pokud tě nestresují prachy, jdi do T-12FG/FX-30 máš vystaráno a nic tě nezaskočí. V současnosti existuje na Zeměkouli jediné lepší rádio MZ-14/FX-40. Tam je navíc barevný dotykový displej a podpora MP3. Z hlediska "letových" funkcí jsou na tom stejně.

Jak úspěšně se prosím podle vašeho názoru mezi tyto dvě rádia (T12FG - MZ14) vklínilo T-12Z?
Začal jsem při výběru u T-10, po ukázce programování na T-12FG jsem se rozhodnul pro T-12FG, ale jen pro jistotu chci vzít v potaz i T12Z, i když ta cena je pro mě už hodně vysoko, zajímal by mě ten přínos oproti T-12FG.
Chci pokročilejší rádio nejen pro větroně, ale i pro "obyčejné" motorové éra. Např. teď dělám Storcha a tam bych chtěl namixovat to, kdy při vyklopení vztl. klapek pod 20st. s nimi začnou jít dolů i křidélka, které jsou ale vždy "nad" vztl. klapkami a které při "pomáhání" vztlakům chodí jako křidélka podle jiné "křivky" než když chodí samostatně při výchylce vztl. klapek do 20st. Jistě že to není nezbytné, takováhle "mixáž", ale mě takové hraní si baví, proto modelařím :-)
Stejně, mimochodem, když si jeden vezme že to měli hoši vykoumáno "jednoduše" mechanicky, přes páky a vačky a ještě přes rychlospojku na odklápěcím křídle... Frajeři.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od RiMr »

Luxusní odpověď.
Děkuju!

Jak to tak zatím zkoumám, tak mi taky přijde, že ten cenový rozdíl (pro mě) neodpovídá rozdílu funkcí. I FG pro mě bude sci-fi... :)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od AR1 »

Ríšo, jestli chceš, můžu ti nechat T12FG "ošahat". Podle toho co jsi vymáčknul z té vysílajdy z HC tak u této ten Štorch bude lítat komplet sám :D
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“