Depron v ČR
Depron v ČR
Vážení kolegové modeláři, rádi bychom se s vámi podělili o zkušenost se sháněním depronu. Skoro to vypadá, že koupit depron v ČR je nemožné. Skutečný depron je extrudovaný polystyren s hustotou o dost větši, než mají všechny Climapory, Extrupory..., což mnohdy nejsou ani materály chemickým složením s depronem identické. Hustota těchto materiálů je o dost nižší a tudíž i jejich pevnost se s depronem nedá srovnat. V současné době začínáme jako firma s výrobou a prodejem modelů do haly a proto jsme byli nuceni koupit depron v Německu, kam ja dodáván z Holandska(www.depron.nl). Drzost některých českých obchodníků sahá tak daleko, že pod názvem depron prodávají úplně jiný materiál, který je prakticky nepoužitelný. Pokud někdo z vás shání depron, klidně se na nás obraťte, ať nemusíte objevovat slepé uličky.
S pozdravem
Lukáš a Miloš Nesnídalovi
S pozdravem
Lukáš a Miloš Nesnídalovi
izoflor
já koupil toto: http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/200548/uzivatel/
a jsem spokojen cena poloviční , myslím na halové polétání super zkoušel jsem 6mm venku potaženou izolepou a taky dobrý .
a jsem spokojen cena poloviční , myslím na halové polétání super zkoušel jsem 6mm venku potaženou izolepou a taky dobrý .
- BARTOSS.cz
Veloxer píše:Zdravím, tak ta jedna deska má hmotnost 62g.
Díky za zvážení. Trochu jsem to porovnal:
Depron 3mm - 50dm2 - 62g................. 1,24g/dm2
Thermoplan 4mm - 48dm2 - 56g...........1,16g/dm2
Climapor 3mm - 100dm2 - 105g............1,05g/dm2
Na halový model spotřebuji cca 50dm2. Při rozdílu 0,19g/dm2(Climapor-Depron) vyjdou holé výřezy téměř o 10g těžší. To je na model o letové hmotnosti 120 až 130g celkem dost.Pokud to není halový model kde jde o každý gram, pak vyšší odolnost (zde deklarovaná) asi vyváží trochu vyšší hmotnost a cenu.
Prosím, aby tento můj příspěvek nebyl brán jako rýpání nebo poukazování na nedostatky. Porovnal jsem pouze pár čísel. Každý si jistě vybere to, co mu nejvíc vyhovuje.
Miloš.