peter hanuliak píše:2 walhalla
tak co, po basicovi si oddychneme so z50tkou?
2 peter....
kdepak.. pak musim dodelat bronca a nakonec tu mam jeste AirTractor od estarmodelu
ale pak treba ano.. anebo mozna nekdy mezi? uvidime
zinke píše:Náhled na stavbu a první dojmy http://rczinke1.wbs.cz/Z50L.html
jkolina píše:Vypadá pěkně(ikdyž mě tu někdo zase napadne) . Panty použij normální, ne ohebné, jen je trošku zadlabej. Ty mezery na SOP a VOP přelep z obou stran průhlednou páskou. Vidět to nebude, účel splní.
Miki píše:jkolina píše:Vypadá pěkně(ikdyž mě tu někdo zase napadne) . Panty použij normální, ne ohebné, jen je trošku zadlabej. Ty mezery na SOP a VOP přelep z obou stran průhlednou páskou. Vidět to nebude, účel splní.
Kolego, mužeš prosim tě trochu popsat, jak a co by jsi udělal tou lepící páskou? Podle mě si Zinke stěžoval na to, že mu po vlepení pantů nevychází přechod náběžky mezi pevnou částí a kormidlem, proto mě zajímá, co by jsi tou páskou vyřešil. Díky za objasnění.
jkolina píše:Milý kolego. Píše, že to má už zalepeno. A ta mezera mezi pohyblivou částí a pevnou částí SOP tam prostě být nemá. Mohou vzniknout při letu problémy s obtékáním. Proto z každé strany nalepí průhlednou lepicí pásku, Mezera zůstane bohužel viditelná, ovšem proudění bude bezproblémové. Prostě SOP na max. výchylky na každou stranu a zalepit.
Tzn, že řeším tu mezeru. A abych tu malou Katanu jen nechválil. Kdybych pohyblivou část SOP na panty nalepil s nejmenší mezerou, musel bych ji brousit(horní část). Tak jsem zachoval estetično , ale vznikla ta mezera. Byl jsem poučen starším modelářem(ne věkem, ale zkušenostmi). Údajně se přelepuje i u modelů F3A.
jkolina píše:Miki píše:jkolina píše:Vypadá pěkně(ikdyž mě tu někdo zase napadne) . Panty použij normální, ne ohebné, jen je trošku zadlabej. Ty mezery na SOP a VOP přelep z obou stran průhlednou páskou. Vidět to nebude, účel splní.
Kolego, mužeš prosim tě trochu popsat, jak a co by jsi udělal tou lepící páskou? Podle mě si Zinke stěžoval na to, že mu po vlepení pantů nevychází přechod náběžky mezi pevnou částí a kormidlem, proto mě zajímá, co by jsi tou páskou vyřešil. Díky za objasnění.
Milý kolego. Píše, že to má už zalepeno. A ta mezera mezi pohyblivou částí a pevnou částí SOP tam prostě být nemá. Mohou vzniknout při letu problémy s obtékáním. Proto z každé strany nalepí průhlednou lepicí pásku, Mezera zůstane bohužel viditelná, ovšem proudění bude bezproblémové. Prostě SOP na max. výchylky na každou stranu a zalepit.
zn, že řeším tu mezeru. A abych tu malou Katanu jen nechválil. Kdybych pohyblivou část SOP na panty nalepil s nejmenší mezerou, musel bych ji brousit(horní část). Tak jsem zachoval estetično , ale vznikla ta mezera. Byl jsem poučen starším modelářem(ne věkem, ale zkušenostmi). Údajně se přelepuje i u modelů F3A.
Doktor píše:>venry
Nevim do jaké míry to ovlivní obtékání, ale dobře to určitě není! Mezera by měla být minimální!