Zlin 50L - HaiKong Model (Kostka model cetrum)

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Walhalla »

peter hanuliak píše:2 walhalla
tak co, po basicovi si oddychneme so z50tkou? :-)

2 peter....

kdepak.. pak musim dodelat bronca a nakonec tu mam jeste AirTractor od estarmodelu :-)

ale pak treba ano.. anebo mozna nekdy mezi? uvidime :-)
zinke
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od zinke »

Tak pro upřesnění model má rozpětí 1613mm a delka 1404mm.
Na stránkách KOSTKY je uvedeno:rozpětí 1498 mm a délka 1256mm.
Docela jsem byl paf, když jsem to přeměřil.
Osadím to ASP 7.5ccm, vrtule 11x6,serva 4x HITEC 311- prozatím a na směrovku JR ES 579. Tohle jsem měl v předchozím modelu.
Do jara je času dost tak se možná něco ještě změní.
Jinak na to ASP bych chtěl vyrobit nový výfuk ,protože bych chtěl motor natočit výfukem dolů a motorový kryt nijak moc zbytečně neřezat ,je to škoda je vyrobený opravdu pěkně. To je tak asi vše.
Zero
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Zero »

není to spíš od reicharda?chlapy od nás maj rozpětí taky cca 1,6m a maj tam 15ccm motory,tak bychto ještě zvážil,ale reicharďácký maj polystyren a balsa křídlo,tohle nevim jak je
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
volmar
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od volmar »

cau tak koukam je to i na spalovak jo ?? hm zacinam o nem uvazovat :-)
kdyztak napis jak se povedla konverze hlavne aby se nerozpadal v lepenych spojich :-) dík
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=312_________________www.rcplanes.estranky.czvolmar
zinke
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od zinke »

Náhled na stavbu a první dojmy http://rczinke1.wbs.cz/Z50L.html
Jiří Kolář-BAN1

#36 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

zinke píše:Náhled na stavbu a první dojmy http://rczinke1.wbs.cz/Z50L.html

Vypadá pěkně(ikdyž mě tu někdo zase napadne) . Panty použij normální, ne ohebné, jen je trošku zadlabej. Ty mezery na SOP a VOP přelep z obou stran průhlednou páskou. Vidět to nebude, účel splní.
Miki
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Miki »

jkolina píše:Vypadá pěkně(ikdyž mě tu někdo zase napadne) . Panty použij normální, ne ohebné, jen je trošku zadlabej. Ty mezery na SOP a VOP přelep z obou stran průhlednou páskou. Vidět to nebude, účel splní.

Kolego, mužeš prosim tě trochu popsat, jak a co by jsi udělal tou lepící páskou? Podle mě si Zinke stěžoval na to, že mu po vlepení pantů nevychází přechod náběžky mezi pevnou částí a kormidlem, proto mě zajímá, co by jsi tou páskou vyřešil. Díky za objasnění. :wink:
http://www.miki-rcletani.wbs.cz/
http://marekrc.rajce.idnes.cz/
JerryK
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od JerryK »

Stejný problém jsem řešil u Heliose. Také jsem měnil papírové panty za klasické a něchtěl jsem mít mezi kormidly mezeru, tak jsem vždy půl kloubko pantu zadlabal do pevné části a druhou půlku do pohyblivé a sedí to krásně bez mezery...
Jiří Kolář-BAN1

#39 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Miki píše:
jkolina píše:Vypadá pěkně(ikdyž mě tu někdo zase napadne) . Panty použij normální, ne ohebné, jen je trošku zadlabej. Ty mezery na SOP a VOP přelep z obou stran průhlednou páskou. Vidět to nebude, účel splní.

Kolego, mužeš prosim tě trochu popsat, jak a co by jsi udělal tou lepící páskou? Podle mě si Zinke stěžoval na to, že mu po vlepení pantů nevychází přechod náběžky mezi pevnou částí a kormidlem, proto mě zajímá, co by jsi tou páskou vyřešil. Díky za objasnění. :wink:

Milý kolego. Píše, že to má už zalepeno. A ta mezera mezi pohyblivou částí a pevnou částí SOP tam prostě být nemá. Mohou vzniknout při letu problémy s obtékáním. Proto z každé strany nalepí průhlednou lepicí pásku, Mezera zůstane bohužel viditelná, ovšem proudění bude bezproblémové. Prostě SOP na max. výchylky na každou stranu a zalepit.

Tzn, že řeším tu mezeru. A abych tu malou Katanu jen nechválil. Kdybych pohyblivou část SOP na panty nalepil s nejmenší mezerou, musel bych ji brousit(horní část). Tak jsem zachoval estetično , ale vznikla ta mezera. Byl jsem poučen starším modelářem(ne věkem, ale zkušenostmi). Údajně se přelepuje i u modelů F3A.
Miki
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Miki »

jkolina píše:Milý kolego. Píše, že to má už zalepeno. A ta mezera mezi pohyblivou částí a pevnou částí SOP tam prostě být nemá. Mohou vzniknout při letu problémy s obtékáním. Proto z každé strany nalepí průhlednou lepicí pásku, Mezera zůstane bohužel viditelná, ovšem proudění bude bezproblémové. Prostě SOP na max. výchylky na každou stranu a zalepit.

Tzn, že řeším tu mezeru. A abych tu malou Katanu jen nechválil. Kdybych pohyblivou část SOP na panty nalepil s nejmenší mezerou, musel bych ji brousit(horní část). Tak jsem zachoval estetično , ale vznikla ta mezera. Byl jsem poučen starším modelářem(ne věkem, ale zkušenostmi). Údajně se přelepuje i u modelů F3A.

Jo tak tohle chápu, to s tebou souhlasím. Myslel jsem, že popisuješ úpravu toho odskoku, co vznikl na té náběžce. Proto jsem si nedokázal představit, jak by to vyřešila ta páska. :wink:
http://www.miki-rcletani.wbs.cz/
http://marekrc.rajce.idnes.cz/
tks
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od tks »

U takhle krásného éra je jediná správná cesta - ty patníky rozdělat, vydlabat a udělat to znova a pořádně. Mimochodem si myslím, že ta averze vůči "papírovým" je zbytečná, ale zase chápu, že se mnohým nelíbí. Ale v tom případě to je potřeba předělat a udělat to kvalitně.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
venry

#42 Příspěvek od venry »

jkolina píše:
Miki píše:

Milý kolego. Píše, že to má už zalepeno. A ta mezera mezi pohyblivou částí a pevnou částí SOP tam prostě být nemá. Mohou vzniknout při letu problémy s obtékáním. Proto z každé strany nalepí průhlednou lepicí pásku, Mezera zůstane bohužel viditelná, ovšem proudění bude bezproblémové. Prostě SOP na max. výchylky na každou stranu a zalepit.

zn, že řeším tu mezeru. A abych tu malou Katanu jen nechválil. Kdybych pohyblivou část SOP na panty nalepil s nejmenší mezerou, musel bych ji brousit(horní část). Tak jsem zachoval estetično , ale vznikla ta mezera. Byl jsem poučen starším modelářem(ne věkem, ale zkušenostmi). Údajně se přelepuje i u modelů F3A.

Kolego
Je třeba objasnit co řešíš,mezera (spára) mezi pohyblivou částí VOP a SOP v důsledku vloženého závěsu (z heldiska aerodynamiky zanedbatelný vliv na obtékání) v maximálních výchylkách se tato škvíra uzavře díky skosení odtokovky a náběžky SOP,VOP.Nebo chybné,nestejný úhel skosení náběžky a odtokovky pohyblivé a pevné části SOP,VOP,kdy při výchylkách vznikne tzv.zub-vystupující část z profilu SOP,VOP.S lepící páskou pokud chceš řešit ty přechody,nevím jak.U skutečných mašin,které maj zapuštěné ovl.plochy se to přelepuje spec.páskou tzv.voštinou u větroňů hlavně.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Doktor »

Klucí co máte proti "lámacím" pantům třeba od MP Jet! S nima neni problém dosáhnout napojení "téměř" bez škvíry! Možná trochu omezí max. výchylku, ale jinak s nima zatim spokojenost. :?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Doktor »

>venry

Nevim do jaké míry to ovlivní obtékání, ale dobře to určitě není! Mezera by měla být minimální!
venry

#45 Příspěvek od venry »

Doktor píše:>venry

Nevim do jaké míry to ovlivní obtékání, ale dobře to určitě není! Mezera by měla být minimální!

Taková akademická
Proč to není dobré :lol: Bavíme se o mezeře cca2mm,nebo si myslíš že při tak nizkých Re dochází k přefukování či dramatickému zvýření v tý spáře? Mnohem větší neplechu dělá právě ten možný zub díky nestejnému úhlu skosení
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“