XFLR5 analýza křídla
- crazy nemo
XFLR5 analýza křídla
Mám problém s XFLR5. Chci provést analýzu křídla, určil jsem jeho půdorys, nastavil profily do průřezů(ag 44-47) nastavil data pro analýzu (rychlost 10m/s, váha 0,5 kg). Po spuštění analýzy proběhnou výpočty ale výsledky se nedostaví, kde dělám chybu
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Musíš u všech profilů nejdřív v módu Direct Foil Analysis spustit Batch Analysis Type 1 pro taková Reynoldsova čísla, v jakých se křídlo bude pohybovat, nebo vhodně širší rozsah. Můj seznam:
Re = 20k, 30k, 40k, 60k, 80k, 120k, 160k, 250k, 400k když chci simulovat házedlo včetně odhozu nebo pořádný výstřel na navijáku (ne že by něco z toho v blízké době hrozilo, neboť nejsou peníze a času je málo), NCrit 9. Pokud nechci takovou přesnost, ale jen rychlý oriuentační propočet, používám 20k, 30k, 40k, 60k, 120k, 250k. Tím pádem mám pokrytou i oblast podkritického proudění pořád dostatečně přesně, ale pořád do grafů vidím a netrvá to moc dlouho. Když máš takto (přes Batch Analysis) vypočítané poláry profilů, můžeš přepnout na Wing Design a už to poběží.
Re = 20k, 30k, 40k, 60k, 80k, 120k, 160k, 250k, 400k když chci simulovat házedlo včetně odhozu nebo pořádný výstřel na navijáku (ne že by něco z toho v blízké době hrozilo, neboť nejsou peníze a času je málo), NCrit 9. Pokud nechci takovou přesnost, ale jen rychlý oriuentační propočet, používám 20k, 30k, 40k, 60k, 120k, 250k. Tím pádem mám pokrytou i oblast podkritického proudění pořád dostatečně přesně, ale pořád do grafů vidím a netrvá to moc dlouho. Když máš takto (přes Batch Analysis) vypočítané poláry profilů, můžeš přepnout na Wing Design a už to poběží.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.