Raptor titan 50,vše okolo tohoto modelu - pro začátečníky
Raptor titan 50,vše okolo tohoto modelu - pro začátečníky
Měl bych prosbu ohledně tohoto modelu,ale i všeobecné otázky.
Po koupi tohoto modelu jsem ho dá se říci sestavil nahrubo dohromady,na hrubo myslim tím že ještě není vše přesne nastaveno.Jen jedna věc mi asi utekla a to jsou Padla,nikde v navodu se nepíše jaká je třeba délka od středu rotoru a nevím v jakém uhlu maji byt nastavena jestli přesne vodorovne nebo pod nejakym uhlem.A jeste jedna maličkost a to jakym prostredkem to zmerim aby byla padla opravdu presne nastavena.Dekuji za kazde info.
Po koupi tohoto modelu jsem ho dá se říci sestavil nahrubo dohromady,na hrubo myslim tím že ještě není vše přesne nastaveno.Jen jedna věc mi asi utekla a to jsou Padla,nikde v navodu se nepíše jaká je třeba délka od středu rotoru a nevím v jakém uhlu maji byt nastavena jestli přesne vodorovne nebo pod nejakym uhlem.A jeste jedna maličkost a to jakym prostredkem to zmerim aby byla padla opravdu presne nastavena.Dekuji za kazde info.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá, nejdřív si dej do profilu bydliště. Pak se ti může ozvat někdo z okolí. Jinak doporučuji kontakt s někým kdo už o heli něco ví. Ty potřebuješ diskutovat několik hodin a nasávat informace. To není na možnosti DF. Pokud chceš, přijeď 20.12. na Krtkování. Tam můžeš pokecat a okoukat. Info na www.heliservis.eu
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Na krtkovani bych prijel ovsem je to dost daleko.Je pravda ze je to na dost dlouho ale hledal jsem a nasel jsem par navodu.A da se rici ze to staci.Je to smutne ale nenasel jsem na inetu nikde nejaky Plzensky heli klub nebo par nadsencu.A mel bych tedy jeste jednu otazecku jaky mod je tak nejak nejpouzivanejsi.Vim ze kazdemu muze vyhovovat neco jineho.Jak treba pravakum nebo levakum,ale jen by me zajimalo jake je nejoptimalnejsi rozlozeni na vysilaci.Protoze bych si rad nejaky vzil a u neho zustal.V jakem modu je to tedy lepsi a proc? 1,2,3,4.Diky.
Já MODE 1. Protože jsem na něj zvyklý z letadel.
Fakt to neřeš. Na některé obraty je vhodnější MODE1 (cyklika rozdělená mezi ruce), na jiné MODE3 (cyklika na jednom kniplu). Obecně není žádný lepší než ten druhý.
Vyber si takový, jaký lítá v okolí někdo znalý - pak ti může pomoci se záletem a seřízením. Jinak se s takovou prosbou nechytáš.
Fakt to neřeš. Na některé obraty je vhodnější MODE1 (cyklika rozdělená mezi ruce), na jiné MODE3 (cyklika na jednom kniplu). Obecně není žádný lepší než ten druhý.
Vyber si takový, jaký lítá v okolí někdo znalý - pak ti může pomoci se záletem a seřízením. Jinak se s takovou prosbou nechytáš.
Dobrá,je normální že mi vyhovuje vpravo plyn/vrtulka a vlevo klonení/klopení.Je to takovy hybrid ale zkousel jsem mod 1 a nic moc porad se mi to plete.To je prave to co se chci zeptat to kloneni a klopení dohromady.Aby mi potom nekdo az to budu mit vzity nerekl stimhle se neda 3d nebo vubec letat.O to mi jde,jinak diky za nazory.Samozrejme jsem zkousel letadla na simulatoru a stema se tak nejak poperu zda se mi to jednodusi,i kdyz v tom modu 1 taky nic moc.
Jo a kdyz jsem zase zpet k debate.Chtel jsem se zeptat na nastaveni motoru.Ja jen tak ze koukam po netu a sposta navodu nebo rad se lisi.Nekde jsem nasel radu ze pri stazenem plynu a trimu na min musi byt karburator zcela zavren,coz se mi nejak nezda,protoze pokud stahnu plyn i trim chcipne.K cemu by bylo teda na vysilaci tlacitko eng.cut.V jinem manualu ktery bych pochopil a zamlouva se mi je,ze navolnobech je v klapce karburatoru urcita mezera pri vsem stazenem na min.Cemuz rozumim ze motor zdechnu prave zminovanym tlacitke.Jestli k tomu ma nekdo svuj nazor sem snim.Diky.
-
petrpetr
- Kontaktovat uživatele:
sheep píše:...Jestli k tomu ma nekdo svuj nazor sem snim.Diky.
Jasně, chcípaní trimem se používá u radií které nemají tlačítko end.cut. Třeba DX7, prostě mám plyn na nule, tak mi to běží na volnoněh a stažením trimu mi to chcípne. Pak je tam funkce thro.recovery kdy trim na jedno zmáčknutí skočí zpět na předem nastavenou hodnotu, tedy na volnoběh. Tato funkce lze použít leda v letovém režimu normál. V jiných režimech je trim plynu vypnut.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7