Program. karta Turnigy - problém

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
Marek71
Kontaktovat uživatele:

Program. karta Turnigy - problém

#1 Příspěvek od Marek71 »

Tak dnes som vytiahol prog. kartu, že si nastavím regulátor. Ale nejako mi nefunguje, alebo možno niečo robím špatne. Držím sa návodu, pripojím BEC konektor ku karte a potom pripojím napájanie k regulátoru. A rozsvietia sa mi len 4 diodky ( voľby 4-7 ), ako je vidieť na obr.:

Obrázek Obrázek

Obrázky sú klikacie. Neviem, či je vadná karta, alebo ja robím niečo zle. Prosím, podeľte sa o skúsenosti. Vďaka.

PS:
Ak by to bola vadná karta, tak by ma čakala tretia reklamácia na HC. Ale nebál by som sa, predchádzajúce dve dopadli nad očakávanie dobre :-) Len by ma to štvalo...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Abu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Abu »

Delas to bez pripojeneho motoru?
To ani nevis jestli po zapnuti baterek spokojene pipne nebo je zlovestne zticha....
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
scarabeus

#3 Příspěvek od scarabeus »

To mi zavani vadnou kartou. Pokud jsi o vikendu v Praze a mas aftomobil, muzes za mnou prijet a zkusili bychom moji kartu...
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Marek71 »

Pripojil som aj motor, ten si po pripojení napájania svoje odpípa, takže to vypadá, že je OK.
scarabeus

#5 Příspěvek od scarabeus »

A co prochazeni dle polozek, chodi to jen po tech 4 nebo se to "ztrait" a pak zase najede na ty 4?
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Marek71 »

Vobec nereaguje na tie navigačné tlačítka, stále trvale svietia tie diody, ako je to vidieť na obrázkoch.
scarabeus

#7 Příspěvek od scarabeus »

Marek71 píše:Vobec nereaguje na tie navigačné tlačítka, stále trvale svietia tie diody, ako je to vidieť na obrázkoch.

V tom pripade je asi vazne karta v kyblu :-/
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Marek71 »

Teraz som skúsil ďalšiu vec, pripojil som najskor BEC konektor a potom externé napájanie z prijímačoviek. Karta sa rozsvietila ako vianočný stromček. ale nerozumiem tomu, že v niektorých riadkoch svietia aj dve ledky, inde len jedna a niekde ani jedna.

Napr. u "Brake" defaultne svieti OFF. Keď sa na ten riadok dostanem, pohybujem sa doprava, tak OFF zhasne, ale ON sa nerozsvieti... nie je jasné, ktorá voľba je aktívna.

Je to nejaké divné. Naviac v návode spomínajú, že aj pri napájaní karty prijímačovkami má byť reg. napojená na baterky. Ja som ho nemal pripojený. A keď som ho pripojil, správalo sa to rovnako. Tak neviem...
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Marek71 »

Takže asi reklamácia.

Prosím ťa, aký je postup, ako by to malo fungovať, ako by sa mali nastavovať hodnoty, indikácia nastavenej hodnoty, atď... díky. Aby som mal istotu, že je naozaj karta vadná, skor ako ju pošlem nazad súdruhom do Číny :-)
scarabeus

#10 Příspěvek od scarabeus »

Marek71 píše:Takže asi reklamácia.

Prosím ťa, aký je postup, ako by to malo fungovať, ako by sa mali nastavovať hodnoty, indikácia nastavenej hodnoty, atď... díky. Aby som mal istotu, že je naozaj karta vadná, skor ako ju pošlem nazad súdruhom do Číny :-)

Pripojis regl, pak baterky. Asi za 2 vteriny se rozsviti diody, co udavaji konkretni hodnoty.

Zmacknes cudlajz uplne vlevo a prvni (horni) polozka zacne blikat. Druhym cudlajzem zleva ji posunujes vpravo. Zvolena hodnota vzdy blika.

Postupne se levym tlacitkem posunujes dolu (vzdy o jednu polozku) a volis co chces. Pak se zastavis na diode "Connecting", ktera sviti modre. Zmacknes OK, modra dioda zablika a nastaveni je ulozeno.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Marek71 »

Tak nejak som si to predstavoval. Díky za pomoc. Keď to pripojím na tie prijímačovky, tak sice svietia všetky položky, aj sa medzi nimi pohybujem, ale nič sa nedá nastaviť.

Takže poputuje nazad. Ešte raz díky.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Lindbergh »

Mám tu kartu také a zatím funguje v pohodě. Docela by mě zajímalo, jaké jsou všeobecné zkušenosti s touto kartou :cry: Na druhou stranu je fakt, že stojí pár kaček. Vyplatí se tě to vůbec reklamovat? (poštovné) Nebo posílají reklamaci s poštovným zdarma? Leda by tě to novou kartu přibalili k nové objednávce :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jirak »

určitě reklamovat, objednával jsem 3 karty turnigy a z toho byla jedna vadná, hned jí poslal zase zpátky do HongKongu.

zkušenosti mám pozitivní, pokud teda fungují. Ale zase ta reklamovaná nefungovala již od začtáku a tu jedna, kterou používám, funguje spolehlivě už rok.
Jano
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Jano »

Ja ju napajam ešte 4s AA na tom vedľajšom konektore bez toho mi to tiež blblo a nie som si istý či mam regl pod prudom/na akumulátore/
robil som to tak asi 3x
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Marek71 »

Posielal som pred časom na reklamáciu regulátor Turnigy Plush 18A a poštovné bolo 24 KČ :-) Váha tej karty je +- rovnaká. A presne ako hovoríš, nový regul. pribalili k ďalšej objednávke. Pokiaľ by som nič nebral, predpokladám, že by poslali tou najlacnejšou poštou.

Lindbergh píše:Mám tu kartu také a zatím funguje v pohodě. Docela by mě zajímalo, jaké jsou všeobecné zkušenosti s touto kartou :cry: Na druhou stranu je fakt, že stojí pár kaček. Vyplatí se tě to vůbec reklamovat? (poštovné) Nebo posílají reklamaci s poštovným zdarma? Leda by tě to novou kartu přibalili k nové objednávce :wink:
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“