Plachtařský simulátor

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Zpráva
Autor
valajda
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od valajda »

Johnny píše:....je dulezite tahat uz od odjezdu pak se vetron hnde odlepi a pak uz jenom srovnat a pokracovat v letu...

Zajímavé, neviděl bych to jako nejbezpečnější start, když to urveš od země na minimálce...

Chce to jemně se směrovkou, je to na ní až moc citlivé, lehce přitáhnout nebo jen trimem na +15 a řídit náklon.

Jestli to ovládáte přes klávesnici, tak pevné nervy... :lol:
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Marcos »

Přes klávesnici to snad nejde, ne? :)
Já si konečně pořídil joystick s plynulým ovládáním kormidla, tak je to zase někde jinde. Vy, co máte problém v aerovleku, zkuste to kormidlo někdy použít ;) S kormidlem jsem měl problém jen když na mě vlečná zběsile mávala a já nevěděl jak se odpoutat.
Jen mě zajímá. Byla tu diskuze Flight simulator VS condor, ale nevím o jaké verzi fs se mluvilo. Ta 2004 byla na větroně vážně tragická, to vím, ale jak si stojí nejnovější FSX? Graficky je to velmi povedené, to jsem viděl, ale jak daleko to má k realitě co se týká fyziky? Oproti 2004 už větroně podporuje nativně a je tam nějaká zajímavá mise s komplexním úvodem do plachtění. Kdysi jsem to zkoušel, teď se do toho plánuju pustit, až mi přijde potřebné dovybavení. Vzhled toho condoru mi bohužel poměrně vadí :(
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Marcos »

Tak si sám odpovím tímto odkazem
http://forum.condorsoaring.com/viewtopi ... sc&start=0

Je to sice z fóra o Condorovi, ale ty lidi vypadají, že tomu rozumí :)
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od ZIPP »

Pokud si chcete zalítat jenom doma v CODOROVI tak to funguje do instalace patch 7. Jakmile si tam dáte vyšší patch tak vám hra po čase spadne a pokud si dáte patch 12 tak hra padá ihned po spuštění. Co se týče instalace scenérie ČR tak se vám v domácí nelegální verzi sice zobrazí, ale bez měst :( . Vysočina jde komplet. Ostatní scenérie jsem neinstaloval, protože jsou prozatím pro mne nezajímavé. Chtěl jsem si zalítat z našeho aeroklubového letiště jestli je pohled ze zhora aspoň trochu podobný jako když litám s Blaníkem v reálu a pozoruji svět podemnou :wink:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Marcos »

A je? :)
Teď ještě k tomu FSX vs Condor z osobní zkušenosti. Ve FSX je vzlet za vlečnou sranda, oproti condorovi kde to přecejen nějaký cvik chtělo. Samotné plachtění mi v FSX přijde taky nějaké takové jednodušší. Letadlo se chová příliš klidně a jakoby arkádově. Přes znatelně horší grafiku jsem měl v condorovi větší pocit, že řidim letadlo. Kdo o plachění uvažuje alespoň na PC, tak doporučuji. Originální stují asi 40Usd, což se docela dá. Jde to ovšem i jinak :)
Výhoda je velká komunita lidí a online lítání (to jsem někde vyčet, nezkoušel)
Jinak nemůžu porovnávat se skutečným větroněm, to snad Zipp by mohl něco napsat ;) Blaník asi do Condora není?
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od BOSS8 »

Ze všech simů co jsem zkoušel, se Condor nejvíc přibližuje realitě. Samozřejmě skutečná Géčka se nasimulovat nedají :lol: to je asi největší rozdíl proti reálu :wink: , hlavně při průletu stoupákem/klesákem nebo při točení termiky - což je na simu vlastně k dobru- aspoň se pilot naučí hlídat variometr :wink:
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Marcos »

Já si teď koupil alespoň joystick s Force Feedbackem. Dříve jsem to zavrhoval jako kravinu, teď jsem víceméně ani nevěděl, že to bude mít. Když si člověk ale nasadí sluchátka, aby neslysěl motorky v joysticku, dá si plný výkon, tak je to zase o něco blíž realitě a člověka to víc vtáhne do hry. Ještě PC nějak propojit s posouváním židle, aby tam byly ty Géčka :)
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
valajda
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od valajda »

Marcos píše:...Přes klávesnici to snad nejde, ne? :)
...

ale jde, když je nejhůř... :lol:

Marcos píše:...Vzhled toho condoru mi bohužel poměrně vadí :(...

Na to mám jedinou obranu! :wink:
http://condorscenery.eu/CzechRep/Screen ... index.html
PAN tvůrce scenérek Miloš Koch už to myslím vypiplal dostatečně.

Marcos píše:...Blaník asi do Condora není?...

Už od jara má vyjít nový PlanePack, kde by se měl Blaník objevit. Všichni na něj čekáme jako na smilování, bohužel tvůrci nekomunikují, v létě slíbili do Vánoc (do kterých?) a zase ticho.... To je jediná současná vada Condora, že tvůrci nemůžou ani napsat např. "dáváme si pauzu, až zase vývoj rozběhneme, dáme vědět"... nebo tak... :roll:
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Marcos »

valajda píše:
Marcos píše:...Přes klávesnici to snad nejde, ne? :)
...

ale jde, když je nejhůř... :lol:

Přes myš to docela ujde, ale na klávesnici si to nedokážu představit :)

valajda píše:Na to mám jedinou obranu! :wink:
http://condorscenery.eu/CzechRep/Screen ... index.html
PAN tvůrce scenérek Miloš Koch už to myslím vypiplal dostatečně.

Luxusní! Díky, vyzkouším.

valajda píše:Už od jara má vyjít nový PlanePack, kde by se měl Blaník objevit...

Něco jsem o tom četl. Ve faq se proti tomu, že nelze vytvářet letadla bránili tím, že by vznikla spousta nerealistivkých letadel, že to radši udělají sami a pořádně. To je sice pěkné, ale takový blaník měl být již v první verzi.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
valajda
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od valajda »

Marcos píše:To je sice pěkné, ale takový blaník měl být již v první verzi.

To asi jo, ale přeci jen je ve světě řada jiných letadel, která se asi létají častěji. Překvapením pro mě třeba byla ta polská PW-5, předtím jsem to snad neviděl, ale prosadilo se to asi víc ják Bláňa...co naděláme, můžem jen čekat.. :?
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Marcos »

Nevím, no. Stahoval jsem si simulátor do mobilu (Leo´s flight simulator) a ze tri vetronu co tam jsou je jeden blaník. Ještě s docela pěkným popisem. Delal to tusim nejakej spanel.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Marcos »

omyl
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
valajda
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od valajda »

omyl ????? :lol:
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Marcos »

Jo, omylem jsem to odslal dvakrat. Vazne se za to stydim, tak se mi prosi nikdo nesmejte :oops:
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
valajda
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od valajda »

v pohodě, jen jsem nevěděl, k čemu se to vztahuje, jestli sis spletl obsah toho "simulátoru" do mobilu... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“