Dík!
Má dx6i samostatné vztlakové klapky
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Má dx6i samostatné vztlakové klapky
Kruciš teď nevím. Někdo se mě na to ptá, ale já mám všecko jako flaperony... A jsem teď mimo. A tak se vás ptám, starých vlků... Má dx6i možnost samostatných vztl. klapek? Prostě nemixovaných, cvak nahoru cvak dolů?
Dík!
Dík!
no.. nevim zda je to odpoved na kterou cekate, ale muzete mit pusteny vztlaky a zaroven ovladat kridelka. tedy, kridelka nahoru (dolu) a zaroven pouzivat kridelka...
a dalsi vec co mne napada.. muzes pouzit pripadne volny kanal, ktery je na podvozek na klapky a kridelka pouzivat normalne..
jen na dx6i neni zadny tripolohovy spinac. cili vse je bud zapnuto nebo vypnuto
a dalsi vec co mne napada.. muzes pouzit pripadne volny kanal, ktery je na podvozek na klapky a kridelka pouzivat normalne..
jen na dx6i neni zadny tripolohovy spinac. cili vse je bud zapnuto nebo vypnuto
Nad levým joystickem je přepínač gyro-flap, ovládám klapky tímto spínačem. Mám to u tohodle prskoře : http://www.rcalbum.com/photoView.php?id=1319&nr=6
EDIT - došlo mi se zpožděním že se ptáš na to, aby ta serva křidýlek byla samostatně ovládaná? Protože já ty serva mám přes Y kabel. Ale jde to i bez něj. Serva se zapojí jako křídlo s flaperony a ty klapky se dají na podvozek. To jsem měl takhle zapojené. Ovšem při tomto zapojení už není pro podvozek funkce, pokud by bylo potřeba zatahovat.
EDIT - došlo mi se zpožděním že se ptáš na to, aby ta serva křidýlek byla samostatně ovládaná? Protože já ty serva mám přes Y kabel. Ale jde to i bez něj. Serva se zapojí jako křídlo s flaperony a ty klapky se dají na podvozek. To jsem měl takhle zapojené. Ovšem při tomto zapojení už není pro podvozek funkce, pokud by bylo potřeba zatahovat.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
OK, takže pokud to shrnu, tak kombinaci samostatně ovládaná křidélka (myslím samostatně bez vztahu k jinému kanálu) ať už na jednom servu, nebo na dvou přes Y kabel, a samostatně příslušným spínačem ovládané vztlakové klapky (zase buď jedním servem, nebo dvěma) a podvozek taky samostatně na DX6i nefunguje.
A můžu tedy vztl. klapky ovládat (bez nějakého přiřazování na jiné kanály) pouze v mixu s křidélky... Takže pak je tedy naše DX6i v podstatě takový "pětiapůl kanál" (stejně jako jiná rádia se srovnatelnou výbavou).
Je tak?
A můžu tedy vztl. klapky ovládat (bez nějakého přiřazování na jiné kanály) pouze v mixu s křidélky... Takže pak je tedy naše DX6i v podstatě takový "pětiapůl kanál" (stejně jako jiná rádia se srovnatelnou výbavou).
Je tak?
RiMr píše:OK, takže pokud to shrnu, tak kombinaci samostatně ovládaná křidélka (myslím samostatně bez vztahu k jinému kanálu) ať už na jednom servu, nebo na dvou přes Y kabel, a samostatně příslušným spínačem ovládané vztlakové klapky (zase buď jedním servem, nebo dvěma) a podvozek taky samostatně na DX6i nefunguje.
Je tak?
NE.
Můžeš mít i klapky, tak křidýlka máš normálně samostatně, buďto s jedním centrálním servem nebo přes Y kabel se dvěma servy a normálně máš další kanál volný na klapky. Na vysílači je to ta pravá páčka nad levou pákou.

Ještě k tomu podvozku - máš samostatně ovládaná křidélka, klapky i podvozek - to lze.
Pouze co nejde, mít ty to tři funkce dohromady a mít ovládaný křidýlka samostatnými servy bez Y kabelu (tj nelze je mít zapojený samostatně v přijímači každý servo křidýlek extra jeden kanál, jako je to potřeba u flaperonů.)
Pouze co nejde, mít ty to tři funkce dohromady a mít ovládaný křidýlka samostatnými servy bez Y kabelu (tj nelze je mít zapojený samostatně v přijímači každý servo křidýlek extra jeden kanál, jako je to potřeba u flaperonů.)
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to teda konečně zkusil (byl jsem v rachotě) a chlapi, máte pravdu
Já blbec jsem si neuvědomil, že i když vypnu všechny mixy, resp. použiju "čistou" paměť modelu, tak musím při použití samostatných vztl. klapek potřebnou hodnotu vyklopení "napípat", protože stand. je tam nula jak na NORM tak na LAND, no a tím pádem se při cvaknutí vypínačem klapek prd děje... Volejte třikrát sláva a tři dni se radujte! 
Re: Má dx6i samostatné vztlakové klapky
Ahoj, tak to tady pročítám a moc mi to nedává smysl, proto se raději zeptám ještě jednou přímo na příkladu.
Plánuji si pořídit model, který má výškovku, směrovku, křidélka (1xservo), podvozek, klapky.
Je možné to zapojit na DX6i a pokud ano tak jak? Mělo by to jít předpokládám, protože na křidélka je pouze jedno servo. Podvozek a klapky je tedy možné ovládat nějakými přepínači?Jakými a jak to zapojit do 6CH?
Děkuji moc!
Plánuji si pořídit model, který má výškovku, směrovku, křidélka (1xservo), podvozek, klapky.
Je možné to zapojit na DX6i a pokud ano tak jak? Mělo by to jít předpokládám, protože na křidélka je pouze jedno servo. Podvozek a klapky je tedy možné ovládat nějakými přepínači?Jakými a jak to zapojit do 6CH?
Děkuji moc!
- dudo44
- Kontaktovat uživatele:
Re: Má dx6i samostatné vztlakové klapky
Ahojte,potrebujem pomoc pre kamaráta vlastníka vysielača DX6I.
Chce použit vztlakové klapky normál-štart-pristátie ale vysielač nemá troj pol.prepinač.Skúšal už niekdo nahradit ten dvoj za troj polohový a či to je vůbec možné? Ja osobne vlastním futabu osmičku a tá ma vetšinov troj.polohové.Za ochotu pomůst dakujem.
Chce použit vztlakové klapky normál-štart-pristátie ale vysielač nemá troj pol.prepinač.Skúšal už niekdo nahradit ten dvoj za troj polohový a či to je vůbec možné? Ja osobne vlastním futabu osmičku a tá ma vetšinov troj.polohové.Za ochotu pomůst dakujem.
Dušan