Museli jste take pricne vyvazovat ?
P51-Mustang od ŠADu
Po jednom tvrdsim pristani a drobnych opravach trupu jsem zjistil, ze se mirne ero staci na jednu stranu. Zkusil jsem overit pricne vyvazeni a vyvazeni kridla a zjistil jsem, ze je potreba vyvazit (dvema srouby do kridla
Mini Corado, Mustang P51D, Vespid, Funcub - Futaba T8FG
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
---
Zdravím šťastné majitele Mustanga. Taky bych si jej rád pořídil, ale nejdřív bych se chtěl zeptat na pár věcí. Mám podobně velký model z EPP na motor 2,5 ccm (http://www.rcweb.cz/aktual/epp_komb.htm), ale ten jsem vyztužoval skelnou páskou, pak polepoval barevnou páskou. Teprve potom začal být model dostatečně tuhý. Překvapilo mě, tedy pokud jsem správně pochopil, že Mustang se vůbec nepotahuje. Netrhají se třeba náběžné hrany výškovky a směrovky při tvrdším přistání? Na posečené louce asi ne, ale co když se to přetáhne někam do obilí nebo do křoví.
Nezkoušel jste někdo motor Python 100 od Čemecha, jak jej doporučují v návodu? Aby to nebyl nějaký nespolehlivý šmejd, když i s regulátorem stojí jen 1270 Kč.
Zdeněk
Nezkoušel jste někdo motor Python 100 od Čemecha, jak jej doporučují v návodu? Aby to nebyl nějaký nespolehlivý šmejd, když i s regulátorem stojí jen 1270 Kč.
Zdeněk
Hora píše:Gratuluji k úspěchu.
Kdo nespadl, ten neví o čem je lítání.
Možná je někdo tak geniální, ale já nikoho takového neznám
Dík
Dnes to byla zkouška dospělosti. Na letišti ani noha, jen já, Mustang a hejno much.
Můj učitel J3nda by se za mně asi nemusel stydět. Odletěl a přistál jsem dvakrát (více baterek jsem neměl) a zalétal si. Bylo to jako když jsem jel poprvé na kole bez cizí pomoci (a to je už sakra let).
Doufám, že bude zítra ještě taky hezky. Apropo pro zdso mám tam ten motor od pana Šplíchala 180W , jinak je popsaný tady http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5499&Product_Name=Brushless_Outrunner_TowerPro-A2409-18_1000kv_/_180W možná by to sneslo ještě malinko silnější,je pravda že jsem nelétal pořád na plný plyn a baterky měli celkem slušnou rezervu, když jsem je teď nabíjel . Baterky mám LiPol 3s 1600mAh, J3nda má dokonce 4s.
Mustang od ŠAD-u uletěl definitivně, DX6i,simulátor FMS s připojením na DX6i
Mustang od Ježíška (Phoenix) 1420 mm se spalovákem ASP 46a (7,5 ccm) - již postavený připravený k letu
Mustang od Ježíška (Phoenix) 1420 mm se spalovákem ASP 46a (7,5 ccm) - již postavený připravený k letu
MACHROVAT SE NEMÁ
"Podtitulek: pokud na to nemáte"
dnes sem si polítal bylo skoro bezvětří. Tak jsem ještě dobil jednou LiPol-ku z akumulátoru auta.
Už jsem si byl jistější s řízením, i výkrut jsem udělal tak jsem si řekl,teď lopping ...bylo to nádherné kolo,až na to, že jeho nejnižší bod byl cca 1m pod úrovní matičky země.
A tak jsem napsal panu Šplíchalovi o náhradní díly a těším se,až dorazí.

"Podtitulek: pokud na to nemáte"
dnes sem si polítal bylo skoro bezvětří. Tak jsem ještě dobil jednou LiPol-ku z akumulátoru auta.
Už jsem si byl jistější s řízením, i výkrut jsem udělal tak jsem si řekl,teď lopping ...bylo to nádherné kolo,až na to, že jeho nejnižší bod byl cca 1m pod úrovní matičky země.
A tak jsem napsal panu Šplíchalovi o náhradní díly a těším se,až dorazí.
Naposledy upravil(a) zollod dne stř 15.10.2008 8:26, celkem upraveno 1 x.
zdso píše:zollod - tak jestli ten motor dobře funguje, pořídím jej taky, protože na moje občasné létání netřeba investovat příliš mnoho peněz.
Mam v podobnem eru FW-190 od LM motor Turnigy TR2830-1050 s 3S1P LiON 1300mAh a APC 8x6 SF. Maximalni spokojenost a nabehano pres 900minut cisteho motoroveho casu.
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Outrunner
LEXA píše:Má někdo zkušenosti s stavebnicí EASYCUB od MULTIPLEX ?
Ahoj,
asi by si měl dát svůj dotaz o patro výš do nového vlákna,tam ti spíš odpoví. Jak jsem ale prohledával Forum,moc toho tady o něm není.
Tak jsem se taky dočkal a konečně stavím. Jde to dobře, akorát nemůžu vymyslet, jak tam zabudovat regulátor, aby se dobře chladil a přitom nebyl vidět. Z fotek v návodu i zde odkazovaných to není moc vidět.
A mám jednu záhadu, pořídil jsem kombinaci motor RAY 3530/10 a regulátor 25A, ale když spočítám póly na motoru, tak jich je 12. Je to normální?
Pokud je to 3530/12, má mně to vadit nebo je to lepší nebo je to jedno? 
A mám jednu záhadu, pořídil jsem kombinaci motor RAY 3530/10 a regulátor 25A, ale když spočítám póly na motoru, tak jich je 12. Je to normální?
zdso píše:Tak jsem se taky dočkal a konečně stavím. Jde to dobře, akorát nemůžu vymyslet, jak tam zabudovat regulátor, aby se dobře chladil a přitom nebyl vidět.
Tak regulator to bude chtit umistit nekam ven, at se dobre chladi. Ja jsem neposlechl varovani a ted mam problem jej uvnitr (za motorem) uchladit...
Mini Corado, Mustang P51D, Vespid, Funcub - Futaba T8FG
---
---
Já mám regulátor venku a těsně před křídlem mám otvor.kterým jsou drát vedeny dovnitř. Regulátor pak přilepen k trupu vteřiňákem nebo páskou. Takže s chlazením nejsou problémy.
Tohle řešení ale není vhodné,pokud nemáš podvozek. Při přistání by mohl regulátor přijít k úhoně. Původně mám zatahovací podvozek,který ale musím oživit,takže ted je napevno.
Příště by asi bylo lepší vést regulátor ze strany.
Křídlo mám přilepené napevno a elektroniku i baterky tam dávám zezhora.
Tohle řešení ale není vhodné,pokud nemáš podvozek. Při přistání by mohl regulátor přijít k úhoně. Původně mám zatahovací podvozek,který ale musím oživit,takže ted je napevno.
Příště by asi bylo lepší vést regulátor ze strany.
Křídlo mám přilepené napevno a elektroniku i baterky tam dávám zezhora.
zdso píše:Tak jsem se taky dočkal a konečně stavím. Jde to dobře, akorát nemůžu vymyslet, jak tam zabudovat regulátor, aby se dobře chladil a přitom nebyl vidět. Z fotek v návodu i zde odkazovaných to není moc vidět.
A mám jednu záhadu, pořídil jsem kombinaci motor RAY 3530/10 a regulátor 25A, ale když spočítám póly na motoru, tak jich je 12. Je to normální?Pokud je to 3530/12, má mně to vadit nebo je to lepší nebo je to jedno?
Pokud to stavíš poprvé, mrkni na rady jsou dobré, zejména zpevnění trupu (J3nda) a pozor na vyvedení bowdenů vzadu.
BTW. jak radí J3nda, je dobré popřemýšlet, jestli využiješ směrovku. Pokud ji používáš, stejně pak letadlo musíš vyrovnávat křídélkama. Na ovládání křidélka bohatě stačí.
Tak hodně zdaru
Zdravím rozhodl jsem si pořídit tento model, vlákno jsem snad dostatečně pročetl ale raději bych poprosil taky o foto postaveného modelu, jsem ve stavbě naprostý začátečník a potřebuji poradit jak na to,
hlavně .. mám koupit "střeva z číny ?" a když tak jaká
+ šlo by udělat nějaký sumář nejlépe na konkrétní sestavu a kde to sehnat,
já vím otravuju a určitě někdo řekne že sem si to moh vypsat ale jak tomu nerozumím tradši si nechám poradit, děkuju
+ nemáte někdo levnější starou vysílačku, chtěl bych to dát dohromady tak do 4500-5000 to ej tak teď muj limit
(ani nemám nic na nabíjení lipolu jen z pelikána tu hrůzu co tam dávaj k setu cesny co mám)
díky
Milan (praha)
hlavně .. mám koupit "střeva z číny ?" a když tak jaká
+ šlo by udělat nějaký sumář nejlépe na konkrétní sestavu a kde to sehnat,
já vím otravuju a určitě někdo řekne že sem si to moh vypsat ale jak tomu nerozumím tradši si nechám poradit, děkuju
+ nemáte někdo levnější starou vysílačku, chtěl bych to dát dohromady tak do 4500-5000 to ej tak teď muj limit
(ani nemám nic na nabíjení lipolu jen z pelikána tu hrůzu co tam dávaj k setu cesny co mám)
díky
Milan (praha)
j3nda píše:to kridlo ma moc velky uhel nabehu, bylo nutne odriznout, vyztuzit a znovu vlepit tentokrate uz potlacenou vyskovku - jinak ok, nakonec jsem do toho vrazil motor Arrowind 2215-20, vrtule APC 9x4,7 a 4x A123 a ta hmotnost mu vylozene slusi - lita skoro jak balzovej
http://picasaweb.google.cz/RCj3nda/P51Mustang
Akumulátory A123 tam máš pravděpodobně 1100mAh nebo ne???
Jaká je výsledná letová hmotnost?