Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
No ja mam akorat zkusenost stim ze po obednani sem nasel ve schrance prvni upominku na vyzvednuti baliku (v pondeli). Klasika se nekonala a ja matros potreboval zpracovat o vikendu
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Pucmeloud píše:"Dne 27.9. byla zásilka odeslána do České republiky". Toto mi píše vyhledávač České pošty při zadání čísla zásilky z USA. Z toho usuzuju, že si USPS a Česká pošta vyměňují data. Ale dá se teď někde nějak zjistit, jestli už je v Česku, nebo ještě ve vzduchu, či na lodi...nebo to leží na celnici? Docela se nemůžu dočkat nové DX7-ky....
Zavolej na datove centrum CP. Cislo z fleku nevim, ale hledej, najdes ho Meli by ti pomoct. Jestli cekas uz mesic, neco tu smrdi.
Pokud ti to pise stale jen, ze zasilka byla odeslana, tak je furt na ceste. Data maji pokud vim sdilena, zmena je videt ihned. Takze jeste vydrz pres vikend a pokud ani v pondeli nebude zadna zmena, volej na to datovy centrum CP. Ja tam volal kdysi a byli mi schopni rict, zda to uz je v CR nebo ne.
já jsem v pátek 17.10. objedna z HK,v pondělí 20.10. na poště v HK,příprava na odbavení,podndělí 27.10. odesláno do ČR (týden to leželo v HK!) středa 29.10. přijmuto výměnou poštou a předáno na celnici,pátek 31.10. odesláno vnitrostátní poštou
blesk píše:já jsem v pátek 17.10. objedna z HK,v pondělí 20.10. na poště v HK,příprava na odbavení,podndělí 27.10. odesláno do ČR (týden to leželo v HK!) středa 29.10. přijmuto výměnou poštou a předáno na celnici,pátek 31.10. odesláno vnitrostátní poštou
Presne - mam naprosto stejnej pripad. Tyden to lezelo v HK, nez se to dostalo do CR. Takze tady je v tom nase posta nevinne.
Ted jsem objednaval nejake dily z helidirectu a moje zkusenost je, minuli patek objednano ve cca 20 hod za 20 minut ztrzeny penize z uctu za dalsich pul hodky prisel email ze je zbozi odeslano do cr. Balicek mi prisel ve ctrvrtek takze za 6 dni od objednani vcetne so ne a 1 svatku a vse bez cla
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Podle USPS sazebníku je dodací lhůta 6-10 dnů. Z obchodu to odeslali 22.10. a z Los Angeles to odešlo 27.10. Jenom po Kalifornii to šlo 5 dnů !!!!!!! Oni snad mají ještě Ponny Express a málo koní...
Tak to evidentne zbytecne smrdelo nekde u nich. Muzes jim zkusit poslat mejla, aby prekontrolovali stav zasilky... Ale dle myho ti to do konce tydne dojde.
Aha, tak to je daleko zajímavější informace: USPS snížilo české republice rating na zemi, kde se ztrácejí zásilky, nebo se kradou. Takže reklamace až jedině pokud zásilka nedorazila po 30 dnech k adresátovi. Běžná praxe české celnice prý je, že zásilku příjme, uloží do celního skladu a aby se nemuseli "honit", tak ji neodepíšou jako přijatou a tím jsou z obliga !!!! Tady to popisují: