RC školka pro začátečníky

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od BOSS8 »

EG je naprosto vyhovující univerzál. V klidném vzduchu se dá bezpečně ovládat jen V,S, při větru už to chce přidat křidýlka, a se závažím se dá pěkně "zasvištět"(slovní obrat) na svahu. Nějakou kamerku cca 200-250g unese taky.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od BOSS8 »

Marek71 píše:Jetson:
Tak pokiaľ už v pohode lietaš s Cessnou, tak ES by bol krok nazad, nie ?

To:Jetson
A RC školka taky !!! Samozřejmě se nebráním společnému polétání, ale smysl školky je abych pomohl lidem poprvé letět a bezpečně přivést model na zem. A aby se naučili nějaké základy bezpečnosti při provozu modelů. Pokud tohle zvládáš (a podle videa ano) a chceš se učit opravdu vrcholné pilotáži měl by si se obrátit spíše na Pana Dvořáka http://www.dvoraktomas.cz/rc-skola . Video freestyle Tom Dvořák zde: http://www.dvoraktomas.cz/video-beta/wa ... olsko-2008
Pokud ti stačí rekreační polétání , rád tě samozřejmě vezmu do party :wink:
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Jetson »

Lidi, vyjádřil jsem přání vidět Easy Glider v akci, případně si ho zkusit, abych věděl do čeho nejspíš půjdu. Nebo jsem to nepsal? :oops:
Po vrcholné pilotáži nijak netoužím a kdyby, půjdu opět cestou samouka co má za sebou stovky hodin s joystickem v ruce a desítky s páčkama před PC a už taky něco s heli a letadlem v rc reálu. :)
Ostatně já za větší frajeřinu považuji udržení větroně ve vzduchu, než nějaké výkruty.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Hoki »

Jetson píše:Lidi, vyjádřil jsem přání vidět Easy Glider v akci, případně si ho zkusit, abych věděl do čeho nejspíš půjdu. Nebo jsem to nepsal? :oops:

Už jsem to tady psal. EG zvládne i lehkou akrobačku (přemety, výkruty, záda, souvraty, vývrtky, aj), lítání v termice či lety na půl plynu 20cm nad zemí. Prostě hodný pohodový univerzál. :P
Mhej
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Mhej »

proto sem ho taky ja zvolil. Neco z akro to zvladne, a rad bych casem EG prodal a motor
(este ho nemam ale budu tam mit tento:
http://www.peckamodel.cz/cz/produkt/988 ... -40-a.aspx)
dal do cularise. Ten se mi libi od multiplexu nejvic, a co sem koukal na video, zvladne toho z akrobacie docela dost
EG PRO, Flop, Tracker 3D, Hydrofoam Pribudou: Mudla (hoki), Swamp rat (abu), Mini Max II(DAF)
Letiste vypich.
TERMIKA JE UZASNA VEC, KDO NEZKUSI NEPOCHOPI.
Surgical

#81 Příspěvek od Surgical »

Do Cularise je ten motor slabej....resp. +- na hraně. Cularisovi sluší aspoň Axi 2820/x, tedy váhově motor cca 170g.
pepin

#82 Příspěvek od pepin »

To mhej:ten motor by mel dostacovat i do Cularise mam v nem AXI281410 2 clanky a123 nebo 6clanek nicd1700 a na nastoupani to dostacuje,neni to v pravde zadna divocina ale neni to vahove pohon ktery zvedne vahu vetrone v motorove verzi.Rozhodne ale nepocitej s tim,ze je Cularis stejny otloukanek jako glider,centroplan tvori plast,nevim jak odolny mrazu,takze v zime to s nim ani nezkousim.glider je rozhodne pohodovejsi a mene narocny na provoz a da se s nim vic vyblbnout urcite bych se ho nezbavoval.
Mhej
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Mhej »

a co do geminiho?
EG PRO, Flop, Tracker 3D, Hydrofoam Pribudou: Mudla (hoki), Swamp rat (abu), Mini Max II(DAF)
Letiste vypich.
TERMIKA JE UZASNA VEC, KDO NEZKUSI NEPOCHOPI.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od BOSS8 »

Výkonově je tam akorát, ale nevím rozměrově a váhově (nemám zkušenost s Geminim), ten motor má ale dost otáček , bude chtít malé stoupání vrtule jinak to bude rychlík .
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od AdamProg »

Diky BOSS8, za dnesni poletani;)
Letani s EG ve vetru a zkouseni prvnich akrobatickych prvku, byl skveli zazitek:)
Jen skoda ze se tak brzo stmiva.
Tesim se zase priste.
Letu zdar ;)
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Hoki »

Včera jsem taky jednoho učil lítat za silnějšího větru s EG. Bohužel to bylo v místech, kde to bylo docela rozbité a já měl s vlastním modelem ( větroň na MIG-400) bez křidýlek chvílem dost práce to udržet rovně. EG je jeho model, tak jsem si to prvně vyzkoušel já. Pak jsem ho nechal vždy vystoupat jen tak do 10m a říkal jak má na to jít. Takhle jsme to udělali 5-6x za sebou. Bylo to možná na něho tvrdý výcvik, ale zvládl to na jedničku a nyní se už tolik větru nebojí. :P
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Jetson »

Ach jo, tady si každej lítal, jen já ne. Nádherné počásko, naložil jsem éro, děti, vyrazil na cestu 600m na "letiště" a 300m od baráku jsem vjel do mlhy kde nebylo vidět na 20m. Když se to asi po hodině začlo rozpouštět, musel jsem s dětma jet na koně. :(
kubajs

#88 Příspěvek od kubajs »

Jetson píše:Ach jo, tady si každej lítal, jen já ne. Nádherné počásko, naložil jsem éro, děti, vyrazil na cestu 600m na "letiště" a 300m od baráku jsem vjel do mlhy kde nebylo vidět na 20m. Když se to asi po hodině začlo rozpouštět, musel jsem s dětma jet na koně. :(

Taky jsem se těšil, jak zalítám, ale jel jsem na Vysočinu, kde byla celý víkend mlha jak mlíko, celou sobotu navíc propršelo. Dnes bych nejradši ani nešel do práce, hned vzal éro a šel lítat, počasí skoro ideální.
mart
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od mart »

ted sem byl dat hodku s ES, prvni dve baterky pohoda a parada, pri treti sem byl rad ze sem ero dotahnul k sobe a pristal .. rozficelo se
kubajs

#90 Příspěvek od kubajs »

Tak jsem dnes ráno úspěšně zalítal Easy Glidera (Cularise si nechávám na později, až budu mít více zkušeností - raději jsem poslechl zkušenější, než ho zbytečně rozmlátit).
Při záletu jsem se těsně po startu trochu zapotil, ale o zem jsem s tím netřísknul ;). Po vytrimování za letu model letěl tak parádně, že jsem nadšením málem ztratil dech ;). Ke konci začal sílit vítr a těsně nad zemí byly slušné turbulence, navíc jsem lítal na poli, takže mi to trochu začalo rozmrzat pod nohama - řekl jsem si, že je čas to zabalit a jít do práce. Raději bych ale zajel někam na letiště a vycucl pár LiPolek ;).
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“