EG - nepříjemná závada
EG - nepříjemná závada
Čau lidi, mám fungl novýho EasyGlidera a mám s ním docela problém. Postupně mi praskají úplně všechny místa kde dochází k pohybu. Je to v tom zůženém místě kde se hýbou křidélka a vejškovka. Dneska se mi takhle ulomila poměrně vysoko levá půlka vejškovky a vůbec se s tím nedalo nic dělat. Naštěstí jsem lítat hned vedle louky s hodně vysokou trávou takže mám éro celý,ale už jsem to lepil na obou křidélkách a teď i ta vejškovka. Stalo se to někomu taky? Dají se třeba koupit nějaká panty,že bych je tam vlepil a dal sbohem ohebnému zúženému kusu EPP? Díyk za rady
Re: EG - nepříjemná závada
Nstriekal si ho neakými farbami? Pánty buď MPJ, alebo ja dosť používam SKYTEX, len neviem, ako bude na povrchu držať... treba skúsiť.jelelen píše:Čau lidi, mám fungl novýho EasyGlidera a mám s ním docela problém. Postupně mi praskají úplně všechny místa kde dochází k pohybu. Je to v tom zůženém místě kde se hýbou křidélka a vejškovka. Dneska se mi takhle ulomila poměrně vysoko levá půlka vejškovky a vůbec se s tím nedalo nic dělat. Naštěstí jsem lítat hned vedle louky s hodně vysokou trávou takže mám éro celý,ale už jsem to lepil na obou křidélkách a teď i ta vejškovka. Stalo se to někomu taky? Dají se třeba koupit nějaká panty,že bych je tam vlepil a dal sbohem ohebnému zúženému kusu EPP? Díyk za rady
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Ja na minimagu po havarii lepil praskly pant uhu porem.Jelikož po zaschnutí není tvrdý ale takový pružný tak se osvědčil.Na toru jsem zkusil jak uz tu nekdo psal tavne lepidlo a přebytek stáhnout kreditkou Taky bezproblémové řešení.Jinak je to nejake divné minimag ma nalítáno přes rok a neprasl jediný pant kromě toho na výškovce ale to bylo zaviněno havárií.Rozhýbal jednotlivá kormidla důkladně při osazování?
EG
AHOJ.Provozuji EG. skoro dva roky a tato zavada zatim nehrozi.Model ma nalitano hodně,je i pěkně obušenej,ale nic nepraska.Vypada to na nejakou vadu materialu=reklamace nebo vlepeni zavěsu.

-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Co třeba silikonové závěsy jako u F3x? Prostě bys to trochu seřízl, aby část, za kterou to viselo, byla užší (pokud možno pouze ostrá hrana) a na hladkou stranu křídla (u EG je to myslím horní) přilepil křidélka páskou tak, aby mezi křídlem a křidélkem byl tak milimetr místa. Pak bys křidélko vychýlil nahoru, aby se štěrbina trochu pootevřela, a zevnitř na tu pásku nanesl trochu silikonu do koupelny. Musí se dostatečně přilepit ke křídlu i křidélku a spojit je tenkou vrstvou, která bude tvořit pant. Někde na netu je určitě lepší popis, určitě někde budou i obrázky, stačí chvilku hledat. Tato metoda se sice požívá většinou u kompozitů, případně polystyrenodýhových křídel, ale mohla by zafungovat i v tomto případě.jelelen píše:Hmmm ten můj jak jsem psal dostal jednu ránu na čenich takže reklamace už asi možná nebude. Pořád dumám jak to pořeším a nejspíš dostane hodně pantíků.Tak zatím díky za rady
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
woro píše:Co třeba silikonové závěsy jako u F3x? Prostě bys to trochu seřízl, aby část, za kterou to viselo, byla užší (pokud možno pouze ostrá hrana) a na hladkou stranu křídla (u EG je to myslím horní) přilepil křidélka páskou tak, aby mezi křídlem a křidélkem byl tak milimetr místa. Pak bys křidélko vychýlil nahoru, aby se štěrbina trochu pootevřela, a zevnitř na tu pásku nanesl trochu silikonu do koupelny. Musí se dostatečně přilepit ke křídlu i křidélku a spojit je tenkou vrstvou, která bude tvořit pant. Někde na netu je určitě lepší popis, určitě někde budou i obrázky, stačí chvilku hledat. Tato metoda se sice požívá většinou u kompozitů, případně polystyrenodýhových křídel, ale mohla by zafungovat i v tomto případě.jelelen píše:Hmmm ten můj jak jsem psal dostal jednu ránu na čenich takže reklamace už asi možná nebude. Pořád dumám jak to pořeším a nejspíš dostane hodně pantíků.Tak zatím díky za rady
Lepšia ako lepiaca páska je ten SkyTex od Hořejšího. Mám takto robené pánty na Minitornade aj ďaľších EPP. V podstate je to samolepiaci biely Icarex s vyztužujúcimi vláknami v mriežke 5 mm
http://lubo111.rajce.idnes.cz
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Tu pásku jsem myslel jen na to, aby ta guma neprotekla skrz a vytvořil se na horní straně hladký povrch, nosným prvkem má být pochopitelně silikon, páska se pak může strhnout.lubo1 píše:Lepšia ako lepiaca páska je ten SkyTex od Hořejšího. Mám takto robené pánty na Minitornade aj ďaľších EPP. V podstate je to samolepiaci biely Icarex s vyztužujúcimi vláknami v mriežke 5 mm
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62