RC školka pro začátečníky

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od BOSS8 »

Tak to potěší . Díky. 8)
kubajs

#62 Příspěvek od kubajs »

Ahoj,
musím potvrdit, že Bossova škola je opravdu velmi dobrá věc.
Jelikož jsem do dneška trénoval pouze na simulátoru a toto byl můj první reálný let, nejvíce ze všeho jsem se obával vypuštění modelu z ruky (to je něco, co člověk na simulátoru nenatrénuje ;) ).
Po uklidňujících a povzbudivých Bossových slovech, která mi dodala odvahu, jsem nakonec model dokázal sám vypustit i uřídit.
Abych se nepřechválil, jedno přistání se mi moc nevyvedlo, dosedl jsem příliš pozdě a éro při dobrždění ťuklo čumákm o bariéru na hranici pole a Bossovi jsem tímto přidělal práci a ztenčil zásoby vteřinovky :(.
Budu muset ještě hodné trénovat, abych dokázal přistát v bodě, kde opravdu chci a ne o 30 metrů dál.
Bosse tímto veřejně chválím a ještě jednou mu děkuji za ochotnou asistenci + půjčení modelu, moc mi to do začátků RC létání pomohlo.

A pro nováčky, kteří zatím trénovali pouze na simulátoru, mám upozornění, které tady zřejmě již několikrát padlo, ale stejně si ho neodpustím: Simulátor vás sice naučí páčkovat a uřídit letadlo, ale v reálu to není taková sranda jak v simulátoru (hlavně přistání a vzlet), některé věci se hůře odhadují, musíte počítat s turbulencemi a změnami podmínek / počasí, které mají v simulátoru daleko méně dokonalý model a navíc hraje velkou roli stresový faktor (po pár chybách se mi trochu třásly ruce). Orientace v terénu je rovněž v reálu mnohdy obtížnější než v simulátoru (hlavně proti slunci).
Bossova myšlenka RC školy a jeho nabídka i realizace pomoci nám, nezkušeným pilotům, je skvělý příklad toho, že dobří lidé v naší společnosti ještě nevymřeli. Dík.
Mhej
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Mhej »

Prosim o rezervaci bud akrobata nebo delta kridla v co nejblizsi dobe :D
rad bych si to zkusil. Zkusenosti mam, jednou sem letel s SAD model zlinem-50 a sam litam s easygliderem a flopem. Umim na modu 1 i 2.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od BOSS8 »

Jak bude nějaký rozumný počasí ok? Teď je všude bláto a předpověď na zítra taky nevypadá ideálně :lol: :wink:
Mhej
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Mhej »

to by urcite slo, muzu nekdy pristi tyden, o vikendu nekam jedu. Zitra nevim nevim, to pocasi fakt nevypada dobre, tak snad se nejak dohodneme na ten pristi tyden. Kdy by ti to vyhovovalo?
EG PRO, Flop, Tracker 3D, Hydrofoam Pribudou: Mudla (hoki), Swamp rat (abu), Mini Max II(DAF)
Letiste vypich.
TERMIKA JE UZASNA VEC, KDO NEZKUSI NEPOCHOPI.
Mhej
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Mhej »

Estli mas celej tejden plnej tak se domluvime na jindy
EG PRO, Flop, Tracker 3D, Hydrofoam Pribudou: Mudla (hoki), Swamp rat (abu), Mini Max II(DAF)
Letiste vypich.
TERMIKA JE UZASNA VEC, KDO NEZKUSI NEPOCHOPI.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Jetson »

Jestli půjdete létat, rád bych se přidal a podíval na školičku v akci.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od AdamProg »

Take chci Bossovi podekovat, ze mi pujcil EasyGlidera.
Byl to muj prvni realny let letadlem, teda pokud nepocitam jezdeni s Ultimatem po zemi v telocvicne na Heliparty:-D
Zajimalo me jestli letadlo zvladnu a take premyslim do jakeho letadla mam jit(abych zbytecne nekupoval treba neco pro zacatecniky, kdyz letam na simulatoru atd.).
Pristupem Bosse jsem byl prijemne prekvapen, nejen ze mi pujcil letadlo, ale dal mi i defakto prvni lekce a dal mi spousty uzitecnych rad. Ero jsem zvladnul a tesim se na pristi poletani s Bossem.
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Vita_Valke »

když to tady tak poslouchám, že bych vzal svojí Cessnu a někdo by jí vysvětlil že mě má poslouchat a né si dělat co chce :)))
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od BOSS8 »

To: AdamProg

Šlo ti to výborně . Je vidět že brrrtulník už ti dal něco do života :lol: Těším se na příště.

To: Jetson
Školka není "televize" (na koukání) :lol: vezmi éro a přijeď si zalítat. :wink:
mart
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od mart »

BOSS8 píše:To: AdamProg

Šlo ti to výborně . Je vidět že brrrtulník už ti dal něco do života :lol: Těším se na příště.

cauky cauky,
jakmile mi dorazi vysilacka, pocitam tak tyden, dva, rad se za vama prijedu s ES mrknout, nasat nejake zkusenosti a nechat si namlatit pres ruce :))
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Jetson »

BOSS8 píše:To: AdamProg

To jsem bral jako samozřejmost, že bych i zalítal.
Tenhle týden mám celý, přes den, volno, tak bych docela dal létání. Taky bych hrozně rád vyzkoušel EasyGlidera, kdyby byla možnost. Stále váhám jestli ES nebo EG, protože přistávání s Cessnou mne zbytečně stresuje (toho asfaltu je málo viz. http://cz.youtube.com/watch?v=FBJsJZITxKk na konci) a podvozek se mi nechce sundavat.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Marek71 »

Jetson:
Tak pokiaľ už v pohode lietaš s Cessnou, tak ES by bol krok nazad, nie ? Podľa mňa ES je na úplný začiatok, na naučenie. Pre teba by bol vhodnejší Easy Glider.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Jetson »

Marek71 píše:Jetson:
Tak pokiaľ už v pohode lietaš s Cessnou, tak ES by bol krok nazad, nie ? Podľa mňa ES je na úplný začiatok, na naučenie. Pre teba by bol vhodnejší Easy Glider.

Jde o to, že chci něco hodného s přistáváním na břicho (mám 4 letého syna a dceru a tak snad časem...) a taky bych tam rád dal kameru a soustředil se víc na správné záběry, než na let samotný...
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Marek71 »

No však áno... toto všetko EG Pro splňuje. ES som mal a EG som párkrát videl v akcii a nie je medzi nimi nejaký zásadný rozdiel v letových vlastnostiach, oba modely sú kľudné a nezáludné, lietajú pekne. Za predpokladu, že sú postavené rovno a majú správne nastavené ťažisko :-)

Ale ak si nejako omedzený financiami, tak vyhovie aj ES.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“