Zkrátit výfuk?

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hostmir
Kontaktovat uživatele:

Zkrátit výfuk?

#1 Příspěvek od Hostmir »

zdravím,
tak stojím před novým problémem...a to je umístění motoru (10ccm). Hlavou nahoru je jehla moc vysoko a tak by nebylo možné vhodně umístit nádrž...Hlavou do boku je jehla moc vpravo a také by se nedalo dobře vyřešit umístění nádrže..Proto padla volba na umístění hlavou dolů..
jenže... při umístění hlavou dolů mi na konci výfuku překáží náběžná hrana křídla :-( ..co s tím?? Co se stane , když zkrátím výfuk o cca 2,5cm? Dá se to? Někde jsem četl, že to někteří dělají. Bude to mít nějaký drastický dopad na výkon či na něco jiného?
A nebo mám do křídla vyřezat prohlubeň?? :? ...to by byla zase nádhera ale.. :-D
Jinak ještě otázečka k tomu umístění motoru hlavou dolů..Mám předpokládat s motorem nějaké trable (teda kromě startování) ?
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RadimHnilica »

a jaký k tomu máš výfuk?
Radim
Hostmir
Kontaktovat uživatele:

..

#3 Příspěvek od Hostmir »

RadimHnilica píše:a jaký k tomu máš výfuk?

Nevím jak se tomu nadává..Prostě klasika dodávaná k většině 2T žhavíků.. Uprostřed výfuku je vyndavatelná vložka dělící ho na dvě části, takže asi dvoukomorovej.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RadimHnilica »

a ještě jeden dotaz co je to za model že ti vychází náběžka tak ve předu? zkrácením výfuku výkon samozřejmě snížíš jde o to co je to za model a jak moc to u něj bude vadit
Radim
Hostmir
Kontaktovat uživatele:

..

#5 Příspěvek od Hostmir »

RadimHnilica píše:a ještě jeden dotaz co je to za model že ti vychází náběžka tak ve předu? zkrácením výfuku výkon samozřejmě snížíš jde o to co je to za model a jak moc to u něj bude vadit

Jde o funflyera, něco jako Twist 3D ale větší. Vlastní konstrukce... Nějaké mírné snížení výkonu nevadí, protože s tou desítkou to bude pravděpodobně docela přemotorované.
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkrátit výfuk?

#6 Příspěvek od DAF »

Hostmir píše:zdravím,
tak stojím před novým problémem...a to je umístění motoru (10ccm)...Hlavou do boku je jehla moc vpravo a také by se nedalo dobře vyřešit umístění nádrže.

Jednak napiš, co to je za motor, pak se třeba najde někdo kdo podobnou úpravu dělal.
Ale hlavně nerozumím co vadí při boční poloze na jehle příliš vpravo a umístění nádrže? Nemyslíš náhodu, že ústí z nádrže mát být v "ose" jehly? To se myslí při pohledu z boku a ústí v pozici na bok je pak v ose motoru, při pohledu shora je výstup v ose trupu.
Jinak bych osobně asi upravil křídlo než výfuk, to je pro tlumič nevratná změna (pokud ho nechceš kupovat nový při montáži do jiného éra).
Hitec Aurora 9X
Hostmir
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hostmir »

DAF píše:
Hostmir píše:zdravím,
tak stojím před novým problémem...a to je umístění motoru (10ccm)...Hlavou do boku je jehla moc vpravo a také by se nedalo dobře vyřešit umístění nádrže.

Jednak napiš, co to je za motor, pak se třeba najde někdo kdo podobnou úpravu dělal.
Ale hlavně nerozumím co vadí při boční poloze na jehle příliš vpravo a umístění nádrže? Nemyslíš náhodu, že ústí z nádrže mát být v "ose" jehly? To se myslí při pohledu z boku a ústí v pozici na bok je pak v ose motoru, při pohledu shora je výstup v ose trupu.
Jinak bych osobně asi upravil křídlo než výfuk, to je pro tlumič nevratná změna (pokud ho nechceš kupovat nový při montáži do jiného éra).

Konkrétně se jedná o Magnum GP.65SE (made in Taiwan :-) )
Chceš říct, že se pro motor uložený válcem do boku umístťuje nádrž jinak než při umístění hlavou nahoru? Myslel jsem, že má vždy být nádrž v ose jehly(ať už hlavou nahoru, dolu nebo nabok..), což mi při bočním uložení nevychází. :?
F104
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od F104 »

DAF
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od DAF »

Hostmir píše:Chceš říct, že se pro motor uložený válcem do boku umístťuje nádrž jinak než při umístění hlavou nahoru? Myslel jsem, že má vždy být nádrž v ose jehly(ať už hlavou nahoru, dolu nebo nabok..), což mi při bočním uložení nevychází. :?

Ano v ose jehly, ale! Pokud máš motor hlavou nahoru, nebo dolu, musí být výstup nádrže při pohledu z boku v ose jehly, resp. ose šoupátka karburátoru (je-li oddělena). Výstup z nádrže je pak u hlavy nahoru nad osou klikovky, hlava dolu = pod osou. Pokud máš motor do boku, je to v ose klikovky, protože v tu chvíli máš osu karbecu totožnou s touto osou. Při pohledu shora máš nádrž vždy v ose. Aspoň já to tak vždycky dělal. Pokud bys chtěl "osování" dodržet i u bočního uložení, pak by tedy byla nádrž vedle trupu?!
Na odkazu na Kolmana je bohužel jen obrázek s uložením hlavou nahoru, Při hlavě dolu se obrázek jen zrcadlově otočil. Při bočním je to do osy kliky. Při pohledu shora, všechno v ose trupu. Bohužel to tam není více rozvedené.
P.S. to Radim: Máš pěkné éro v RCR 11/08.
Hitec Aurora 9X
hoblik
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od hoblik »

Jestli bude osa nádrže +- 3cm nahoru, nebo dolu, tak to na chod motoru nebude mít vliv
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
Bomber
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Bomber »

Zkus,jestli by ti nepomohlo dát hlavu cca 45stupňů směrem dolů.Pak výfuk vyjde do osy letadla a pod trup.Záleží ale tvaru předku éra....
https://www.rcalbum.cz/hledat?q=martin+hynek
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
Hostmir
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hostmir »

Tak už je vše vyřešeno :-) nakonec to odskákalo křídlo a dostalo pěknej zářez (snad se nerozpadne :-D ), do kterého už pasuje konec výfuku... tudíž žádné krácení výfuku se konat nebude.. 8)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od arda1 »

Tak teda já osobně-než bych šahal do křídla-uřízl bych výfuk-těch 2.5 cm nemá u tohoto motoru na nic vliv. :wink:
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“