Větron na svah

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
woro
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od woro »

Tak 2,2m potvůrku jsem zhruba navrhl ve volných chvílích během dnešního dne - třídílné křídlo, střed obdélníkový, 200x800, profil JV25 (ano, pochopitelně další z mé řady, 9,5% tlustý, souřadnice na požádání zašlu), ucho lichoběžníkové, délka 700m, hloubka na konci 140. Klapky i křidélka 25% hloubky křídla. VOP o rozpětí 500, hloubka u kořene 100, na konci 70, náběžky VOP od odtokovky křídla 550 (nezávazně, šlo spíš o to, aby měla plochu kolem 10% křídla). SOP taková, aby měla mohutnost mezi 0,02 a 0,025. Šel by pochopitelně i motýl, podle toho, jaký trup se na to bude hodit. Nosník jsem zatím neřešil, ale měl by tak nějak odpovídat použité spojce - zatím jsem nepočítal, jak tlustá uhlíková roura se tam vejde. Každopádně bych pouzdra spojky zapustil do nosníku, i když žebra jsou také řešení.

Co se týče toho menšího svaháka, HXT 900 se vejdou bez problémů, ten profil má 9%, což přece jen není až tak málo. Navíc vůbec nevadí (dokonce se mi to zdá jako nejlepší řešení), když bude spodní strana v jedné rovině se spodní stranou křídla (ne že by to rovina byla, ale aby to navazovalo, určitě mi rozumíš :wink: ). Dá se to opatrně potáhnout fólií spolu se zbytkem křídla nebo přelepit páskou - podle vlasního vkusu - a je to aerodynamicky čistší než krytky nebo nezakryté díry.

...na rychlost to vymyšlené je (obojí), prostě na vyblbnutí - nečekej od toho, že to udržíš viset ve vzduchu na jednom místě - něco jako se v USA létá 60" F3F, ale o dvacet čísel větší (pokud bys chtěl 60", postav si Elexina).
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“