Tak 2,2m potvůrku jsem zhruba navrhl ve volných chvílích během dnešního dne - třídílné křídlo, střed obdélníkový, 200x800, profil JV25 (ano, pochopitelně další z mé řady, 9,5% tlustý, souřadnice na požádání zašlu), ucho lichoběžníkové, délka 700m, hloubka na konci 140. Klapky i křidélka 25% hloubky křídla. VOP o rozpětí 500, hloubka u kořene 100, na konci 70, náběžky VOP od odtokovky křídla 550 (nezávazně, šlo spíš o to, aby měla plochu kolem 10% křídla). SOP taková, aby měla mohutnost mezi 0,02 a 0,025. Šel by pochopitelně i motýl, podle toho, jaký trup se na to bude hodit. Nosník jsem zatím neřešil, ale měl by tak nějak odpovídat použité spojce - zatím jsem nepočítal, jak tlustá uhlíková roura se tam vejde. Každopádně bych pouzdra spojky zapustil do nosníku, i když žebra jsou také řešení.
Co se týče toho menšího svaháka, HXT 900 se vejdou bez problémů, ten profil má 9%, což přece jen není až tak málo. Navíc vůbec nevadí (dokonce se mi to zdá jako nejlepší řešení), když bude spodní strana v jedné rovině se spodní stranou křídla (ne že by to rovina byla, ale aby to navazovalo, určitě mi rozumíš

). Dá se to opatrně potáhnout fólií spolu se zbytkem křídla nebo přelepit páskou - podle vlasního vkusu - a je to aerodynamicky čistší než krytky nebo nezakryté díry.
...na rychlost to vymyšlené je (obojí), prostě na vyblbnutí - nečekej od toho, že to udržíš viset ve vzduchu na jednom místě - něco jako se v USA létá 60" F3F, ale o dvacet čísel větší (pokud bys chtěl 60", postav si Elexina).
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.