Easy Glider Electric PRO

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
supermario.cze

barva

#121 Příspěvek od supermario.cze »

Tohle se tu snad jeste 10x neprobiralo. Zajimalo by mne jestli mate zkusenosti s tim ze po nastrikani vetron vyrazne zhorsi sve letove vlastnosti.

Na netu jsem nasel vyrazne protichudne nazory, nekdo tvrdi ze je to po vystrikani dvou 125ml spreju OK, jini ze se vyrazne zhorsi letove vlastnosti modelu diky nadmerne vaze. I RC obchody se v zaroru lisi.

Budu rad za radu.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Marek71 »

Turnigy regulátor sa programuje pomocou program. karty:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=2169

Mhej píše:Nene, budu mit Dx6 DSM2, a s tim programovanim sem myslel ze mam jenom regly s jumperama a to turnigy nemaj, tak sem nevedel co s tim a jak to nastavit
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
powder
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od powder »

Hele já nevim, EG jsem barvil Balakrylem - spodní strana křídel, pruhy na vrchní a ocas - a celkové navýšení hmotnosti bylo pod 20g. To se nemá jak projevit...
Aerodynamické vlastnosti budou taky stejné...

Myslím, že barvení nemá na letové vlastnosti vliv. Pokud té barvy nebude půl kila :lol:
woro
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od woro »

Jenom bacha na barvy co žerou všechno co jim přijde do cesty...
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od arda1 »

Ten elapor je nějaká odnož EPP ne? Mě se nikdy a ničím zatím EPP nepodařilo byť jen naleptat.
woro
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od woro »

Mně jenom řídkým vteřiňákem (a to jsem to možná jen natavil vysokou teplotou reakce), ale sichr je sichr...
supermario.cze

#127 Příspěvek od supermario.cze »

powder píše:Hele já nevim, EG jsem barvil Balakrylem - spodní strana křídel, pruhy na vrchní a ocas - a celkové navýšení hmotnosti bylo pod 20g. To se nemá jak projevit...
Aerodynamické vlastnosti budou taky stejné...

Myslím, že barvení nemá na letové vlastnosti vliv. Pokud té barvy nebude půl kila :lol:

takze radeji balakryl nez tyhle spreje?

http://www.peckamodel.cz/cz/produkt/979 ... nzova.aspx
Jano
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od Jano »

Ja som teraz striekal GEMINI drobnosti MACOTOU je to metalický akrylátový lak odolný benzinu a.p. a
odskušané na babete , kope PC - vyzerá to dobre - neleptal.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
pepin

#129 Příspěvek od pepin »

Pred barvenim ten povrch radeji odmasti,mel by stacit jar.urcite tim nic nepokazis.
supermario.cze

barva

#130 Příspěvek od supermario.cze »

diky za rady, no me clovek v peckovi strasil, za aby to vypadalo musim to trikat nekolikrat a ze kazdej ten sprej ma cca 125ml a ze na to vypotrebuju min 2 pokud chci delat kridla tak at si to spocitam o kolik to bude tezsi. Znelo mi to docela rozumne
powder
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od powder »

supermario.cze píše:takze radeji balakryl nez tyhle spreje?

http://www.peckamodel.cz/cz/produkt/979 ... nzova.aspx

Tyto spreje jsem taky na některé drobnosti na EPP používal. Ale mají úžasnou schopnost se olupovat a je skoro jedno jestli povrch nejdřív zbrousíš nebo naopak lakuješ... Zase mají výhodu, že se s nimi dobře pracuje a skoro nic to neváží.
Balakryl mi na křídlech drží už třetí sezonu.
tomashr

Re: barva

#132 Příspěvek od tomashr »

supermario.cze píše: ze kazdej ten sprej ma cca 125ml a ze na to vypotrebuju min 2 pokud chci delat kridla tak at si to spocitam o kolik to bude tezsi.

Nezapomeň ale, že se velmi značná část váhy barvy ve spreji odpaří - pokud vystříkáš 250ml barvy, tak pokud to váží 250g (beru pro jednoduchost váhu jako by to byla voda, ať se to dobře počítá), tak na modelu z těch 250g nezůstane víc než 100g, a dost možná i méně (jednotlivé druhy se mohou lišit i velmi výrazně, takže přesný odhad ti nedá nikdo).
woro
Kontaktovat uživatele:

Re: barva

#133 Příspěvek od woro »

tomashr píše:
supermario.cze píše: ze kazdej ten sprej ma cca 125ml a ze na to vypotrebuju min 2 pokud chci delat kridla tak at si to spocitam o kolik to bude tezsi.

Nezapomeň ale, že se velmi značná část váhy barvy ve spreji odpaří - pokud vystříkáš 250ml barvy, tak pokud to váží 250g (beru pro jednoduchost váhu jako by to byla voda, ať se to dobře počítá), tak na modelu z těch 250g nezůstane víc než 100g, a dost možná i méně (jednotlivé druhy se mohou lišit i velmi výrazně, takže přesný odhad ti nedá nikdo).
Podstatně méně. Dokonce jsme jednou s kolegou writerem řešili jak to udělat abychom nemuseli tolik chrastit, když se toho co neseme stejně většina odpaří - tak vzniklo pár alternativních metod jako barevný prášek + lepidlo, křídy + čirý lak a podobně - někteří tvrdí že to už ani není graffiti :D
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od Jetson »

Vím, že tady už bylo milion kombinací motorů a regulátorů pro EG Pro. Ale právě pro to, že tu bylo těch kombinací víc, rád bych se znovu zeptal. Co za pohon? Chtěl bych to mít radši přemotorované, než poddimenzované. Uvažuji něco takového http://www.peckamodel.cz/cz/produkt/988 ... -40-a.aspx
Lze to použít?
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od Marek71 »

Jetson:
Úsmevný je u toho motoru udávaný výkon 400W :-)

Neviem, či trváš na nákupe v ČR. Pokiaľ by si netrval, tak na HC máš za tú cenu dva pohonné sety. Inak ale do EG úplne stačí to, čo mám v Relaxovi:
http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&id=900
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“