RC školka pro začátečníky
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
No jmena mi fakt nic nereknou... jen vim ze minimalne jeden zdejsi uzivatel je odtamtud a dalsi obcas jezdi na letiste u Trnaku.
Ja mam nektere modely s kterymi si nemohu dovolit pristat kamkoli do oranice, takze musim nekam kde je prijatelnej travnik. Ale zatim si na atmosferu na letistich nemuzu stezovat.
Ja mam nektere modely s kterymi si nemohu dovolit pristat kamkoli do oranice, takze musim nekam kde je prijatelnej travnik. Ale zatim si na atmosferu na letistich nemuzu stezovat.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:No jmena mi fakt nic nereknou... jen vim ze minimalne jeden zdejsi uzivatel je odtamtud a dalsi obcas jezdi na letiste u Trnaku.
Já přistávám na asfalt (do pole jen když nejsem ve formě). Mám plac kde je skrz pole silnice zemědělců se zákazem. Když se jede z Buštíku na Čičovice tak před dálnicí...
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
RadimHnilica píše:
PS: takových RC škol je nebo bylo po republice víc
Bylo by fajn kdyby o sobě daly vědět tady ve vlákně. Ne každý začíná v Praze.
Doby kdy to do vzduchu dostal jen ten kdo už o tom něco ví, jsou už asi minulostí.
účel světí prostředky
vzhledem k tomu že to dělám takřka za cenu spotřebované elektriky při nabíjení baterek
Neberu to jako komerční záležitost - lítám pro radost
.
Pokud se najde žák co mi koupí simulátor s projektorem , nadávat nebudu
.
Toho kluka lítat naučím - uvidíš až tě sestřelí z bedny Depron cupu
Neberu to jako komerční záležitost - lítám pro radost
Pokud se najde žák co mi koupí simulátor s projektorem , nadávat nebudu
Toho kluka lítat naučím - uvidíš až tě sestřelí z bedny Depron cupu
Abu píše:Mam pocit ze rodina Hnilicu to delala trosku na jine urovni. Aspon co jsem videl fotky, kvalitni simulator s projekci na velke platno je asi trochu drazsi sranda nez olitana Skylady
No nevím. On i kvalitní simulátor, když se spustí v nativním rozlišení i těch dražších projektorů, tak nemá třeskuté HW nároky. Takže když vezmu olítaný notebook a olítaný projektor, tak jsem na cca 10 000,- a to nevidím jako zásadní investici. Jen moc nechápu, jak se tím výuka zkvalitní. Já bych tedy rozhodně radši začínal naostro s instruktorem za zadkem, popřípadě na druhé vysílačce, než na simu.
NO,ja tedy nejsem presvedcen o nezbytnosti velkoplosne projekce,rozhodne ale cesta prvnich krucku na simulatoru je zcela jiste mnohem efektivnejsi spusob seznameni s RC vseobecne a rozhodne to je rychlejsi spusob jak se dopracovat k alespon castecne bezpecne praxi.Rozhodne kazdy adept ziska na simu okamzitou odpoved jak by to asi vypadalo v praxi jit sam na louku a hodit to do vzduchu.myslim,ze hodinka na simu pro zacatek by nicemu neublizila.
BOSS8 píše:RadimHnilica píše:
PS: takových RC škol je nebo bylo po republice víc
Bylo by fajn kdyby o sobě daly vědět tady ve vlákně. Ne každý začíná v Praze.Určitě by to prospělo nejen začínajícím pilotům ,ale i všeobecné bezpečnosti - potažmo nám všem.
No, mě se právě díky RC-manii ozvalo 6lidí (už dnes lítaj bez mých keců) a další dva se přidali přes ty co ke mě chodí. Stačilo jim, že tam mám bydliště a nebáli se ozvat. Takže to tak mohou zkusit udělat i ostatní, podle svých míst pobytu. Určitě je to učení vyjde levnějš.
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Jetson píše:Abu píše:Mam pocit ze rodina Hnilicu to delala trosku na jine urovni. Aspon co jsem videl fotky, kvalitni simulator s projekci na velke platno je asi trochu drazsi sranda nez olitana Skylady
No nevím. On i kvalitní simulátor, když se spustí v nativním rozlišení i těch dražších projektorů, tak nemá třeskuté HW nároky. Takže když vezmu olítaný notebook a olítaný projektor, tak jsem na cca 10 000,- a to nevidím jako zásadní investici. Jen moc nechápu, jak se tím výuka zkvalitní. Já bych tedy rozhodně radši začínal naostro s instruktorem za zadkem, popřípadě na druhé vysílačce, než na simu.
simulátor ti dá hodně ale opravdu hodně! navíc se létalo s větším modelem a tak jsem vyžadoval určité zkušenosti které žák získal při teorii a na simu. ze začátku jsem měl jen jednoho člověka a ani technika nebyla taková pak se to malinko rozjelo.a někteří během vyuky odpadly protože se jim nelíbili moje požadavky prostě je třeba nebavilo celý letový den létat levé a pravé okruhy na osu dráhy ale u těch co to vydrželi to fungovalo.jenže pak jsem víc učil než trénoval a tak jsem se na to vyprdl
Radim
RadimHnilica píše:simulátor ti dá hodně ale opravdu hodně! navíc se létalo s větším modelem a tak jsem vyžadoval určité zkušenosti které žák získal při teorii a na simu. ze začátku jsem měl jen jednoho člověka a ani technika nebyla taková pak se to malinko rozjelo.a někteří během vyuky odpadly protože se jim nelíbili moje požadavky prostě je třeba nebavilo celý letový den létat levé a pravé okruhy na osu dráhy ale u těch co to vydrželi to fungovalo.jenže pak jsem víc učil než trénoval a tak jsem se na to vyprdl
Já rozhodně nechci zpochybňovat simulátor. Já na něm začal jak helinu tak letadlo a dost jsem tím ušetřil. Navíc jsem byl vždycky virtuální pilot, takže já mám k simům kladný vztah. Jen si nemyslím, že velkoplošná projekce je nějaký přínos. Na notebooku mám 1920x1200 a monitor u stoláku mi zvládne ještě víc. Dostupné projektory dělaj do 1024x768 (vím že jsou i FullHD, ale jak dlouho jsou na trhu a za kolik), takže téměř polovina informací. No a samozřejmě žádný sim nedá ten pocit co reál. Proto jsem psal, že bych určitě radši volil učitel-žák, než sim-projekce.
Já rozhodně neplánuju někomu vrazit do ruky akrobata hned na začátku
Nejdřív páčkovat jen větroně nahoru dolu, uržet rychlost a nebušit s tím o zem, pak trénovat zatáčky, pak let proti sobě atd. když to bezpečně uřídí, dostane do ruky větroně s křidélky atd. atd.
Realitu letu nic nenahradí - simulátor vidím jen jako příležitost na trénování páčkování- rozhodně mě to ale nebaví tak jako v reálu. I když na mám na simu 3metrovou extru 300, radši vezmu 1m akromutanta a jdu na pole.
Realitu letu nic nenahradí - simulátor vidím jen jako příležitost na trénování páčkování- rozhodně mě to ale nebaví tak jako v reálu. I když na mám na simu 3metrovou extru 300, radši vezmu 1m akromutanta a jdu na pole.
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
moje osobní zkušenost je taková že po několika hodinách na simu je člověk,který to před tím nedržell v ruce,schopný odlétat s 2m letadlem(a odlétat nemyslím honit to pobloze ale létat tam kam chci a kde chci)Samozřejmě start a přistání zezačátku dělá instruktor.a až žák dokáže 100x ze sta nalétnout správně okruh a osu pak muže sedat
přeju ti Bossi hodně uspěchů
Radim