RC školka pro začátečníky

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

RC školka pro začátečníky

#1 Příspěvek od BOSS8 »

Protože se zcela neřízeně množí případy, kdy prodejci balamutí začátečníky o tom co je pro začátečníky vhodné a jsou schopni prodat bez mrknutí oka naprostému začátečníkovi 3d vrtulník nebo stíhačku ( zcela správně odhadují že tento model se k reklamaci nevrátí :lol: ) rozhodl jsem se ujmout těchto lidí a tímto zakládám 1 leteckou RC školku v Čechách.
Mým úkolem bude především bourat naivní představy začátečníků o létání :lol: - koupím éro a budu lítat ...... :cry:
Protože mám doma povícero strojů (začátečnických) pro které už nemám využití rozhodl jsem se že je hodím do placu a dám začátečníkům příležitost zkusit si let ještě předtím než utratí své tisíce za letadla která jsou zcela mimo jejich schopnosti.

K dispozici je zatím :
Větroň - ovládaní / v,s,m/
Větroň - ovládání /v,s,k,m/
Delta křídlo (dvoumotorové = rychlé)
Těm co mi ukážou že něco málo umí (to ale musím posoudit sám) můžu půjčit elektro akrobátka (1m) nebo hotlinera (až bude opravený :lol: )

Cílem toho všeho je aby si adept udělal jasno o tom co vlastně chce a kudy tam vede cesta - rozhodně však nečekejte že budu učit nějakou akrobacii nebo vyšší pilotáž, - na to se fakt necítím. Nejsem profesionál a tudíž moje ambice končí u rekreačního létání :lol: a bavíme se tu o prvním seznámení s RC létáním.

To nejzákladnější najdete zde http://www.hobbyeshop.cz/inshop/pages/pravidla_rc.htm POVINNĚ DOČÍST AŽ DO KONCE !!!
Pokud bude mít někdo zájem může poslat SZ
PS: Cestování mimo Prahu je nad rámec mých časových možností , takže moje nabídka platí víceméně pro Prahu.
jakub_czakovice
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jakub_czakovice »

Člověče já ti nevím....hele víš co se říká...každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán. Doufám že máš 2 rádia s kabelem učitel žák, jinak mám pocit že budeš potřebovat vteřiňák ve velkoobchodním balení.

Apropo odložím na chvilku helinu a stavím se stát se zase aero začátečníkem :-) Docela by mě bavilo proletět se zase s něčím co má křídla :-)
když jsem hrával minigolf měli jsme heslo: "tak ať to padá" :-)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Abu »

Jeee naucis me litat s tim pekelnym deltakridlem ? :D
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od BOSS8 »

Abu píše:Jeee naucis me litat s tim pekelnym deltakridlem ? :D

pilotovi jako jsi ty ho úplně klidně půjčím. :lol: , máš rezervaci :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Abu »

Nojo, ale ty mas urcite obracene ruce, ja litam mod 2 (plyn vlevo), takze mam vymluvu.... aspon ti to nerozbiju :)
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od BOSS8 »

Je mi líto se těch letadel zbavit, prodávat je nechci protože by mě hanba fackovala (takový rachotiny). A taky je mi líto že musí vyset na zdi bez užitku když by ještě něco nalítali.
Tak jsem dostal nápad jak spojit příjemné (vidět je zas v letu) s užitečným, ať slouží k čemu byly postavený ne ?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Abu »

Ja to plne chapu.
Akorat je problem, ze spousta zacatecniku uz dopredu vi, ze takovyhle "osklivy" letadlo prece vubec nechce a ze si radeji koupi nejakou peknou polystyrenovou polomaketu.... a pak smutne koukaj na ty kulicky.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od BOSS8 »

Abu píše:Nojo, ale ty mas urcite obracene ruce, ja litam mod 2 (plyn vlevo), takze mam vymluvu.... aspon ti to nerozbiju :)

Lítám v modu 1 ale od narození mám obě ruce levý 8O a taky s nimi jde. :D
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od BOSS8 »

Abu píše:Ja to plne chapu.
Akorat je problem, ze spousta zacatecniku uz dopredu vi, ze takovyhle "osklivy" letadlo prece vubec nechce a ze si radeji koupi nejakou peknou polystyrenovou polomaketu.... a pak smutne koukaj na ty kulicky.

Vždyt o to tady jde :lol: - aby si to zkusili a největší průser je když mi zlomí křídlo na SL tak to má za 300,- což je mnohem lepší než když vyšrotí éro za 3000,- kč a nenaučí se nic. Na SL snad ani větší škodu udělat nemůže :lol: mám vyzkoušený volný pády ze 100m :lol: (ještě s původní elektronikou)
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od BOSS8 »

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Walhalla »

nahodou si myslim, ze to je super napad.. priznam se, ze jsem (jeste) necetl co je nutne cele az do konce precist (sakra, asi sem to ale precist mel) ale urcite se to par lidem muze hodit. otazka je, zda ti pravi sem chodi.. myslim to ve smyslu, ze by to chtelo trochu propagovat. nejen sem thread..

moc ti drzim palce a nebyt toho, ze uz to letadlo ve vzduchu udrzim (obcas zuby nehty :D) tak bych hned do skolky sel...
spellcross123
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od spellcross123 »

fungujou ty dva motory jako smerovka?
Funstar 3D, o.s. max 46LA, electron 6, HS-422 Blade axi2204, REX4MPD,easy12yak 55, axi2212, rc
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od BOSS8 »

Ne oba chodí souhlasně, jsou napojený na jeden společný regl, po stažení plynu fungují vrtulky jako velmi účinná brzda. Křídlo je ovládáno elevony ,což funguje jako cca výškovka a křidýlka v jednom. Směr je ovládán náklonem a přitažením, což je právě výhoda na učení- pokud v zatáčce nejsou síly působící na křídlo v rovnováze, tak padá dolů nebo vykluzuje ze zatáčky ven (stoupá vůči horizontu).
jelelen

#14 Příspěvek od jelelen »

Tak jsem první nováček který tedy absolvuje tvoji školu. Pak sem napíšu můj názor a nějaké doporučení. Z vlastní zkušenosti už vím,že by bylo rozhodně lepší jít nejdřív do školy a pak teprve ,,létat" s mojí teď rozbitou F-18 Hornetem. Jo jo začátek s dmychadlem. Už jsem si vyslechl co jsem za člověka. Jestli to po tvé škole alespon dokážu odlepit od země a zase to na ní posadit budu moc vděčný.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Hoki »

TO Boss8: To je dobrý počin a chválím Tě za Tvůj nápad pomoct jinším. Znám tady rčení jednoho, co to dělá dýl než já "Sám sis postavil, sám si to rozbij". Je jasný, že tudy cesta nevede. Samotnýmu mi dost v začátcích pomohlo, když mi můj stroj po roční stavbě někdo zalítl a naučil mě lítat.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“