Focus vs Sky Lady

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
hawke
Kontaktovat uživatele:

Re: Mix

#46 Příspěvek od hawke »

msantavy píše:Nevíte někdo, jestli Focus nebo Easy star mají v setu vysílačku s Mixem (např. pro samokřídlo)?

Easy star má v setu vysílač jen tří kanálový, to je docela hendikep, ne? Třeba pro přidělání křidýlek.

Focus má v setu analog. 4kanál, takže pokud jde o mixy, tak ty každopádně ne. Sám létám teď Focuse, pořídil jsem si ho jako první model a nemůžu si stěžovat. Nevím jestli jsem měl jen štěstí na kus, ale jak ho tu všichni pomlouvají jako nekvalitní kopii tak já si na něj opravdu nemůžu stěžovat. Je to klidný a nezáludný model. Já už sem si ho upravil a přidel křidélka a jeho letové vlastnosti jsou na typ modelu naprosto parádní!
Miloš

#47 Příspěvek od Miloš »

Jetson: Když jsem koukal na ceny simulátorů,tak za to máš skutečný letadlo,není to lepší?Nehledě na to,že i s tím rádoby nudným letadlem se dá lítat tak,že vybiješ baterku za 10 minut a ruce se Ti nezastavěj.

Zatím jdu do stříďáku a křidýlek a pokukuju po Gemini,nebo něčem podobným,pořád ještě blbuvzdorným.Ale kdybych si ušetřil ten start s tou cesnou,mohl jsem ten upgrade mít zadarmo.
Naposledy upravil(a) Miloš dne pon 06.10.2008 1:34, celkem upraveno 1 x.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
scarabeus

#48 Příspěvek od scarabeus »

Honzulus píše:PS: simulator je dobra vec ale to jen na to aby si clovek uvedomil kam zatocit kdyz leti proti sobe apod. Jinak to se skutecnosti nema co delat a to mi tu potvrdi asi kazdy.

Evidentne jsi poradny simulator nikdy nemel. Mas pravdu v tom, ze ne vsechny modely v simulatoru se nebudou chovat 100% realne. Nektere se budou lisit vice, nektere mene. Ale rozhodne maji se skutecnosti DOST co delat. Nasimulujes si trosku vetru, nahodnost vetru, poryvy... a v tu ranu mas nestabilni prostredi presne jako v realu.

Ale pokud nekdo sestavi stroj za 20ku a najde obdobny model v simu, je vice nez vhodne se s nim par hodin seznamovat na simu a ne nejdriv v realu.

Letadla nastesti nejsou tak tezka na nauceni jako vrtulniky. Jeste, ze simulatory existujou, protoze jinak bych se nedoplatil - ted mam na mysli prevazne vrtulniky, ale castecne i letadla...

Zkratka a dobre na obycejny EPP model staci FMS a naucit se packovat, na neco vetsiho uz to nemusi stacit. Zelezi i na cloveku, jaky je kopyto.
Jirka_S

#49 Příspěvek od Jirka_S »

Zdravím,
jsem též začátečník a rozhoduji se pro koupi modelu. Z diskuse jsem došel k názoru, že vhodný model by byl Easystar. Mám dotaz - kde se nechá koupit a jde-li koupit jen samotné model s pohonem bez vysílače, neboť vysílačku už mám. Díky za odpověď.
Miloš

#50 Příspěvek od Miloš »

Odkud si?Já ho mám z Prahy z Hangaru a naprostá spokojenost,ideálně když si ho tam necháš postavit a zalítat,pokud jseš teda úplnej začátečník jako já.Dá se koupit bez vysílače,ten základní set je tuším za 1700+1000 bude za práci.
Miloš

#51 Příspěvek od Miloš »

+samozřejmě to co Ti bude chybět.
Jirka_S

#52 Příspěvek od Jirka_S »

for Miloš- díky, myslel jsem že se už neprodává. Jsem kousek od Nymburka a Praha není problém. Já bych si ho chtěl sestavit sám, myslím že to není tak složité. Spíš by se pak jednalo o zálétnutí, ale chodím okukovat do Nb na letiště a snad by se někdo ze zkušených co tam létají téměř každou neděli nechal přemluvit k zálétnutí, příp. se dohodnout v tom Hangáru. Jakou máš pohonnou baterii, LiPolku a kolik článků? Já bych musel dokoupit přijímač, mám Eclipse od Hitecu, tak asi nejlepší jejich přijímač(příp. od Jetiho) a regulátor. Koukal jsem, že Easy Star nabízí i ve variantě s křidélky. Nevíš jestli to jde předělat, nebo se kupuje nové křídlo?
Miloš

#53 Příspěvek od Miloš »

Mám Lipolku 2článek abych nekecal 2200 mAh?Křidýlka se dají samo udělat z původního.Určitě to nebude složitý udělat,ale já se do toho na poprvé nechtěl pouštět.Teď si chci postavit Gemini,ani se tak nebojím toho lepení,jako pak toho programování,ale mám ke všemu návod,tak to snad půjde.Pokud budeš používat zákl. setup,tak regulátor bych Ti mohl nechat,protože já to tam zrovna mám na předělání na ty křidýlka a stříďák.Je fakt že v německu kde jsem ho chtěl původně objednat nebyly,ale tady ho mají normálně.Jinak Hitec RC mám taky.
SuPa

#54 Příspěvek od SuPa »

Jirka_S http://www.telink.eu/cz-detail-100191.html křidélka jsem dělal na fokuse a u ES to je stejný. Jsou tam jak fotky upravy, tak video z letu.
Jirka_S

#55 Příspěvek od Jirka_S »

For Miloš. Jaký máš ten regulátor? Moc jsem Ti nerozuměl jestli je to regl na stříďák či na ten původní.
For SuPa. Díky, kouknul jsem na ten odkaz, jen jsem nenašel to video a fotky z úpravy.
Miloš

#56 Příspěvek od Miloš »

No zbyde mi původní,ale na druhou stranu,mám doma ještě jeden čínskej omyl,kterej bych se chtěl pokusit zprovoznit než se dám do Gemini,tak si to asi zatím nechám,omlouvám se za mystifikaci.
Jirka_S

#57 Příspěvek od Jirka_S »

OK, nic se neděje. :)
SuPa

#58 Příspěvek od SuPa »

For SuPa. Díky, kouknul jsem na ten odkaz, jen jsem nenašel to video a fotky z úpravy.

Vlevo ve složce Videa a pod tím hned jsou i fotky...posuň si stránku :lol:
Jirka_S

#59 Příspěvek od Jirka_S »

For SuPa: díky za nakopnutí, nojo to víš už jsem trošku starší :oops:
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Jetson »

Ptal jsem se jinde, ale tady vidím výskyt jak ES, tak Focus majitelů.
Je opravdu tak velký rozdíl v kvalitě mezi ES a Focus, pokud se bavíme o materiálu? A druhá otázka, odvíjející se od toho, že chci jen holé éro a veškerou výbavu si dát sám. Co zásadního a nesehnatelného mi bude chybět k úspěšné montáži letadla, pokud koupím jen trup, křídla a ocasní plochy v podobě ND?
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“