Smrt lipolek a jejich probuzení?
Smrt lipolek a jejich probuzení?
HobbyCity 1450 3S1P 25-35C Lipoly Pack. Tak se mi je podařilo vybít na zapomenutym reglu na 0,6V na článek!! .Články nebyly vůbec rozjetý! Postup oživení :program nicd 0,1A cca 10min každý článek zvlášť a pak vše na program li-ion s balancem 0,5A . Po dvou dnech se nerozešly, napětí o 0,1V menší. Tak jsam je včera lítnul ,po změření zase dobrý,všechny články 3,7V.Mám ještě dále věnovat zvýšenou pozornost těmto článkům,nebo přežily svoji smrt a budou nadále sloužit svému roztržitému majiteli bez problémů? 
Po přestávce se vracím k aktivní modelařině. http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=955
Re: Smrt lipolek a jejich probuzení?
no rozhodně jejich vybíjecí křivka budo poněkud níže,tzn,rozhodně mají malinko větší vnitřní odpor....pokud jde o jejich chování..protože byly při podpětí na stejném napětí všechny čl,bude se to časem chovat jako slabší sada,pokud by jsi měl ještě jednu tu samou nepodvybytou....jako prevenci bych raději sem tam sadu nabil menším proudem...cca 250-300ma....a to na programu li-pol.skubas píše:HobbyCity 1450 3S1P 25-35C Lipoly Pack. Tak se mi je podařilo vybít na zapomenutym reglu na 0,6V na článek!! .Články nebyly vůbec rozjetý! Postup oživení :program nicd 0,1A cca 10min každý článek zvlášť a pak vše na program li-ion s balancem 0,5A . Po dvou dnech se nerozešly, napětí o 0,1V menší. Tak jsam je včera lítnul ,po změření zase dobrý,všechny články 3,7V.Mám ještě dále věnovat zvýšenou pozornost těmto článkům,nebo přežily svoji smrt a budou nadále sloužit svému roztržitému majiteli bez problémů?
taky se mi to stalo a dokonce opakovane, jsem trdlo...zalezi asi na tom, kdy je clovek zacne zachranovat, jestli za den nebo za tyden. take jsem je rozhybal ale jiz nikdy to nebylo ono. ja jsem to vyresil tak, ze pouzivam li-ion z olomouce - novy typ a je pokoj, podle me jsou blbuvzdornejsi a proto pro mne vyhodnejsi....
Díky za rady, baterky se jeví zatím v pohodě, dobito po lítání zhruba stejně, jako na druhé sadě neprošlé tímto zážitkem.Odběr je,ale max do 15C.No uvidím!! 
Po přestávce se vracím k aktivní modelařině. http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=955
Když jsem si před časem četl tyhle diskuze, tak jsem si říkal, jak se to vůbec může povést, nechat baterku vybít přes regl. Až dnes ráno jsem to zjistil. Prostě jsem vypnul vypínač v regulátoru v domnění, že je to odpojené, pak jsem opravil samokřídlo po havárii a nechal to schnout.
Ráno jsem ji chtěl trochu dobít a hle: nízké výstupní napětí, režim Lipol se nechtěl spustit. Celkové napětí 3S Ray Lipolky asi 3,5V. Tak jsem to dal na NiCd režim trochu dobít 0,1A a teď už nabíjím na Lipol režim 0,1A.
Uvidím, jak na tom pak bude...
První úprava na letadle bude, že odstřihnu ten vypínač z regulátoru a propojím kontakty. Kčemu je takový vypínač, když je stejně potřeba baterku odpojit. Jediný význam by snad měl vypínač mezi baterkou a regulátorem.
Ráno jsem ji chtěl trochu dobít a hle: nízké výstupní napětí, režim Lipol se nechtěl spustit. Celkové napětí 3S Ray Lipolky asi 3,5V. Tak jsem to dal na NiCd režim trochu dobít 0,1A a teď už nabíjím na Lipol režim 0,1A.
Uvidím, jak na tom pak bude...
První úprava na letadle bude, že odstřihnu ten vypínač z regulátoru a propojím kontakty. Kčemu je takový vypínač, když je stejně potřeba baterku odpojit. Jediný význam by snad měl vypínač mezi baterkou a regulátorem.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Nakadah píše:Vypinac = mozny zdroj problemu. Ja uz je na vsech modelech odstranil. Akorat je nutny nezapomenout baterky zapojene letadleNak
Na to je taky pipak od BELu, ktory sa po minute kanalovych pulzov bez zmeny rozpipa. (Mam na osmy kanal zduplikovane kridelka, s tymi do minuty vzdy aspon raz kyvnem, da sa to urobit aj ako pass-thru na kridelkove servo bez nutnosti separatneho kanalu a mixu)
A je to...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Vypinac je dobry treba k tomu, kdyz vyndavas baterky (a treba kvuli tomu musis u hotlinera odsroubovat kridlo) a nemas dobry pocit z toho, ze kousek od obliceje a rukou mas 30-40cm vrtuli pridelanou na 500-900W motor, to uz je dobra sekacka. Ale vypinat napajeni prijimace a serv se mi taky hrube nelibi, takze moje letadla, kdyz uz maji vypinac, tak se s nim vypina pouze ridici signal do regulatoru. Kdyz se vypinac rozbije, tak akorat nepujde motor, zbytek ovladani zustane funkcni. Zatim to mam takhle na dvou modelech od letosniho jara a zkusenosti velmi dobre.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz