dx6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Kovboj

#61 Příspěvek od Kovboj »

dzus píše:Nechci kazit optimismus - nicméně mám AR6100e v TORO900 a problém s dosahem jsem měl už 3x. Prostě klasický lock-out - ztráta signálu spojená s resetem přijímače a ztrátou kontroly nad modelem po dobu několika sekund.
2x jsem měl štěstí, že se serva zastavila v tak příhodné konfiguraci, že letadlo kroužilo pomalu k zemi a pak jsem to vybral po obnovení spojení. Jednou jsem tolik štěstí neměl a byl z toho střemhlavý pád až na zem (křídlo rozlomené vejpůl).

Stále s tím létám, ale už si dávám hodně pozor, abych nezalétl moc daleko.

Podle mě nelze jednoznačně říct, kdy se signál u malého 'parkfly' přijímače ztratí - záleží při tom na moc věcech.
Jde o to jaká je vzájemná poloha obou antén přijímače, jaká je poloha antén přijímače proti anténě vysílače, jestli jsou antény přijímače někde v trupu (a v jakém a jak hluboko) nebo jestli trčí ven...
Pak jde i o takovou drobnost, že pro každého pilota podobných malých EPP modelů je 'vysoko' hodně proměnlivý parametr někde od 50 do 200 metrů ;-)

Osobně pokud bych se snažil o maximální výšku tak bych tam asi dal plnohodnotný přijímač (ať už ar6200 nebo pokud by kanálově stačila i levnější ar500), pro 'běžné' létání s malým epp modelem ale podle mě stačí 6100 bohatě.

Ale jednoznačná odpověď prostě neexistuje. U klasických přijímačů také někteří létají na nejrůznější mikropřijímače, jiní by ho do svého modelu nedali ani omylem...
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Jirak »

to Marek: věřím, že jste Toro dostali do výšky 471m, ale není mi jasné, jak v této výšce při rozpětí 90cm poznáš směr letu ? tohle už je pro EPP extrémní vzdálenost.

Jinak jsem si přečetl se zájmem další tvoje články o zLog-u a musí to být prima věcička. Snad se někdy zastavím u vás v Dehtárech, když to mám takřka za barákem :D

to dzus: mas starsi DX6 (DSM) nebo DX6i (DSM2) ? Starší verze měla slabší výkon i rozdílně kodovani, tady byl tušim dosah Tx do ~400m.

Snad mi konečně DX6i taky dorazí a pokusím se GPS-kou změřit vzdálenost, teda aspoň na zemi :lol:
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Marek71 »

jirak:
Človeče, sám som bol prekvapený ako vysoko sa Toro vyškriabalo. A možem ti povedať, že bolo vidieť celkom dobre, čo bolo ďalšie prekvapenie. porovnával som to s Relaxom a ten je vidieť horšie ! Može to byť tým, že Relax má pomerne štíhle krídla, namiesto trubu iba trubku, kdežto Toro je taký "trojuholník". Neviem, ako by som to lepšie vysvetlil...

Inak, s Relaxom mám rekord 432m a radšej som zbabelo klesol, bál som sa že ho stratím. Máš pravdu, že to je pre EPP už extrém, hlavne pre Flash.

A kľudne sa zastav, predtým daj vedieť, aby si tam nebol sám, lepšie sa lieta v grupe :-)
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
supermario.cze

dolet

#64 Příspěvek od supermario.cze »

Podarilo se nekomu najit oficialni dosah dx6i s 6200?
scarabeus

Re: dolet

#65 Příspěvek od scarabeus »

supermario.cze píše:Podarilo se nekomu najit oficialni dosah dx6i s 6200?

A je to tu znovu, tenhle dotaz uz jsem dlouho nevidel :-)

Dosah neres, funguje to mnohem dale nez kam jsi schopny letet a jeste model videt. Nebo mas model velikost 1/3? :-) Protoze i na 1/3 modelu to bylo zkouseno, ostre zluta barva a dokud byl videt, vse fungovalo jak ma. Za bod viditelnosti moc lidi radsi neleta :-D
valino
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od valino »

Zdar
Přišel mi na mejlíka pěkný odkaz na článek o DX6i. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=815187
V.
bpb
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od bpb »

..měl bych dotaz..dá se u DX6i "zamknout plyn"..abych si uz podruhý neposekal ruce vrtulí ?
modely: viz rc server/pilot bpb
scarabeus

#68 Příspěvek od scarabeus »

bpb píše:..měl bych dotaz..dá se u DX6i "zamknout plyn"..abych si uz podruhý neposekal ruce vrtulí ?

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=14621

Zkus to a mohlo by to jit, rozdil mezi DX7 a DX6i neni zas tak velky.
bpb
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od bpb »

jj.díky..

...to by šlo.. problem je..že bohužel nemám volnej mix :( a vůbec..když to tak srovnám s mým původním OPTICEM 6 SPORT..tak z DX6-ky teda moc odvařenej nejsem..spíš mrzutej.
U Optika..i u té ořezané verze šlo naprosto jednoduše zamykat plyn, spouštět stopky, snáze nastavit letové režimy..páč alespoň jeden přepínač měl 3 polohy..kdežto u DX6i-ky jsou všechny jen dvoupolohové..
Naposledy upravil(a) bpb dne stř 29.10.2008 11:09, celkem upraveno 1 x.
scarabeus

#70 Příspěvek od scarabeus »

bpb píše:jo..to by šlo.. problem je..že bohužel nemám volnej mix :(

Ted jsem checknul navod, mas recht, v tomhle je koukam DX6i dost omezena :-( Nicmene jakysi throttle cut tam je, ale je to spis na odstaveni motoru nez zablokovani stavy u elekter. Strana 41, originalni anglicky navod.
bpb
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od bpb »

tak tak :)

DX6i-ku mám sice asi jen 14 dní..ale už teda přemejšlim, že bych zkusil sehnat někoho..kdo by ji dokázal softwarově vylepšit...doufam, že to půjde..
že to nemá..jak to říct.. "nepřepisovatelnou pamět"..jako třeba některý OPTICY..
Hora
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Hora »

No jo to jsi měl přesedlat na vyšší verzi :lol:. Ale třebas taková DX7 taky nemá stopky spouštěné plynem, holt příště více číst a pak se budeš míň divit.

Mně stačí a jsem s ní po dodělání spouštění timeru plynem naprosto spokojen.
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
dokken

#73 Příspěvek od dokken »

Chlapi,nechci zakládat new vlákno,ale nevíte někdo,kde by se nechala najít nějaká porovnávací tabulka mezi Tx 2.4GHz různých výrobců s ohledem na funkce?Např.DR má-nemá apod.
bpb
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od bpb »

také bych měl ještě dotaz..kam chodíte na přijímače pro DX6i ? na HC moc výber neni..našel jsem snad jen AR6100e za 50babek..ale radeji bych AR6200,- ps: do kamennýho krámku se mi fakt moc nechce .)
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Jirak »

bpb píše:kam chodíte na přijímače pro DX6i ?

různě :D ale lepší ceny v podstatě moc neseženeš. Osobně se mi zatím nejvíc líbí AR500, která má plný dosah, nemá druhý příjímač a má jeden fous antény delší, cena ~ 50USD.

AR6200 ~ 75USD
AR6100 ~ 50USD
AR500 ~ 55 USD
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“