dzus píše:Nechci kazit optimismus - nicméně mám AR6100e v TORO900 a problém s dosahem jsem měl už 3x. Prostě klasický lock-out - ztráta signálu spojená s resetem přijímače a ztrátou kontroly nad modelem po dobu několika sekund.
2x jsem měl štěstí, že se serva zastavila v tak příhodné konfiguraci, že letadlo kroužilo pomalu k zemi a pak jsem to vybral po obnovení spojení. Jednou jsem tolik štěstí neměl a byl z toho střemhlavý pád až na zem (křídlo rozlomené vejpůl).
Stále s tím létám, ale už si dávám hodně pozor, abych nezalétl moc daleko.
Podle mě nelze jednoznačně říct, kdy se signál u malého 'parkfly' přijímače ztratí - záleží při tom na moc věcech.
Jde o to jaká je vzájemná poloha obou antén přijímače, jaká je poloha antén přijímače proti anténě vysílače, jestli jsou antény přijímače někde v trupu (a v jakém a jak hluboko) nebo jestli trčí ven...
Pak jde i o takovou drobnost, že pro každého pilota podobných malých EPP modelů je 'vysoko' hodně proměnlivý parametr někde od 50 do 200 metrů
Osobně pokud bych se snažil o maximální výšku tak bych tam asi dal plnohodnotný přijímač (ať už ar6200 nebo pokud by kanálově stačila i levnější ar500), pro 'běžné' létání s malým epp modelem ale podle mě stačí 6100 bohatě.
Ale jednoznačná odpověď prostě neexistuje. U klasických přijímačů také někteří létají na nejrůznější mikropřijímače, jiní by ho do svého modelu nedali ani omylem...