Easy Glider Pro Elektro aneb nezačínat na stíhačce

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
rohe
Kontaktovat uživatele:

#166 Příspěvek od rohe »

Tom... píše: A dostal jsem se na PERMAX 480/7,2 V, případně i vrtuli Cam Folding komplet 10x8.

Místo Permaxu se přikláním k motoru MIG.
Tom...

#167 Příspěvek od Tom... »

Ahoj, máš na mysli MIG 480 7,2V Race? Koukal jsem a je o polovinu levnější, než ten Permax, ale jinak nevím, jaký je mezi nimi rozdíl... :?:
moje "stíhačka" :wink: ... Easy Glider Electric
rohe
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od rohe »

Tom... píše:Ahoj, máš na mysli MIG 480 7,2V Race? Koukal jsem a je o polovinu levnější, než ten Permax, ale jinak nevím, jaký je mezi nimi rozdíl... :?:

Já jsem tenkrát měnil Permax 400 6V za MIG 400 6V a ta stoupavost EGE-ho se změnila z 0,0 nic aspoň na pár metrů. Z hlediska technického nedokázu ale vysvětlit. :oops:
Surgical

#169 Příspěvek od Surgical »

No, samý plechovky. Permax lepší horší než Mig, nejlepší plechovka je stříďák.

Tendle thread je o EGE Pro....designed for brushless....
Tom...

#170 Příspěvek od Tom... »

Ačkoliv je tohle téma o PRO verzi, tak budu rád, pokud mi někdo poradí. Neptal jsem se na stříďák, ten nechci a ani nepotřebuju, mně stačí ta "plechovka", stíhačku nechci. :wink:
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od G0tik »

Tom... píše:Ačkoliv je tohle téma o PRO verzi, tak budu rád, pokud mi někdo poradí. Neptal jsem se na stříďák, ten nechci a ani nepotřebuju, mně stačí ta "plechovka", stíhačku nechci. :wink:

nie stale znamena ze ked das striedak tak z toho budes mat stihacku mozes mat trebars motor 100g aby si vyvazil tu plechovku a vykompenzovanu vrtulu na tych nejakych 150W prikonu teda pri takomtno nizkom prude bude striedak mat ucinnost okolo 75 az 80% narozdiel od "plechovky" kde mas nejakych ubohych 50% v praxi to znamena ze budes mat zhruba o tretinu az polovicu viac motoroveho letu, myslim si ze aj ta stupavost sa o hodne zlepsi a baterky nebudu tak trpiet, zober si to takto, dnes uz striedavy pohon vyde vo vela pripadoch lacnejsie nez jednosmerny, striedak+regler(jeden z tych kvalitnejsich) z HC ta vyde na cca 1200SK (900kč)

vazneze v dnesnej dobe sa uz neoplati "investovat" do jednosmerneho pohonu
Tom...

#172 Příspěvek od Tom... »

Aha, já tak nějak žiju v představě, že stříďáky a vybavení k nim jsou drahá záležitost. Kdybych teda tuto možnost zvolil, tak co třeba konkrétního bys mi mohl doporučit za motor a regulátor k současnému pohonu (kan shark 8 článek 1100mAh, 9.6V)? Předem dík.
Tom...

#173 Příspěvek od Tom... »

Jo a zapomněl jsem dodat, že nepotřebuju nic extra, stačí mi něco fakt levného.
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od G0tik »

tak ked chces taky isty prikkon ako plechovka tak to bude okolo 100W teda baterky maju pod zatazou 9,6v (priblizne, neviem o kolko V poklesne prud pri tychto akku) teda to bude prud cca 11A tak to by som dal striedak okolo 75g a baterky dopredu aby vyslo tazisko motor mas na vyber z rady turnigy 35-30 ale kolko otacok to uz nje na tebe, takisto neviem aku vrtulu ku ktoremu motoru, trebalo by to vyladit alebo sa poradit s niekym profesionalnejsim :)
ale vzhladom k nizkemu napetiu by som dal motor s vyzsimi otackami, mozes skusit trebars motorcalc ci jak sa to vola :roll:

regler cca 25A turnigy
Tom...

#175 Příspěvek od Tom... »

Děkuju za tip. Já se v elektronice a v těch motorech popravdě vůbec nevyznám, takže mně se musí říct - kup si to a to a bude ti to líp táhnout při současnym pohonu :).

Mám tam původní vrtuli, která se dávala do EGE, ale parametry nevím... A dotaz - k tomu stříďáku - tam se už nedává převodovka nebo je tam ta převodovka potřeba? Omlouvám se hloupý otázky, ale fakt s tímhle nemám zkušenosti. Díky, kluci!!!
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od Marek71 »

Prevodovku nepotrebuješ. Práve správnou kombináciou akumulátoru (jeho napetia), motoru a vrtule odladíš správny pohon. To znamená, na EG dáš nejaký 75gr. striedavý motor s otáčkami okolo 1000 na volt a k tomu povedzme aj tú origo vrtulu (čo tam je, 9x6 ?)... alebo ak máš len 8-čl. baterku a 9" vrtuľu, tak by mohol ísť aj viacotáčkový motor.

Tom... píše:A dotaz - k tomu stříďáku - tam se už nedává převodovka nebo je tam ta převodovka potřeba? Omlouvám se hloupý otázky, ale fakt s tímhle nemám zkušenosti. Díky, kluci!!!
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Tom...

#177 Příspěvek od Tom... »

Aha, dík. Myslim, že ta původní vrtule tam je jak píšeš 9x6.

Ještě o tom stříďáku popřemýšlím, protože mi taky došlo, že nevím, jestli by se původně zamýšlený permax 480 dal kombinovat s reglem JES 012 (ten tam mám teď). Teoreticky papírově asi ano, ale nevím, jak prakticky. A kupovat regl kvůli 480 ss by se mi fakt nechtělo, to už bych pak fakt šel asi do stříďáku...
supermario.cze

Jsem zmaten

#178 Příspěvek od supermario.cze »

procetl jsem komplet diskuzi, ale stale nemam jasno.

Mam radio Spektrum dx6i s prijimacem 6200, jsem asi rozhodnut pto Easy Glidera elekro pro - protoze bych rad presel z rc setu na vetrone s ovladanymi kridelky, ale absolutne nevim co k nemu budu potrebovat.

Nemam zadne baterky, nevim jaky je rozdil mezi motory s prevodovkou, nebo s regulatorem. Netusim jake baterky jsou vhodne a jak je nabijet.

Mam naletano 2 sezony na setu vetrone a rad bych presel na tenhle model ale dojizdim na problem ze netusim co koupit a zda bude nutna nejaka obtizna stavba, protoze ma zrucnost neni na urovni:)

Pokud by mi nekdo mohl napsat seznam toho co pokoupit budu velmi rad, jedine co mam je to wi-fi radio. Urcite bych rad aby byl spise vice nez mene vykony, nechci plytvat ani zbytecne setrit...

Dik
AR1
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od AR1 »

ehm - to se nepovedlo :D
Naposledy upravil(a) AR1 dne stř 08.10.2008 19:57, celkem upraveno 1 x.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
AR1
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od AR1 »

supermario - já letos začal s tímhle:

http://va-models.com/dragon.php

Pod tím je doporučené vybavení, já použil baterie, motor a regulátor Dualsky, serva Hitec. Neměl jsem jediný problém, letadlo do začátku lítá jak má (tedy, umístění baterií mi nevyšlo dle návodu a pro dodržení těžiště jsem je musel dát do čumáku). Jinak jsem s tím nic nevymejšlel, nakoupil to, co doporučují.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“