Model Hobby 2008
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Tak pro mě to už dávno událost roku není, byl jsem tam v minulosti mnohokrát a přestal jsem chodit. Vždyť se podívej jak se tam modelářský formy prezentují, samy říkají - jsme tu jen natruc, není o co stát. Až si firmy uvědomí, že to jsou ony, kteří jsou tahounem a lákadlem a budou přitahovat modeláře, tak my tam přijdem. Ale již řadu let je jediný result - za nic to nestojí. Tak jaká událost roku.
Trochu odpočím, v kitech má tahle výstava význam 0. Je to proto, že se vykrystalizovaly na soutěžích pořádanými samotnými kluby ty soutěže, o které je největší zájem a pri sponzoringu fy Eduard i mistrák a tyhle akce jsou daleko zajímanější než pořádaný velektrh založený na komerční bázy - stáhnout vystavovatele. Ale na druhou stranu u firem s funkční modelařinou já tady žádný zájem nevidiím
Ať tohle raději skončí a vnikne něco, o co bude skutečně zájem a tady ať si prodávají kytky s hračkama.
Trochu odpočím, v kitech má tahle výstava význam 0. Je to proto, že se vykrystalizovaly na soutěžích pořádanými samotnými kluby ty soutěže, o které je největší zájem a pri sponzoringu fy Eduard i mistrák a tyhle akce jsou daleko zajímanější než pořádaný velektrh založený na komerční bázy - stáhnout vystavovatele. Ale na druhou stranu u firem s funkční modelařinou já tady žádný zájem nevidiím
Ať tohle raději skončí a vnikne něco, o co bude skutečně zájem a tady ať si prodávají kytky s hračkama.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Ja nerozumim jedne veci - proc tam firmy nevystavuji to, co sami vyrabeji?
Proc tam Horejsi nevystavil zani jedno hazedlo F3K nebo Flopa? Proc tam Kotka nevystavil Lagunu ci Cheriho 3? Proc tam Pelikan vystavil pouze Filipa 400 a to jeste strceneho uplne dozadu? Proc Astra vystavila z cele sve nabidky jen nejake EPP shity? Proc neukazi to nejlepsi, co maji a hlavne, co sami produkuji, ale pouze vystavuji cizi zbozi - navic smejdove kvality?
Me to prijde jako kdyz by na autosalonu Skodovka nevystavila zadne sve auto a misto toho vystavovala napriklad levne imitace dvojitych vyfuku nebo ruzove potahy na sedadla ze silonu.
Je to cele padle na hlavu.
Proc tam Horejsi nevystavil zani jedno hazedlo F3K nebo Flopa? Proc tam Kotka nevystavil Lagunu ci Cheriho 3? Proc tam Pelikan vystavil pouze Filipa 400 a to jeste strceneho uplne dozadu? Proc Astra vystavila z cele sve nabidky jen nejake EPP shity? Proc neukazi to nejlepsi, co maji a hlavne, co sami produkuji, ale pouze vystavuji cizi zbozi - navic smejdove kvality?
Me to prijde jako kdyz by na autosalonu Skodovka nevystavila zadne sve auto a misto toho vystavovala napriklad levne imitace dvojitych vyfuku nebo ruzove potahy na sedadla ze silonu.
Je to cele padle na hlavu.
vzduchoplavec: Jj, tím jsem měl na mysli to že firmy samy říkají ať se tam nechodí. Proč potom tu výstavu platí , taky nevím.
Já tam letos půjdu, ale dělá nějaká firma něco pro to, abych si něco koupil nebo měl se na něco těšit či o něčem přemejšlet? A neměl bych problém si koupit něco, co vůbec neplánuju ale zaujalo by mě to a chtěl bych to.
Bublinu žádnou nechci.
Já tam letos půjdu, ale dělá nějaká firma něco pro to, abych si něco koupil nebo měl se na něco těšit či o něčem přemejšlet? A neměl bych problém si koupit něco, co vůbec neplánuju ale zaujalo by mě to a chtěl bych to.
Bublinu žádnou nechci.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
AR1: Prave ze, nedela! Ja jsem mel v kapse docela dost penez a byl jsem ochoten je tam za neco utratit, kdyz by me to zaujalo. Ale nic jsem tam nenasel. Jedina vec, ktera me fakt upoutala byla novinka od VA models (Pitts), ale ten se mi nehodil velikostne. Ti alespon predvedli vyhradne svuj sortiment a dokonce si prichystali na vystavu 2 uplne novinky - tak to ma byt. Ale zbytek?
Jedine co jsem koupil byla zapichovatka do kvetinacu v pavilonu hracek pro manzelku - v hodnote 100 korun...
Jedine co jsem koupil byla zapichovatka do kvetinacu v pavilonu hracek pro manzelku - v hodnote 100 korun...
-
MaXa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Model Hobby 2008
Určitě stojí za to poděkovat "TomasRC" a Vzduchoplavci za pěknou reportáž.
Díky
TomasRC píše:Reportáž z prvního dne modelářského veletrhu. přes 200 fotek.
http://tomasrc.cz/index.php?option=com_ ... 4&Itemid=1
Díky
[size=75]Zatím se víc rozhlížím, než modelařím...ikdyž už létám.[/size]
Není to až tak hrozné
mezi pavilóny je pěkná prodejní výstava orchidejí a masožravek
takže lze koupit drahé polovičce kytku (jakou si zaslouží).
Jako na výstavu se to neoplatí, jako jarmark - pokud vím že chci koupit nějaké regly, matroš, případně stavebnici tak to jde.
Hračky jsou taky pěkné třeba ten dinosaurus Pleo....
Jo a FSK tam prodává toho pěkného Pilatuse jenž není ani na jejich webu a dělají ho pro švýcary. Mají dvě varianty v červené a tmavě modré.
Jako na výstavu se to neoplatí, jako jarmark - pokud vím že chci koupit nějaké regly, matroš, případně stavebnici tak to jde.
Hračky jsou taky pěkné třeba ten dinosaurus Pleo....
Jo a FSK tam prodává toho pěkného Pilatuse jenž není ani na jejich webu a dělají ho pro švýcary. Mají dvě varianty v červené a tmavě modré.
Byl jsem tam dnes.Většinu času jsem ale strávil u stánku Jeti. Vše ostatní je spíš pojato jako modelářský supermarket s cílem co nejvíc prodat.
Všichni prodávají tuny mikro vrtulníků. Pak jsou tam stánky, které nemají s modelařinou nic společnéno (kytky, koření atd.) Celkem zklamání. U Jetiho byl ale stále frmol. Zájem o systém 2.4 GHz byl opravdu značný. Prodávají za zaváděcí ceny a ochotně každému vysvětlují jak moduly do konkrétních vysílačů zabudovat. Do konce měsíce mají dát na svůj web obrázkové manuály na montáž do jednotlivých typů. Bylo tam vidět rozdíl mezi realitou a akademickými plky některých jedinců na diskusních forech o legalizaci, homologaci. atd. Za celou dobu co jsem tam stál nikdo nic takového neřešil a kupující naopak vítali možnost provozovat dva systémy v jednom vysílači
Všichni prodávají tuny mikro vrtulníků. Pak jsou tam stánky, které nemají s modelařinou nic společnéno (kytky, koření atd.) Celkem zklamání. U Jetiho byl ale stále frmol. Zájem o systém 2.4 GHz byl opravdu značný. Prodávají za zaváděcí ceny a ochotně každému vysvětlují jak moduly do konkrétních vysílačů zabudovat. Do konce měsíce mají dát na svůj web obrázkové manuály na montáž do jednotlivých typů. Bylo tam vidět rozdíl mezi realitou a akademickými plky některých jedinců na diskusních forech o legalizaci, homologaci. atd. Za celou dobu co jsem tam stál nikdo nic takového neřešil a kupující naopak vítali možnost provozovat dva systémy v jednom vysílači
Také jsem dnes navštívil Model Hobby a mám na to stejný názor jako Vzduchoplavec. V kapse nějakou tu korunu na pořádný model a nebylo co koupit. Jen doufám, že se nepotvrdí jeho názor na to, že to byl výprodej Lipolek, protože jsem si tam u Roberta Hladíka dvě sady koupil. Mimo to jsem u nich zakoupil klasické spolehlivé NiCd SANYO 1700 SCR a myslím, že co se týče NiCd tam měl Omnitron snad všechny typy.
Ještě jedna věc mi připadá trochu kuriozní na samotném výstavním areálu. Přestože většina akcí je pojata jako prodejní, v celém areálu není jediný bankomat. Takže, když uvidíte něco, co se Vám líbí, máte veletržní slevu a chcete to neplánovaně koupit, musíte opustit celý areál, mít samozřejmě u sebe vstupenku ( nevyhodit jí ) a zpátky škemrat u vstupu, abyste nemuseli znovu platit. Navíc pořadatelé nemají ani páru, kde nejbližší bankomat je. Tohle mi připadá na prodejním výstavišti fakt směšný.